RECEPTEK

Nyársak sampinyongombával és csirke hússal

Nyársak sampinyongombával és csirke hússal

Tészta bundában sült nyársak

recept,recept fotó,csirkemell,gomba,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 300gramm
csirkemell300gramm
finomliszt6evőkanál
fritőzolaj -
gomba250gramm
-
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%300milliliter
zöld olivabogyó50gramm

 

Recept

1. 

csirkemell 300 gramm  alma  300 gramm  gomba 250 gramm  zöld olivabogyó 50 gramm

A csirke mellfilét megmossuk, kockákra vágjuk. Az almát meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk, nagyjából úgy, mint a csirkét. A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

2. 

A nyársra felváltva gombát, csirkét, olajbogyót és almadarabokat teszünk.

3. 

finomliszt 6 evőkanál  tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter 

Lisztből, tojásból és tejből tésztát készítünk. Ha túl sűrű a tészta, hígítsuk fel több tej hozzáadásával, és fordítva, ha túl híg, adjunk hozzá még egy vagy két kanál, lisztet. Adjunk egy kis sót is a tésztához.

4. 

fritőzolaj

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belemártjuk a tésztába a nyársakat, kivesszük és gyorsan beletesszük az olajba, 10 percig kis lángon lefedve sütjük. A nyársakat megfordítjuk, és lefedve, aranybarnára sütjük, a másik oldaláról is.

5. 

Főtt burgonyával vagy zöldségsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés