Gulyás sörrel

Sűrű gulyás marha és sertéshúsból a sör kiváló ízével.
recept,recept fotó,hagyma,marhahús - nyak,világos sör,sertéslapocka,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 8 44 | gerezd kcal | |
gulyás fűszerkeverék | 2 28 | teáskanál kcal | |
hagyma | 1 440 | kilogramm kcal | |
marhahús - nyak | 500 975 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 400 272 | milliliter kcal | |
sertéslapocka | 500 1490 | gramm kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
világos sör | 150 65 | milliliter kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal | |
víz | 800 0 | milliliter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hagyma 1 kilogramm • sertészsír 30 gramm • víz 2 evőkanál
Megpucoljuk, felaprítjuk a hagymát. Belerakjuk egy lábasban, amelyben felolvasztjuk a zsírt. Lassan, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk a hagymát. A hagymának üvegesnek és enyhén sötétnek kell legyen, de vigyázni kell, hogy oda ne égjen. Szükség szerint egy kis vízzel is felönthetjük.

2.
marhahús - nyak 500 gramm • világos sör 150 milliliter • só 1 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál • víz 800 milliliter
A marhahúst megmossuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymához és kicsit megpirítjuk. Hozzáöntjük a sört, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

3.
sertéslapocka 500 gramm • paradicsomszósz 400 milliliter • paprikás paszta, gyulyásba • víz • fokhagyma 8 gerezd • só
A sertéshúst megmossuk, felkockázzuk és hozzáadjuk a marhahúshoz. Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a paprika krémet (ízlés szerint). Amennyiben a marhahúshoz adott víz már elpárolgott, úgy felöntjük egy kis vízzel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz a hús. Végül hozzáadjuk a préselt fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.

4.
Párolt knédlivel tálaljuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!