szakacsreceptek.hu

Csirke Cacciatore

Csirke Cacciatore

    

Egy igazi olasz recept a Cacciatore [kacsatóre] csirkére szósszal, fűszernövényekkel, paprikával, paradicsommal és fekete olívával. Köretként tálalhatunk spagettit vagy rizst.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

csirkecomb, egész 2 darab  csirkemell 2 darab

A csirkét megmossuk, eltávolítjuk a bőrt, kicsontozzuk és a combokat, szárnyakat felporciózzuk kisebb darabokra.

2. 

rétesliszt 200 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál

Az egyes csirke darabokat megforgatjuk sóval és borssal kevert lisztben.

3. 

repceolaj 3 evőkanál

Majd aranyszínűre pirítjuk olajban...

4. 

...mindkét oldalról.

5. 

A megpirított csirke darabokat áthelyezzük a sütőtálba.

6. 

hagyma 200 gramm  piros paprika 200 gramm

A csirke szaftjával kevert olajban felaprított hagymát és piros paprikát pirítunk.

7. 

fehér bor 100 milliliter  fokhagyma 3 gerezd

Amikor a hagyma aranyszínű, felöntjük borral és megvárjuk, amíg kicsit elpárolog a folyadék, majd belekeverjük a préselt fokhagymát.

8. 

paradicsom 400 gramm

Hozzáadjuk a felszeletelt hámozott konzerv paradicsomot.

9. 

csirkeleves  450 milliliter  kakukkfű 1 teáskanál  rozmaring 1 teáskanál   1 teáskanál  fekete olivabogyó 80 gramm

A szószt felöntjük a csirkelevessel (erőlevessel). Hozzáadjuk az olívát.

10. 

A szósszal leöntjük az elkészített csirkét.

11. 

45 percig 180°C fokon sütjük.

12. 

Sütést követően könnyedén elkeverjük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

csirkecomb, egész2darab
csirkeleves 450milliliter
csirkemell2darab
fehér bor100milliliter
fekete bors, őrölt½teáskanál
fekete olivabogyó80gramm
fokhagyma3gerezd
hagyma200gramm
kakukkfű1teáskanál
paradicsom400gramm
piros paprika200gramm
repceolaj3evőkanál
rozmaring1teáskanál
rétesliszt200gramm
2teáskanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés