szakacsreceptek.hu

Csirke hagymamártásban

Csirke hagymamártásban

    

Lédús, illatos csirke hagymamártásban.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Csirkehús  Szezon - Hagyma  

 

1. 

csirkemell 500 gramm

Vágjuk a húst szeletekre, enyhén klopfoljuk ki.

2. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál  ketchup 1 evőkanál  szárított fokhagyma  fekete bors, őrölt  szójamártás 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 csipet

Az összes hozzávalóból pácot készítünk, amellyel a hús mindkét oldalát megkenjük, és körülbelül fél órát pihentetjük hűvös helyen.

3. 

A pácolt húst hirtelen mindkét oldaláról megpirítjuk.

4. 

hagyma 1 darab

A pirított húst tegyük egy sütőedénybe, és pirítsuk meg benne a hagymát, szórjuk meg a húst vele, és öntsük le a lével amiben sült.

5. 

víz ¼ liter  finomliszt 1 evőkanál

A húst felöntjük vízzel, amibe kevés lisztet kevertünk el. Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.

6. 

Köretként szolgálhatunk fel burgonyapürét vagy párolt rizst, leöntve a lével amiben sült a hús, és ízlés szerint zöldségeket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés