Csirke Cacciatore

Egy igazi olasz recept a Cacciatore [kacsatóre] csirkére szósszal, fűszernövényekkel, paprikával, paradicsommal és fekete olívával. Köretként tálalhatunk spagettit vagy rizst.
recept,recept fotó,csirkecomb, egész,csirkemell,piros paprika,paradicsom,fekete olivabogyó,Csirkehús,Laktózmentes ,Olasz receptek
Csirkehús
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
| csirkecomb, egész | 2 ?? | darab kcal | |
| csirkeleves | 450 536 | milliliter kcal | |
| csirkemell | 2 ?? | darab kcal | |
| fehér bor | 100 82 | milliliter kcal | |
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| fekete olivabogyó | 80 108 | gramm kcal | |
| fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
| hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
| kakukkfű | 1 6 | teáskanál kcal | |
| paradicsom | 400 100 | gramm kcal | |
| piros paprika | 200 58 | gramm kcal | |
| repceolaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
| rozmaring | 1 7 | teáskanál kcal | |
| rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
| só | 2 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
csirkecomb, egész 2 darab • csirkemell 2 darab
A csirkét megmossuk, eltávolítjuk a bőrt, kicsontozzuk és a combokat, szárnyakat felporciózzuk kisebb darabokra.

2.
rétesliszt 200 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
Az egyes csirke darabokat megforgatjuk sóval és borssal kevert lisztben.


4.
...mindkét oldalról.

5.
A megpirított csirke darabokat áthelyezzük a sütőtálba.

6.
hagyma 200 gramm • piros paprika 200 gramm
A csirke szaftjával kevert olajban felaprított hagymát és piros paprikát pirítunk.

7.
fehér bor 100 milliliter • fokhagyma 3 gerezd
Amikor a hagyma aranyszínű, felöntjük borral és megvárjuk, amíg kicsit elpárolog a folyadék, majd belekeverjük a préselt fokhagymát.


9.
csirkeleves 450 milliliter • kakukkfű 1 teáskanál • rozmaring 1 teáskanál • só 1 teáskanál • fekete olivabogyó 80 gramm
A szószt felöntjük a csirkelevessel (erőlevessel). Hozzáadjuk az olívát.

10.
A szósszal leöntjük az elkészített csirkét.

11.
45 percig 180°C fokon sütjük.

12.
Sütést követően könnyedén elkeverjük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!






















