Burgonyás kuglóf
Finom és édes kuglóf mazsolával, ami mindenkinek ízleni fog.
recept,recept fotó,burgonya,Kuglófok,Szezonális receptek
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 | gramm | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
mazsola | 80 | gramm | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
rum | 4 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 300 | gramm | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 300 gramm
A burgonyát mossuk meg és héjában10 percig főzzük. Hagyjuk hűlni és hámozzuk meg.
2.
mazsola 80 gramm • rum 4 evőkanál • vaj • rétesliszt
Mossuk meg a mazsolát, és öntsük le rummal. Kenjük ki a kuglófformát vajjal, és szórjuk meg rétes liszttel.
3.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 140 gramm • napraforgó olaj 80 milliliter
A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgájától, és kemény habot verünk fel belőlük. A sárgájához adjunk hozzá a cukrot és az olajat, és keverjük össze .
4.
A burgonyát lereszeljük.
5.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor 12 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
A sárgájához adjunk lisztet, sütőport, reszelt burgonyát és tejet. Mindent jól összekeverünk.
6.
Végül enyhén keverjük hozzá a mazsolát és a tojásfehérjéből készült habot.
7.
Öntsük a masszát az előkészített formába, és előmelegített sütőben, 160 ° C-on 45 percig sütjük.
Jó étvágyat!