Burgonyalepény marhahússal
Kedvelt burgonyalepény, ezúttal finom pácolt marhahússal paprikán.
recept,recept fotó,marhahús ,Marhahús,,Laktózmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Petrezselymes burgonyalepény recept | - | ||
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 300 | gramm | |
marhahús | 350 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paprika | 150 | gramm | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
őrölt koriander | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
marhahús 350 gramm • olivaolaj • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál
A marhahúst megmossuk és felszeleteljük. Belerakjuk egy tálba, leöntjük olajjal, hozzáadjuk a borsot és a fokhagymát. Összekeverjük és 24 órára hűvös helyre helyezzük pácolni.
2.
A pácolt húst csíkokra vágjuk.
3.
hagyma 300 gramm • paprika 150 gramm
A hagymát és a paprikát megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra.
6.
A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik.
7.
víz 200 milliliter
Felöntjük vízzel és lefedve kb 60 percig pároljuk. Amennyiben a hús még mindig kemény, úgy még tovább párolhatjuk (szükség szerint vizet hozzáadva). Levesszük a fedőt és magasabb hófokon hagyjuk elpárologni a felesleges vizet.
8.
Petrezselymes burgonyalepény recept
Megsütjük a burgonyalepényt a recept szerint, majd tálaljuk a hússal és tartármártással együtt.
Jó étvágyat!