RECEPTEK

Burgonyás kuglóf

Burgonyás kuglóf

Finom és édes kuglóf mazsolával, ami mindenkinek ízleni fog.

recept,recept fotó,burgonya,Kuglófok,Szezonális receptek

Kuglófok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya300gramm
kristálycukor140gramm
mazsola80gramm
napraforgó olaj80milliliter
rum4evőkanál
rétesliszt-
rétesliszt300gramm
sütőpor12gramm
tyúk tojás2darab
vaj-
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. 

burgonya 300 gramm

A burgonyát mossuk meg és héjában10 percig főzzük. Hagyjuk hűlni és hámozzuk meg.

2. 

mazsola 80 gramm  rum 4 evőkanál  vaj  rétesliszt

Mossuk meg a mazsolát, és öntsük le rummal. Kenjük ki a kuglófformát vajjal, és szórjuk meg rétes liszttel.

3. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 140 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter

A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgájától, és kemény habot verünk fel belőlük. A sárgájához adjunk hozzá a cukrot és az olajat, és keverjük össze .

4. 

A burgonyát lereszeljük.

5. 

rétesliszt 300 gramm  sütőpor 12 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

A sárgájához adjunk lisztet, sütőport, reszelt burgonyát és tejet. Mindent jól összekeverünk.

6. 

Végül enyhén keverjük hozzá a mazsolát és a tojásfehérjéből készült habot.

7. 

Öntsük a masszát az előkészített formába, és előmelegített sütőben, 160 ° C-on 45 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés