RECEPTEK

Házias krumplilepény

Házias krumplilepény

Finom krumplilepény a nagymamáink receptje alapján. Köretként tálalhatjuk sült kacsához, libához vagy megtölthetjük sósan (kacsamájjal) vagy édesen (mákkal, dióval...). Az elkészítése egyszerű. A hagyományos ízek kedvelőinek kötelező elkészíteni! :)

recept,recept fotó,burgonya,Burgonyából készült köretek,,Szlovák receptek

Burgonyából készült köretek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Mézes sült kacsa szőlőmártással recept-
Narancsos kacsasült recept-
Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja recept-
burgonya1kilogramm
finomliszt300gramm
kacsazsír-
sertészsír-
-
vaj-

 

Recept

1. 

burgonya 1 kilogramm

A burgonyát a héjában majdnem puhára főzzük, de ne főzzük szét. Hagyjuk alaposan kihűlni. Ezért érdemesebb még este megfőzni, és reggel folytathatjuk a munkát.

2. 

A krumplit meghámozzuk és apróra reszeljük.

3. 

finomliszt 300 gramm 

Lisztet és egy kis sót adunk hozzá, majd kidolgozzuk.

4. 

A tésztát ráhelyezzük a liszttel meghintett gyúrólapra és tovább gyúrjuk. Amikor már a tészta készen van, lágy és nem ragad. Kb 45 cm hosszú hengert készítünk belőle, amelyet 2,5 cm hosszú darabokra vágunk fel.

5. 

Minden darabot kinyújtunk a liszttel meghintett gyúrólapon, és 22 cm átmérőjű kerek lepényformára.

6. 

Eredetileg sparhelten sütötték a lepényt, de mivel már az otthonunkban ilyen nincs, akkor helyette süthetjük egy kerámia palacsintasütőn. Természetesen zsiradék nélkül sütjük. A lepényekről lerázzuk a lisztet és ráhelyezzük a palacsintasütőre. Rövid ideig sütjük...

7. 

...majd megfordítjuk. Megsütjük a másik oldaláról is. Amikor a lepény megsült, tányérra helyezzük, a palacsintasütőt egy papírtörlő segítségével megtisztítjuk és folytatjuk a következő lepény sütését.

8. 

kacsazsír  vaj  sertészsír

A megsült lepényt az egyik oldaláról megkenjük olvasztott kacsazsírral, de megkenhetjük olvasztott vajjal is, amelyet egy kis sertészsírral keverünk össze.

9. 

Sült kacsa - az elkészítés legegyszerűbb módja recept  Mézes sült kacsa szőlőmártással recept  Narancsos kacsasült recept

A lepényeket egymásra helyezzük, így a lepény másik oldalát nem szükséges megkenni, mivel az alatta lévő lepénytől átveszi a zsiradékot. Tálalás előtt melegen tartjuk. Ha a lepényeket előre készítjük, akkor étkezési fóliában becsomagolva hűtőben tároljuk. Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát és lefedve sütőben megmelegítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés