Nyársak sampinyongombával és csirke hússal
Tészta bundában sült nyársak
recept,recept fotó,csirkemell,gomba,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 | gramm | |
csirkemell | 300 | gramm | |
finomliszt | 6 | evőkanál | |
fritőzolaj | - | ||
gomba | 250 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
zöld olivabogyó | 50 | gramm |
Recept
1.
csirkemell 300 gramm • alma 300 gramm • gomba 250 gramm • zöld olivabogyó 50 gramm
A csirke mellfilét megmossuk, kockákra vágjuk. Az almát meghámozzuk és szintén kockákra vágjuk, nagyjából úgy, mint a csirkét. A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
2.
A nyársra felváltva gombát, csirkét, olajbogyót és almadarabokat teszünk.
3.
finomliszt 6 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • só
Lisztből, tojásból és tejből tésztát készítünk. Ha túl sűrű a tészta, hígítsuk fel több tej hozzáadásával, és fordítva, ha túl híg, adjunk hozzá még egy vagy két kanál, lisztet. Adjunk egy kis sót is a tésztához.
4.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belemártjuk a tésztába a nyársakat, kivesszük és gyorsan beletesszük az olajba, 10 percig kis lángon lefedve sütjük. A nyársakat megfordítjuk, és lefedve, aranybarnára sütjük, a másik oldaláról is.
5.
Főtt burgonyával vagy zöldségsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!