Burgonyás kuglóf

Finom és édes kuglóf mazsolával, ami mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,burgonya,Kuglófok
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
kristálycukor | 140 563 | gramm kcal | |
mazsola | 80 228 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 80 720 | milliliter kcal | |
rum | 4 144 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonya 300 gramm
A burgonyát mossuk meg és héjában10 percig főzzük. Hagyjuk hűlni és hámozzuk meg.

2.
mazsola 80 gramm • rum 4 evőkanál • vaj • rétesliszt
Mossuk meg a mazsolát, és öntsük le rummal. Kenjük ki a kuglófformát vajjal, és szórjuk meg rétes liszttel.

3.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 140 gramm • napraforgó olaj 80 milliliter
A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgájától, és kemény habot verünk fel belőlük. A sárgájához adjunk hozzá a cukrot és az olajat, és keverjük össze .

4.
A burgonyát lereszeljük.

5.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor 12 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
A sárgájához adjunk lisztet, sütőport, reszelt burgonyát és tejet. Mindent jól összekeverünk.

6.
Végül enyhén keverjük hozzá a mazsolát és a tojásfehérjéből készült habot.

7.
Öntsük a masszát az előkészített formába, és előmelegített sütőben, 160 ° C-on 45 percig sütjük.

Jó étvágyat!