RECEPTEK

Indiai grízpuding

Indiai grízpuding

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) vagy Rava Sheera - ez egy indiai halwa recept. Nagyon finom és az elkészítése is nagyon egyszerű.

recept,recept fotó,búzadara,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,kristálycukor,Kalácsok,Indiai receptek,,Vegetáriánus receptek

Kalácsok

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

Tisztított vaj recept

50

??

gramm

kcal

búzadara

250

903

gramm

kcal

kesu dió natúr

25

144

gramm

kcal

kristálycukor

200

804

gramm

kcal

mandula

10

58

gramm

kcal

mazsola

25

71

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

300

192

milliliter

kcal

víz

400

0

milliliter

kcal

őrölt kardamon

½

10

teáskanál

kcal

 

Recept

1. 

víz 400 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  kristálycukor 200 gramm

A cukrot a vízzel, és a tejjel összeforraljuk, lezárjuk. Levesszük a tűzről.

A cukrot a vízzel, és a tejjel összeforraljuk,...

2. 

őrölt kardamon ½ teáskanál

Hozzáadjuk a kardamomot.

Hozzáadjuk a kardamomot....

3. 

mandula 10 gramm  kesu dió natúr 25 gramm  mazsola 25 gramm

A mandulát, diót, mazsolát apróra vágjuk.

A mandulát, diót, mazsolát apróra vágjuk....

4. 

Tisztított vaj recept 50 gramm

Felolvasztjuk a vajat egy teflonserpenyőben. Közepes lángon melegítjük. Beledobjuk a magvakat.

 Felolvasztjuk a vajat egy teflonserpenyőben....

5. 

Addig pirítjuk, amíg a mazsola felfúvódik.

 Addig pirítjuk, amíg a mazsola felfúvódik....

6. 

búzadara 250 gramm

Ekkor jön a dara.

Ekkor jön a dara....

7. 

Kb. 10-15 percig kevergetjük lassú tűzön, amíg szépen barnulni nem kezd. A pirított dara íze adja a lényeget, így ezt ne kapkodjuk el.

 Kb. 10-15 percig kevergetjük lassú tűzön,...

8. 

Ha már aranybarnára pirult, hozzáöntjük óvatosan a tejet.

Ha már aranybarnára pirult, hozzáöntjük...

9. 

Közben folyamatosan kevergetjük 2-3 percig, vagy....

Közben folyamatosan kevergetjük 2-3 percig,...

10. 

... amíg be nem sűrűsödik.

... amíg be nem sűrűsödik....

11. 

A pudingot egy tálcára tesszük és egy kanállal amit vízbe mártottunk, egyenletesen megformáljuk kb 1 -1,5 cm magasra. Egy órán keresztül hűlni hagyjuk.

A pudingot egy tálcára tesszük és egy...

12. 

Felszeleteljük és még hűlni hagyjuk.

Felszeleteljük és még hűlni hagyjuk....

13. 

Kínálhatjuk még melegen, de lehűtve, kanalazva isteni!

Kínálhatjuk még melegen, de lehűtve, kanalazva...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés