Csirke hagymamártásban

Lédús, illatos csirke hagymamártásban.
recept,recept fotó,csirkemell,hagyma,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 500 550 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
ketchup | 1 11 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 ?? | csipet kcal | |
szárított fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
szójamártás | 1 7 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 19 | evőkanál kcal | |
víz | ¼ 553 | liter kcal |
Recept

2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • ketchup 1 evőkanál • szárított fokhagyma • fekete bors, őrölt • szójamártás 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 csipet
Az összes hozzávalóból pácot készítünk, amellyel a hús mindkét oldalát megkenjük, és körülbelül fél órát pihentetjük hűvös helyen.

3.
A pácolt húst hirtelen mindkét oldaláról megpirítjuk.

4.
hagyma 1 darab
A pirított húst tegyük egy sütőedénybe, és pirítsuk meg benne a hagymát, szórjuk meg a húst vele, és öntsük le a lével amiben sült.

5.
víz ¼ liter • finomliszt 1 evőkanál
A húst felöntjük vízzel, amibe kevés lisztet kevertünk el. Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.

6.
Köretként szolgálhatunk fel burgonyapürét vagy párolt rizst, leöntve a lével amiben sült a hús, és ízlés szerint zöldségeket.

Jó étvágyat!