szakacsreceptek.hu

Nyári krumplisaláta

     

Kiváló krumplisaláta zöldséggel, köretként rántott húsokhoz ajánljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya1000gramm
csemege uborka200gramm
ecet2evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma350gramm
kristálycukor1teáskanál
napraforgó olaj2evőkanál
répa350gramm
2teáskanál
víz200milliliter

1. 

burgonya 1000 gramm

A krumplit héjában vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, és a krumplit hűlni hagyjuk. Megpucoljuk és karikákra vágjuk.

2. 

víz 200 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  napraforgó olaj 2 evőkanál  ecet 2 evőkanál

Vízből, cukorból, sóból őrölt borsból, olajból és ecetből páclevet készítünk, majd hűlni hagyjuk.

3. 

répa 350 gramm  hagyma 350 gramm  csemege uborka 200 gramm

A répát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk majd puhára főzzük (a legjobb pára felett). A hagymát félbevágjuk, majd apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk.

4. 

A krumplit, répát, hagymát és az uborkát összekeverjük, majd leöntjük a kihűlt páclével és összekeverjük. A végére mustárt keverünk hozzá. Az így elkészített krumplisalátát hűtőbe helyezzük és tálalásig néhányszor megkeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés