RECEPTEK

Csirke hagymamártásban

Csirke hagymamártásban

Lédús, illatos csirke hagymamártásban.

recept,recept fotó,csirkemell,hagyma,Csirkehús,Szezonális receptek

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell500gramm
fekete bors, őrölt-
finomliszt1evőkanál
hagyma1darab
ketchup1evőkanál
napraforgó olaj2evőkanál
piros paprika, őrölt1csipet
szárított fokhagyma-
szójamártás1teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
víz¼liter

 

Recept

1. 

csirkemell 500 gramm

Vágjuk a húst szeletekre, enyhén klopfoljuk ki.

2. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál  ketchup 1 evőkanál  szárított fokhagyma  fekete bors, őrölt  szójamártás 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 csipet

Az összes hozzávalóból pácot készítünk, amellyel a hús mindkét oldalát megkenjük, és körülbelül fél órát pihentetjük hűvös helyen.

3. 

A pácolt húst hirtelen mindkét oldaláról megpirítjuk.

4. 

hagyma 1 darab

A pirított húst tegyük egy sütőedénybe, és pirítsuk meg benne a hagymát, szórjuk meg a húst vele, és öntsük le a lével amiben sült.

5. 

víz ¼ liter  finomliszt 1 evőkanál

A húst felöntjük vízzel, amibe kevés lisztet kevertünk el. Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.

6. 

Köretként szolgálhatunk fel burgonyapürét vagy párolt rizst, leöntve a lével amiben sült a hús, és ízlés szerint zöldségeket.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit