szakacsreceptek.hu

Nyári krumplisaláta

Kiváló krumplisaláta zöldséggel, köretként rántott húsokhoz ajánljuk.

 

Adag: 6

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya1000gramm
Csemege uborka200gramm
Ecet2evőkanál
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Hagyma350gramm
Kristálycukor1teáskanál
Napraforgó olaj2evőkanál
Répa350gramm
2teáskanál
Víz200milliliter

1. 

burgonya 1000 g

A krumplit héjában vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, és a krumplit hűlni hagyjuk. Megpucoljuk és karikákra vágjuk.

2. 

víz 200 ml  kristálycukor 1 TK   2 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  napraforgó olaj 2 EK  ecet 2 EK

Vízből, cukorból, sóból őrölt borsból, olajból és ecetből páclevet készítünk, majd hűlni hagyjuk.

3. 

répa 350 g  hagyma 350 g  csemege uborka 200 g

A répát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk majd puhára főzzük (a legjobb pára felett). A hagymát félbevágjuk, majd apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk.

4. 

A krumplit, répát, hagymát és az uborkát összekeverjük, majd leöntjük a kihűlt páclével és összekeverjük. A végére mustárt keverünk hozzá. Az így elkészített krumplisalátát hűtőbe helyezzük és tálalásig néhányszor megkeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés