Indiai grízpuding
Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) vagy Rava Sheera - ez egy indiai halwa recept. Nagyon finom és az elkészítése is nagyon egyszerű.
recept,recept fotó,búzadara,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,kristálycukor,Kalácsok,Indiai receptek,,Vegetáriánus receptek
Kalácsok
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Tisztított vaj recept | 50 | gramm | |
búzadara | 250 | gramm | |
kesu dió natúr | 25 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
mandula | 10 | gramm | |
mazsola | 25 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
víz | 400 | milliliter | |
őrölt kardamon | ½ | teáskanál |
Recept
1.
víz 400 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • kristálycukor 200 gramm
A cukrot a vízzel, és a tejjel összeforraljuk, lezárjuk. Levesszük a tűzről.
3.
mandula 10 gramm • kesu dió natúr 25 gramm • mazsola 25 gramm
A mandulát, diót, mazsolát apróra vágjuk.
4.
Tisztított vaj recept 50 gramm
Felolvasztjuk a vajat egy teflonserpenyőben. Közepes lángon melegítjük. Beledobjuk a magvakat.
5.
Addig pirítjuk, amíg a mazsola felfúvódik.
7.
Kb. 10-15 percig kevergetjük lassú tűzön, amíg szépen barnulni nem kezd. A pirított dara íze adja a lényeget, így ezt ne kapkodjuk el.
8.
Ha már aranybarnára pirult, hozzáöntjük óvatosan a tejet.
9.
Közben folyamatosan kevergetjük 2-3 percig, vagy....
10.
... amíg be nem sűrűsödik.
11.
A pudingot egy tálcára tesszük és egy kanállal amit vízbe mártottunk, egyenletesen megformáljuk kb 1 -1,5 cm magasra. Egy órán keresztül hűlni hagyjuk.
12.
Felszeleteljük és még hűlni hagyjuk.
13.
Kínálhatjuk még melegen, de lehűtve, kanalazva isteni!
Jó étvágyat!