szakacsreceptek.hu

Burgonyalepény marhahússal

Burgonyalepény marhahússal

    

Kedvelt burgonyalepény, ezúttal finom pácolt marhahússal paprikán.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Marhahús  Laktózmentes  

 

1. 

marhahús  350 gramm  olivaolaj  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál

A marhahúst megmossuk és felszeleteljük. Belerakjuk egy tálba, leöntjük olajjal, hozzáadjuk a borsot és a fokhagymát. Összekeverjük és 24 órára hűvös helyre helyezzük pácolni.

2. 

A pácolt húst csíkokra vágjuk.

3. 

hagyma 300 gramm  paprika 150 gramm

A hagymát és a paprikát megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra.

4. 

olivaolaj 2 evőkanál

Olajon rövid ideig pirítjuk a hagymát és a paprikát.

5. 

piros paprika, őrölt ½ teáskanál  őrölt koriander  ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a fűszereket.

6. 

A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

7. 

víz 200 milliliter

Felöntjük vízzel és lefedve kb 60 percig pároljuk. Amennyiben a hús még mindig kemény, úgy még tovább párolhatjuk (szükség szerint vizet hozzáadva). Levesszük a fedőt és magasabb hófokon hagyjuk elpárologni a felesleges vizet.

8. 

Petrezselymes burgonyalepény recept

Megsütjük a burgonyalepényt a recept szerint, majd tálaljuk a hússal és tartármártással együtt.

Jó étvágyat!

Petrezselymes burgonyalepény recept-
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma300gramm
marhahús 350gramm
olivaolaj2evőkanál
paprika150gramm
piros paprika, őrölt½teáskanál
szárított fokhagyma1teáskanál
víz200milliliter
őrölt koriander ¼teáskanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés