szakacsreceptek.hu

Epres-túrós desszert

     

Kedvelt túrós desszert frissítő eperrel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 
Eper500gramm
Kakaó15gramm
Napraforgó olaj25milliliter
Porcukor230gramm
Rétesliszt80gramm
Sütőpor1teáskanál
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Tortazselé, piros12gramm
Túró, sima,lágy500gramm
Vaj250gramm

1. 

eper 500 g

A sütemény elkészítésénél használhatunk friss illetve mirelit epret. Ha mirelit epret használunk, akkor hagyjuk alaposan kiolvadni.

2. 

tojássárgája 4 db  porcukor 80 g  tojásfehérje 4 db

A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

kakaó 15 g  napraforgó olaj 25 ml

A sárgájához hozzáadjuk a kakaót és az olajat.

4. 

rétesliszt 80 g  sütőpor 1 TK

Majd lisztet és sütőport keverünk hozzá.

5. 

Fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült habot.

6. 

Egy kerek sütőformát (28 cm átmérővel) sütőpapírral bélelünk, és beleöntjük az elkészített masszát.

7. 

180°C fokon12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a sütőpapírt, majd visszatesszük az elkészült tésztát a formába.

8. 

vaj 250 g  porcukor 150 g  túró, sima,lágy 500 g

Puha vajjal összekeverjük a cukrot, majd belekeverjük a túrót.

9. 

A krémet egyenletesen rákenjük a kakaós piskótára és két órán át hűvös helyen pihentetjük. Majd a krémre ráhelyezzük a félbevágott eper szeleteket.

10. 

tortazselé, piros 12 g

Az utasítás alapján elkészítjük a tortazselét...

11. 

...és ráöntjük az eperre.

12. 

Hűvös helyen legalább 24 órára állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés