szakacsreceptek.hu

Indiai grízpuding

    

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) vagy Rava Sheera - ez egy indiai halwa recept. Nagyon finom és az elkészítése is nagyon egyszerű.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Tisztított vaj recept50gramm
búzadara250gramm
kesu dió natúr25gramm
kristálycukor200gramm
mandula10gramm
mazsola25gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
víz400milliliter
őrölt kardamon½teáskanál

1. 

víz 400 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  kristálycukor 200 gramm

A cukrot a vízzel, és a tejjel összeforraljuk, lezárjuk. Levesszük a tűzről.

2. 

őrölt kardamon ½ teáskanál

Hozzáadjuk a kardamomot.

3. 

mandula 10 gramm  kesu dió natúr 25 gramm  mazsola 25 gramm

A mandulát, diót, mazsolát apróra vágjuk.

4. 

Tisztított vaj recept 50 gramm

Felolvasztjuk a vajat egy teflonserpenyőben. Közepes lángon melegítjük. Beledobjuk a magvakat.

5. 

Addig pirítjuk, amíg a mazsola felfúvódik.

6. 

búzadara 250 gramm

Ekkor jön a dara.

7. 

Kb. 10-15 percig kevergetjük lassú tűzön, amíg szépen barnulni nem kezd. A pirított dara íze adja a lényeget, így ezt ne kapkodjuk el.

8. 

Ha már aranybarnára pirult, hozzáöntjük óvatosan a tejet.

9. 

Közben folyamatosan kevergetjük 2-3 percig, vagy....

10. 

... amíg be nem sűrűsödik.

11. 

A pudingot egy tálcára tesszük és egy kanállal amit vízbe mártottunk, egyenletesen megformáljuk kb 1 -1,5 cm magasra. Egy órán keresztül hűlni hagyjuk.

12. 

Felszeleteljük és még hűlni hagyjuk.

13. 

Kínálhatjuk még melegen, de lehűtve, kanalazva isteni!

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés