szakacsreceptek.hu

Epres-túrós desszert

     

Kedvelt túrós desszert frissítő eperrel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Eper500gramm
Kakaó15gramm
Napraforgó olaj25milliliter
Porcukor230gramm
Rétesliszt80gramm
Sütőpor1teáskanál
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Tortazselé, piros12gramm
Túró, sima,lágy500gramm
Vaj250gramm

1. 

eper 500 g

A sütemény elkészítésénél használhatunk friss illetve mirelit epret. Ha mirelit epret használunk, akkor hagyjuk alaposan kiolvadni.

2. 

tojássárgája 4 db  porcukor 80 g  tojásfehérje 4 db

A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

kakaó 15 g  napraforgó olaj 25 ml

A sárgájához hozzáadjuk a kakaót és az olajat.

4. 

rétesliszt 80 g  sütőpor 1 TK

Majd lisztet és sütőport keverünk hozzá.

5. 

Fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült habot.

6. 

Egy kerek sütőformát (28 cm átmérővel) sütőpapírral bélelünk, és beleöntjük az elkészített masszát.

7. 

180°C fokon12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a sütőpapírt, majd visszatesszük az elkészült tésztát a formába.

8. 

vaj 250 g  porcukor 150 g  túró, sima,lágy 500 g

Puha vajjal összekeverjük a cukrot, majd belekeverjük a túrót.

9. 

A krémet egyenletesen rákenjük a kakaós piskótára és két órán át hűvös helyen pihentetjük. Majd a krémre ráhelyezzük a félbevágott eper szeleteket.

10. 

tortazselé, piros 12 g

Az utasítás alapján elkészítjük a tortazselét...

11. 

...és ráöntjük az eperre.

12. 

Hűvös helyen legalább 24 órára állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés