Töltött csirkecomb alufóliában
![Töltött csirkecomb alufóliában](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001078/img_hu_4x3/toltott-csirkecomb-alufoliaban_00180.jpg)
Hús, töltelék és köret - mindez egyszerre sütve. Az egyes adagokat egyszerűen egy egy alufóliába csomagoljuk.
recept,recept fotó,csirkecomb, negyed,Mozzarella sajt,hagyma,burgonya,Csirkehús,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 100 | gramm | |
burgonya | 800 | gramm | |
csirkecomb, negyed | 1200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
főzőtejszín | 2 | evőkanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
kifli | 1 | darab | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
paprika, színes | 150 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | - | ||
szárított hagyma | 4 | teáskanál | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
kifli 1 darab • tyúk tojás 1 darab • főzőtejszín 2 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • petrezselyem zöldje 1 evőkanál
A kifliket vágjuk fel apróra. Adjunk hozzá tojást, tejszínt, sót, borsot és apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze és hagyjuk állni egy ideig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8349.jpg)
2.
csirkecomb, negyed 1200 gramm • Mozzarella sajt 100 gramm
Megmossuk a csirkecombokat, és elválasztjuk a bőrét a hústól, hogy az a comb egyik végén a húshoz rögzülve maradjon - zseb jön létre. A töltelékbe keverjük a felszeletelt mozzarellát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8351.jpg)
3.
A combokat megtöltjük a töltelékkel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8353.jpg)
4.
Megszórjuk a tetején őrölt pirospaprikával és sóval. Zárjuk le a zsebnyílást konyhai tűvel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8356.jpg)
5.
hagyma 200 gramm • burgonya 800 gramm
A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, és vágjuk fel karikákra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8361.jpg)
6.
Alufóliát készítünk el. 2 darabot mindig keresztbe hajtunk. A fólia közepére krumplit helyezünk, és rá a hagymát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8363.jpg)
7.
napraforgó olaj 4 evőkanál • szárított hagyma 4 teáskanál
Adjuk hozzá az elkészített csirkét, öntsünk hozzá egy evőkanál olajat, és szórjuk meg egy teáskanál szárított hagymával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8367.jpg)
8.
paprika, színes 150 gramm
Mossuk és tisztítsuk meg a paprikát. Vágjuk karikákra, és egyenletesen terítsük a combokra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8371.jpg)
9.
Az alufólia csomagokat csomagoljuk össze. Először a belső fóliát ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8375.jpg)
10.
víz 200 milliliter
...aztán a külsőt. Helyezzük a csomagokat egy tepsibe, és önjük fel vízzel. Süssük 1 órán át 15 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8377.jpg)
11.
A megadott idő elteltével kicsomagoljuk a csomagokat. Helyezzünk egy szelet vajat a combokra, és süsük továbi15 percig a sütőben.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8385.jpg)
12.
Tálalás előtt távolítjuk el a konyhai tűt a húsból.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001078/small/IMG_8410.jpg)
Jó étvágyat!