Csirke hagymamártásban
![Csirke hagymamártásban](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000583/img_hu_4x3/csirke-hagymamartasban_00180.jpg)
Lédús, illatos csirke hagymamártásban.
recept,recept fotó,csirkemell,hagyma,Csirkehús,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
hagyma | 1 | darab | |
ketchup | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | csipet | |
szárított fokhagyma | - | ||
szójamártás | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
víz | ¼ | liter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000583/small/IMG_6551.jpg)
2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • ketchup 1 evőkanál • szárított fokhagyma • fekete bors, őrölt • szójamártás 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 csipet
Az összes hozzávalóból pácot készítünk, amellyel a hús mindkét oldalát megkenjük, és körülbelül fél órát pihentetjük hűvös helyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000583/small/2.jpg)
3.
A pácolt húst hirtelen mindkét oldaláról megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000583/small/3.jpg)
4.
hagyma 1 darab
A pirított húst tegyük egy sütőedénybe, és pirítsuk meg benne a hagymát, szórjuk meg a húst vele, és öntsük le a lével amiben sült.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000583/small/4.jpg)
5.
víz ¼ liter • finomliszt 1 evőkanál
A húst felöntjük vízzel, amibe kevés lisztet kevertünk el. Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000583/small/5.jpg)
6.
Köretként szolgálhatunk fel burgonyapürét vagy párolt rizst, leöntve a lével amiben sült a hús, és ízlés szerint zöldségeket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000583/small/6.jpg)
Jó étvágyat!