szakacsreceptek.hu

Burgonyás kuglóf

Burgonyás kuglóf

    

Finom és édes kuglóf mazsolával, ami mindenkinek ízleni fog.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Kuglófok  Szezon - Burgonya  

 

1. 

burgonya 300 gramm

A burgonyát mossuk meg és héjában10 percig főzzük. Hagyjuk hűlni és hámozzuk meg.

2. 

mazsola 80 gramm  rum 4 evőkanál  vaj  rétesliszt

Mossuk meg a mazsolát, és öntsük le rummal. Kenjük ki a kuglófformát vajjal, és szórjuk meg rétes liszttel.

3. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 140 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter

A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgájától, és kemény habot verünk fel belőlük. A sárgájához adjunk hozzá a cukrot és az olajat, és keverjük össze .

4. 

A burgonyát lereszeljük.

5. 

rétesliszt 300 gramm  sütőpor 12 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

A sárgájához adjunk lisztet, sütőport, reszelt burgonyát és tejet. Mindent jól összekeverünk.

6. 

Végül enyhén keverjük hozzá a mazsolát és a tojásfehérjéből készült habot.

7. 

Öntsük a masszát az előkészített formába, és előmelegített sütőben, 160 ° C-on 45 percig sütjük.

Jó étvágyat!

burgonya300gramm
kristálycukor140gramm
mazsola80gramm
napraforgó olaj80milliliter
rum4evőkanál
rétesliszt-
rétesliszt300gramm
sütőpor12gramm
tyúk tojás2darab
vaj-
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés