szakacsreceptek.hu

Töltött csirkecomb alufóliában

Töltött csirkecomb alufóliában

    

Hús, töltelék és köret - mindez egyszerre sütve. Az egyes adagokat egyszerűen egy egy alufóliába csomagoljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

 

 

1. 

kifli 1 darab  tyúk tojás 1 darab  főzőtejszín 2 evőkanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  petrezselyem zöldje 1 evőkanál

A kifliket vágjuk fel apróra. Adjunk hozzá tojást, tejszínt, sót, borsot és apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze és hagyjuk állni egy ideig.

2. 

csirkecomb, negyed 1200 gramm  Mozzarella sajt 100 gramm

Megmossuk a csirkecombokat, és elválasztjuk a bőrét a hústól, hogy az a comb egyik végén a húshoz rögzülve maradjon - zseb jön létre. A töltelékbe keverjük a felszeletelt mozzarellát.

3. 

A combokat megtöltjük a töltelékkel.

4. 

piros paprika, őrölt 

Megszórjuk a tetején őrölt pirospaprikával és sóval. Zárjuk le a zsebnyílást konyhai tűvel.

5. 

hagyma 200 gramm  burgonya 800 gramm

A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, és vágjuk fel karikákra.

6. 

Alufóliát készítünk el. 2 darabot mindig keresztbe hajtunk. A fólia közepére krumplit helyezünk, és rá a hagymát.

7. 

napraforgó olaj 4 evőkanál  szárított hagyma 4 teáskanál

Adjuk hozzá az elkészített csirkét, öntsünk hozzá egy evőkanál olajat, és szórjuk meg egy teáskanál szárított hagymával.

8. 

paprika, színes 150 gramm

Mossuk és tisztítsuk meg a paprikát. Vágjuk karikákra, és egyenletesen terítsük a combokra.

9. 

Az alufólia csomagokat csomagoljuk össze. Először a belső fóliát ...

10. 

víz 200 milliliter

...aztán a külsőt. Helyezzük a csomagokat egy tepsibe, és önjük fel vízzel. Süssük 1 órán át 15 percig.

11. 

vaj

A megadott idő elteltével kicsomagoljuk a csomagokat. Helyezzünk egy szelet vajat a combokra, és süsük továbi15 percig a sütőben.

12. 

Tálalás előtt távolítjuk el a konyhai tűt a húsból.

Jó étvágyat!

Mozzarella sajt100gramm
burgonya800gramm
csirkecomb, negyed1200gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
főzőtejszín2evőkanál
hagyma200gramm
kifli1darab
napraforgó olaj4evőkanál
paprika, színes150gramm
petrezselyem zöldje1evőkanál
piros paprika, őrölt-
szárított hagyma4teáskanál
-
½teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj-
víz200milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés