RECEPTEK

Csirke tekercsek káposztával és szilvával

Csirke tekercsek káposztával és szilvával

Nagyszerű, lágy és szaftos csirke hús, szalonnával, aszalt szilvával és savanyú káposztával töltve.

recept,recept fotó,csirkemell,árvai szalonna,Csirkehús,Laktózmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva-
csirkemell500gramm
fekete bors, őrölt-
finomliszt1evőkanál
kovászos káposzta-
napraforgó olaj-
szárított fokhagyma-
-
víz300milliliter
árvai szalonna-

 

Recept

1. 

csirkemell 500 gramm    fekete bors, őrölt  szárított fokhagyma

A csirkemelleket megmossuk, megszárítjuk és nagy szeletekre vágjuk. Klopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd megszórjuk szárított fokhagymával.

2. 

árvai szalonna

Minden egyes hús szeletre ráhelyezzük a szalonnát.

3. 

kovászos káposzta

A szalonnára teszünk egy réteg káposztát. TIPP: A káposztát alaposan mossuk át, hogy ne legyen túl savanyú.

4. 

aszalt szilva

A káposztára egyenletesen ráhelyezünk 3-4 darab szilvát.

5. 

A szeleteket összetekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük.

6. 

napraforgó olaj

Egy serpenyőben olajban minden oldalról alaposan átsütjük.

7. 

finomliszt 1 evőkanál  víz 300 milliliter

A megsült húst felöntjük vízzel, és lefedve kb 25-35 percig pároljuk. A szaftot sűrűsíthetjük például Solamyllal vagy sima liszttel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit