Nyári krumplisaláta
Kiváló krumplisaláta zöldséggel, köretként rántott húsokhoz ajánljuk.
recept,recept fotó,burgonya,répa,hagyma,Krumplisaláták,Gluténmentes ,Laktózmentes
Krumplisaláták
kategóriak
Krumplisaláták › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezon - Hagyma › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 | gramm | |
csemege uborka | 200 | gramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 350 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
répa | 350 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 1000 gramm
A krumplit héjában vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, és a krumplit hűlni hagyjuk. Megpucoljuk és karikákra vágjuk.
2.
víz 200 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • napraforgó olaj 2 evőkanál • ecet 2 evőkanál
Vízből, cukorból, sóból őrölt borsból, olajból és ecetből páclevet készítünk, majd hűlni hagyjuk.
3.
répa 350 gramm • hagyma 350 gramm • csemege uborka 200 gramm
A répát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk majd puhára főzzük (a legjobb pára felett). A hagymát félbevágjuk, majd apróra vágjuk. Az uborkát karikákra vágjuk.
4.
A krumplit, répát, hagymát és az uborkát összekeverjük, majd leöntjük a kihűlt páclével és összekeverjük. A végére mustárt keverünk hozzá. Az így elkészített krumplisalátát hűtőbe helyezzük és tálalásig néhányszor megkeverjük.
Jó étvágyat!