szakacsreceptek.hu

Epres-túrós desszert

    

Kedvelt túrós desszert frissítő eperrel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
eper500gramm
kakaó15gramm
napraforgó olaj25milliliter
porcukor230gramm
rétesliszt80gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
tortazselé, piros12gramm
túró, sima,lágy500gramm
vaj250gramm

1. 

eper 500 gramm

A sütemény elkészítésénél használhatunk friss illetve mirelit epret. Ha mirelit epret használunk, akkor hagyjuk alaposan kiolvadni.

2. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm  tojásfehérje 4 darab

A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

kakaó 15 gramm  napraforgó olaj 25 milliliter

A sárgájához hozzáadjuk a kakaót és az olajat.

4. 

rétesliszt 80 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Majd lisztet és sütőport keverünk hozzá.

5. 

Fokozatosan belekeverjük a fehérjéből készült habot.

6. 

Egy kerek sütőformát (28 cm átmérővel) sütőpapírral bélelünk, és beleöntjük az elkészített masszát.

7. 

180°C fokon12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és eltávolítjuk a sütőpapírt, majd visszatesszük az elkészült tésztát a formába.

8. 

vaj 250 gramm  porcukor 150 gramm  túró, sima,lágy 500 gramm

Puha vajjal összekeverjük a cukrot, majd belekeverjük a túrót.

9. 

A krémet egyenletesen rákenjük a kakaós piskótára és két órán át hűvös helyen pihentetjük. Majd a krémre ráhelyezzük a félbevágott eper szeleteket.

10. 

tortazselé, piros 12 gramm

Az utasítás alapján elkészítjük a tortazselét...

11. 

...és ráöntjük az eperre.

12. 

Hűvös helyen legalább 24 órára állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés