Csirke tekercsek káposztával és szilvával
Nagyszerű, lágy és szaftos csirke hús, szalonnával, aszalt szilvával és savanyú káposztával töltve.
recept,recept fotó,csirkemell,árvai szalonna,Csirkehús,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | - | ||
csirkemell | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
kovászos káposzta | - | ||
napraforgó olaj | - | ||
szárított fokhagyma | - | ||
só | - | ||
víz | 300 | milliliter | |
árvai szalonna | - |
Recept
1.
csirkemell 500 gramm • só • fekete bors, őrölt • szárított fokhagyma
A csirkemelleket megmossuk, megszárítjuk és nagy szeletekre vágjuk. Klopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd megszórjuk szárított fokhagymával.
3.
A szalonnára teszünk egy réteg káposztát. TIPP: A káposztát alaposan mossuk át, hogy ne legyen túl savanyú.
5.
A szeleteket összetekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük.
7.
finomliszt 1 evőkanál • víz 300 milliliter
A megsült húst felöntjük vízzel, és lefedve kb 25-35 percig pároljuk. A szaftot sűrűsíthetjük például Solamyllal vagy sima liszttel.
Jó étvágyat!