szakacsreceptek.hu

Fő ételek > Édes ételek

Édes ételek

 
Mákkal töltött krumpligombóc

A főtt krumpliból és lisztből gyúrt tészták elképesztően nagy változatossággal képesek megjelenni a konyhában. Lehet belőlük édes szilvás gombóc, nudli, derelye vagy barátfüle, készülhet olasz gnocchinak sósan, paradicsomosan vagy sajtosan is.

Főzőcske

Zuzka

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Túrós-barackos gombóc

Nagyon finom, és egyáltalán nem macerás finomság, a szaftos, lédús, aromás sárgabarackkal pedig jobb nem is történhet, mint hogy gombócba rejtjük. Friss és könnyű, egy laza levessel tökéletes nyári ebéd.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Páránfőtt

A finom páránfőtt a gyerekek és az ínyencek kedven csemegéje, amely sok energiát is tartalmaz számukra.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Churros

A hagyományos spanyol Churros elkészítése mexikói recept szerint, amely szerint tojással is készülhet. A Churros-t olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyobb család részére ajánlatos dupla adagot készíteni.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Rizsfelfújt túróval

Kitűnő rizsfelfújt, sok hozzávalóval és magas energiaértékkel.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Édes puliszka

Egészséges reggeli és vacsora is. Rostokban gazdag és aránylag alacsony cukortartalmú, így diétázóknak is ajánljuk.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Túrós fánk

... nem csak farsangra.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

Házi diós csík

A tészta csíkokat nem csak a gyerekek szeretik, hanem a felnőttek is.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Sütőben sült fánk

Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól.Közeleg a farsang, és a jelmezed már megvan, csak az olajszagtól rettegsz? Itt a megoldás!

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

Mákos- túrós nudli

Hagyományos recept egy lágy túrós nudlira, cukros mákkal megszórva és vajjal leöntve.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Túrós golyócskák barack mártással

Recept puha golyócskákra túrótésztából, melyeket édes prézlivel tálalunk. A golyócskák édes-savanyú mártással vannak leöntve friss sárgabarackból. Nagyobb család részére ajánljuk megduplázni a hozzávalókat.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Omlett almával

Kiváló reggeli, vagy vacsora. Nagyon finom!

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

Túrós-almás felfújt

Ínycsiklandozó ebéd.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Túrós karikák

Illatos húsvéti finomság.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Zsemlefelfújt az otthoni kenyérsütőből

Finom zsemlefelfújt egyszerű elkészítése otthoni kenyérsütő segítségével

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Lágy szilvásbukta

Finom kis sült bukták édes lekvárral töltve.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

Darázsfészek

Fantasztikus fahéjas, kakaós és diós darázsfészek.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Lekváros fánk

Egy finom lekváros töltött fánk ebédre vagy vacsorára és nem csak a farsangi időszakra.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Almás kenyérfelfújt pudinggal

A felfújt mintha sütemény lenne. A tálalásnál öntsük le a felfújtat savanyúbb gyümölcs levével.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Finom mákos guba

A mákos guba, mákos gubó vagy bobajka eredetileg karácsonyra készített ünnepi étel. Abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Mára már egész évben készítik.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés