Csirke Cacciatore
Egy igazi olasz recept a Cacciatore [kacsatóre] csirkére szósszal, fűszernövényekkel, paprikával, paradicsommal és fekete olívával. Köretként tálalhatunk spagettit vagy rizst.
recept,recept fotó,csirkecomb, egész,csirkemell,piros paprika,paradicsom,fekete olivabogyó,Csirkehús,Laktózmentes ,Olasz receptek
Csirkehús
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkecomb, egész | 2 | darab | |
csirkeleves | 450 | milliliter | |
csirkemell | 2 | darab | |
fehér bor | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fekete olivabogyó | 80 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 200 | gramm | |
kakukkfű | 1 | teáskanál | |
paradicsom | 400 | gramm | |
piros paprika | 200 | gramm | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
rozmaring | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
só | 2 | teáskanál |
Recept
1.
csirkecomb, egész 2 darab • csirkemell 2 darab
A csirkét megmossuk, eltávolítjuk a bőrt, kicsontozzuk és a combokat, szárnyakat felporciózzuk kisebb darabokra.
2.
rétesliszt 200 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
Az egyes csirke darabokat megforgatjuk sóval és borssal kevert lisztben.
4.
...mindkét oldalról.
5.
A megpirított csirke darabokat áthelyezzük a sütőtálba.
6.
hagyma 200 gramm • piros paprika 200 gramm
A csirke szaftjával kevert olajban felaprított hagymát és piros paprikát pirítunk.
7.
fehér bor 100 milliliter • fokhagyma 3 gerezd
Amikor a hagyma aranyszínű, felöntjük borral és megvárjuk, amíg kicsit elpárolog a folyadék, majd belekeverjük a préselt fokhagymát.
9.
csirkeleves 450 milliliter • kakukkfű 1 teáskanál • rozmaring 1 teáskanál • só 1 teáskanál • fekete olivabogyó 80 gramm
A szószt felöntjük a csirkelevessel (erőlevessel). Hozzáadjuk az olívát.
10.
A szósszal leöntjük az elkészített csirkét.
11.
45 percig 180°C fokon sütjük.
12.
Sütést követően könnyedén elkeverjük és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!