Csirkehústekercs spenóttal és tojással.
![Csirkehústekercs spenóttal és tojással.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001227/img_hu_4x3/csirkehustekercs-spenottal-es-tojassal_00180.jpg)
Egyszerű és gyors diétás ebéd vagy vacsora.
recept,recept fotó,tyúk tojás,spenótlevél, friss,spenótlevél, friss,csirkemell,Csirkehús,,Húsvéti receptek,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 400 | gramm | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 150 | gramm | |
olivaolaj | 45 | milliliter | |
olivaolaj | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
rizsa | 200 | gramm | |
spenótlevél, friss | 50 | gramm | |
spenótlevél, friss | - | ||
szárított fokhagyma | - | ||
só | ¾ | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
víz | - |
Recept
1. Csirke tekercsek
vaj 10 gramm • tyúk tojás 2 darab • só ¼ teáskanál
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást,sót és rántotát készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_3992.jpg)
2.
spenótlevél, friss 50 gramm
A spenót leveleket megmossuk, forró vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4000.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4003.jpg)
4.
só • piros paprika, őrölt • szárított fokhagyma
Mindkét oldalról egy picit kiklopfoljuk a melleket majd sózzuk, paprikázzuk és fokhagymával megkenjük. A húsra egyenletesen rá rakjuk a spenót leveleket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4004.jpg)
5.
A spenótra a rántottát rá rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4007.jpg)
6.
olivaolaj 30 milliliter
Olajat forrósítunk fel. a Melleket betekerjük és a forró olajon hirtelen , mindkét oldaláról egy kicsit megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4010.jpg)
7.
víz 100 milliliter
Felöntjük vízzel és 20 percig lefedve főzzük. Ezután le vesszük a fedőt, a tekercseket megfordítjuk és 5 percig hagyjuk a vizet hirtelen elpárologtatni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4021.jpg)
8.
finomliszt 1.5 evőkanál • olivaolaj
Ezután megforgatjuk őket lisztben és vissza helyezzük az edénybe, olajjal megcsepegtetjük és mindkét oldalról megsütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4019.jpg)
9. Kukoricás rizs
rizsa 200 gramm • olivaolaj 15 milliliter • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 150 gramm
A rizs megmossuk, lecsepegtetjük, és olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a kukoricát is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4013.jpg)
10.
Megsózzuk, felöntjük vízzel, kb 1 cm a rizs fölé és puhára főzzük. Összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4014.jpg)
11.
A húst a kukoricás rizzsel tálaljuk és friss spenót leveleket is tehetünk mellé.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001227/small/IMG_4038.jpg)
Jó étvágyat!