Csirke Cacciatore
Egy igazi olasz recept a Cacciatore [kacsatóre] csirkére szósszal, fűszernövényekkel, paprikával, paradicsommal és fekete olívával. Köretként tálalhatunk spagettit vagy rizst.
recept,recept fotó,csirkecomb, egész,csirkemell,piros paprika,paradicsom,fekete olivabogyó,Csirkehús,Laktózmentes ,Olasz receptek,Szezonális receptek
Csirkehús
Olasz receptek
kategóriak
Csirkehús Laktózmentes Olasz receptek Szezonális receptek Szezon - Paradicsom Szezon - Paprika
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb, egész | 2 | darab | |
csirkeleves | 450 | milliliter | |
csirkemell | 2 | darab | |
fehér bor | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fekete olivabogyó | 80 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 200 | gramm | |
kakukkfű | 1 | teáskanál | |
paradicsom | 400 | gramm | |
piros paprika | 200 | gramm | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
rozmaring | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
só | 2 | teáskanál |
Recept
1.
csirkecomb, egész 2 darab • csirkemell 2 darab
A csirkét megmossuk, eltávolítjuk a bőrt, kicsontozzuk és a combokat, szárnyakat felporciózzuk kisebb darabokra.

2.
rétesliszt 200 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
Az egyes csirke darabokat megforgatjuk sóval és borssal kevert lisztben.


4.
...mindkét oldalról.

5.
A megpirított csirke darabokat áthelyezzük a sütőtálba.

6.
hagyma 200 gramm • piros paprika 200 gramm
A csirke szaftjával kevert olajban felaprított hagymát és piros paprikát pirítunk.

7.
fehér bor 100 milliliter • fokhagyma 3 gerezd
Amikor a hagyma aranyszínű, felöntjük borral és megvárjuk, amíg kicsit elpárolog a folyadék, majd belekeverjük a préselt fokhagymát.


9.
csirkeleves 450 milliliter • kakukkfű 1 teáskanál • rozmaring 1 teáskanál • só 1 teáskanál • fekete olivabogyó 80 gramm
A szószt felöntjük a csirkelevessel (erőlevessel). Hozzáadjuk az olívát.

10.
A szósszal leöntjük az elkészített csirkét.

11.
45 percig 180°C fokon sütjük.

12.
Sütést követően könnyedén elkeverjük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!