szakacsreceptek.hu

Marhakockák tejszínes szószban, sárgarépával

Marhakockák tejszínes szószban, sárgarépával

    

Puha marhahús finom mártásban, párolt knédlivel tálalva. Ki kell próbálni!

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

2. 

répa 200 gramm

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, vastagon lereszeljük ...

3. 

nemes babérlevél 3 darab  víz 1 evőkanál

... adjuk hozzá a hagymához a babérlevéllel együtt. Keverjük össze és pároljuk egy ideig kis lángon. Felönthetjük egy evőkanál vízzel.

4. 

marhahús  600 gramm

A húst megmossuk, felvágjuk...

5. 

 1 teáskanál

...hozzáadjuk a zöldséges alaphoz, összekeverjük és megsózzuk.

6. 

víz 300 milliliter  ecet 1 evőkanál

Hozzáöntjük a vizet, ecetet és néhai keverés mellet letakarva fedővel főzzük amíg a hús puha nem lesz ( kb valamivel tovább mint egy óra).

7. 

főzőtejszín (10-12%-os) 300 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

A lisztet a főzőtejszínel összehabarjuk...

8. 

...és a húshoz öntjük. Felforraljuk, ízlés szerint még sózhatjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

ecet1evőkanál
finomliszt1evőkanál
főzőtejszín (10-12%-os)300milliliter
hagyma200gramm
marhahús 600gramm
napraforgó olaj3evőkanál
nemes babérlevél3darab
répa200gramm
1teáskanál
víz300milliliter
víz1evőkanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés