RECEPTEK

Gulyás sörrel

Gulyás sörrel

Sűrű gulyás marha és sertéshúsból a sör kiváló ízével.

recept,recept fotó,hagyma,marhahús - nyak,világos sör,sertéslapocka,Marhahús,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Marhahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

paprikás paszta, gyulyásba-
fokhagyma8gerezd
gulyás fűszerkeverék2teáskanál
hagyma1kilogramm
marhahús - nyak500gramm
paradicsomszósz400milliliter
sertéslapocka500gramm
sertészsír30gramm
1teáskanál
-
világos sör150milliliter
víz2evőkanál
víz800milliliter
víz-

 

Recept

1. 

hagyma 1 kilogramm  sertészsír 30 gramm  víz 2 evőkanál

Megpucoljuk, felaprítjuk a hagymát. Belerakjuk egy lábasban, amelyben felolvasztjuk a zsírt. Lassan, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk a hagymát. A hagymának üvegesnek és enyhén sötétnek kell legyen, de vigyázni kell, hogy oda ne égjen. Szükség szerint egy kis vízzel is felönthetjük.

2. 

marhahús - nyak 500 gramm  világos sör 150 milliliter   1 teáskanál  gulyás fűszerkeverék 2 teáskanál  víz 800 milliliter

A marhahúst megmossuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymához és kicsit megpirítjuk. Hozzáöntjük a sört, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

3. 

sertéslapocka 500 gramm  paradicsomszósz 400 milliliter  paprikás paszta, gyulyásba  víz  fokhagyma 8 gerezd 

A sertéshúst megmossuk, felkockázzuk és hozzáadjuk a marhahúshoz. Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a paprika krémet (ízlés szerint). Amennyiben a marhahúshoz adott víz már elpárolgott, úgy felöntjük egy kis vízzel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz a hús. Végül hozzáadjuk a préselt fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.

4. 

Párolt knédlivel tálaljuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés