RECEPTEK

Töltött kelt kalács.

Töltött kelt kalács.

Finom kalács teli gyümölcsös- diós töltelékkel

recept,recept fotó,dió,dió,saját választás szerinti lekvár,őszibarack kompót,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió120gramm
finomliszt500gramm
friss élesztő42gramm
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor80gramm
saját választás szerinti lekvár300gramm
1csipet
tyúk tojás2darab
vaj60gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter
őszibarack kompót800gramm

 

Recept

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 500 gramm  vaj 60 gramm  tyúk tojás 1 darab   1 csipet  kristálycukor 60 gramm

Tejből, élesztőből és cukorból készítsünk kovászt. Öntsük a kovászt egy tálba a lemért liszthez, adjunk hozzá olvasztott vajat, tojást, cukrot és egy csipet sót. Dolgozzuk össze a tésztát, és hagyjuk kelni..

2. Töltelék

dió 100 gramm  saját választás szerinti lekvár 300 gramm

A diót apróra vágjuk és keverjük össze ritkább lekvárral.

3. 

őszibarack kompót 800 gramm

Az őszibarack kompótot vágjuk fel kis darabokra.

4. Töltés

A megkelt tésztát egy lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk.

5. 

Megkenjük a lekváros- diós töltelékkel, de nem egészen a felső széléig.

6. 

Egyenletesen rá rakjuk az elkészített őszibarackokat.

7. 

A tésztát az alsó széléről feltekerjük. A feltekerésnél nagyon hasznos lehet egy szilikonos alátét, amellyel a tésztát könnyen feltekerhetjük, mivel a tészta nagyon finom.

8. 

tyúk tojás 1 darab

A tészta szabad szélét megkenjük felvert tojással, és a tésztát tekercsé alakítjuk. Ezután óvatosan csiga alakúra formáljuk.

9. 

dió 20 gramm  kristálycukor 20 gramm

Tegyük a megtöltött kalácsot sütőpapírral bélelt tepsire. Az áthelyezés nehezebb, mert a kalács nagy, és ügyelni kell arra, hogy ne törjön el. A legegyszerűbb módja annak, hogy a kalács tetejét sütőpapírral letakarjuk, a sütőpapírra tegyük rá a tepsit, majd mindent egyszerre, az alátéttel együtt, amelyen a kalács van, megfordítunk és eltávolítjuk az alátétet. A kalácsot megkenjük tojással, és megszórjuk apróra vágott dióval és cukorral,

10. 

180-190°C sütjük előmelegített sütőben kb 40 percig.

11. 

A jól kihűlt kalácsot vágjuk fel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés