Csirke tekercsek káposztával és szilvával

Nagyszerű, lágy és szaftos csirke hús, szalonnával, aszalt szilvával és savanyú káposztával töltve.
recept,recept fotó,csirkemell,árvai szalonna,Csirkehús,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 0 ?? | kcal | |
csirkemell | 500 550 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
kovászos káposzta | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
szárított fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
árvai szalonna | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
csirkemell 500 gramm • só • fekete bors, őrölt • szárított fokhagyma
A csirkemelleket megmossuk, megszárítjuk és nagy szeletekre vágjuk. Klopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd megszórjuk szárított fokhagymával.


3.
A szalonnára teszünk egy réteg káposztát. TIPP: A káposztát alaposan mossuk át, hogy ne legyen túl savanyú.


5.
A szeleteket összetekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük.


7.
finomliszt 1 evőkanál • víz 300 milliliter
A megsült húst felöntjük vízzel, és lefedve kb 25-35 percig pároljuk. A szaftot sűrűsíthetjük például Solamyllal vagy sima liszttel.

Jó étvágyat!