Epres-túrós desszert

Kedvelt túrós desszert frissítő eperrel.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,eper,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
152 g
Adag energiatartalma
370 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
nagy
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 500 215 | gramm kcal | |
kakaó | 15 46 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 25 225 | milliliter kcal | |
porcukor | 230 893 | gramm kcal | |
rétesliszt | 80 285 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
tortazselé, piros | 12 42 | gramm kcal | |
túró, sima,lágy | 500 595 | gramm kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal |
Recept
1.
eper 500 gramm
A sütemény elkészítésénél használhatunk friss illetve mirelit epret. Ha mirelit epret használunk, akkor hagyjuk alaposan kiolvadni.

2.
tojássárgája 4 darab • porcukor 80 gramm • tojásfehérje 4 darab
A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.



5.
Fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült habot.

6.
Egy kerek sütőformát (28 cm átmérővel) sütőpapírral bélelünk, és beleöntjük az elkészített masszát.

7.
180°C fokon12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a sütőpapírt, majd visszatesszük az elkészült tésztát a formába.

8.
vaj 250 gramm • porcukor 150 gramm • túró, sima,lágy 500 gramm
Puha vajjal összekeverjük a cukrot, majd belekeverjük a túrót.

9.
A krémet egyenletesen rákenjük a kakaós piskótára és két órán át hűvös helyen pihentetjük. Majd a krémre ráhelyezzük a félbevágott eper szeleteket.


11.
...és ráöntjük az eperre.

12.
Hűvös helyen legalább 24 órára állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és felszeleteljük.

Jó étvágyat!