Krémes sütőtök szelet
Krémes sütőtök szelet.
recept,recept fotó,sütőtök,túró, sima,lágy,Sütemények,Halloween,
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 200 | gramm | |
dió | - | ||
fahéj cukor | 2 | evőkanál | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
mézeskalács fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
porcukor | 160 | gramm | |
ribizli lekvár | 160 | gramm | |
rétesliszt | 125 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
sütőpor | ½ | teáskanál | |
sütőtök | 2.5 | kilogramm | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
víz | 160 | milliliter | |
étkezési zselatin | 12 | gramm |
Recept
1. Sütőtök püré készítése
sütőtök 2.5 kilogramm
A tököt megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magokat és 1,5 órára (a mérettől függően) sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Sütés után hűlni hagyjuk.
2.
A kihűlt tököt meghámozzuk, és egy tálba rakjuk.
3.
Botmixerrel pépesítjük majd hűtőbe tesszük.
4. Mézeskalács tortalap 1
tojássárgája 3 darab • porcukor 80 gramm • kakaó 1 evőkanál • mézeskalács fűszerkeverék ½ teáskanál
Tojássárgáját cukorral, kakaóval és borssal kikeverünk.
6.
rétesliszt 125 gramm • sütőpor ½ teáskanál • szódabikarbóna ½ teáskanál
Lassanként sütőporral és szódabikarbónával kevert lisztet keverünk bele.
8.
A tésztát egy teflonos alátéttel (vagy sütőpapírral bélelt) (42x32cm) rendelkező sütőlapra helyezzük. Egyenletesen elkenjük, úgy hogy a szélei kimaradjanak (kb 38x28 cm méret legyen). A tortalapot előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig.
9. Mézeskalács tortalap 2
Megsütjük úgy, mint a tortalap 1-et.
10. Sütőtök krém
porcukor 80 gramm
A tökpüréből elveszünk 600g-ot és belekeverjük a cukrot (a maradék pürét egy másik süteményhez használhatjuk, vagy lefagyaszthatjuk).
11.
étkezési zselatin 12 gramm • víz 50 milliliter
A zselatint meleg vízben (nem forróban) felolvasztjuk. Egy kiskanál tökpürét belekeverünk a zselatinba. Majd a zselatint belekeverjük a pürébe.
13.
Kb négy kanál krémet beleteszünk cukrász zacskóba és hűtőbe helyezzük.
14. Tortalap megtöltése
ribizli lekvár 80 gramm • víz 30 milliliter
Az első tortalapot belerakjuk a sütőlapra, megkenjük ribizli lekvárral, amelyet előtte vízzel hígra kikevertünk.
15.
Rákenjük a tökkrémet.
16.
A krém tetejére ráhelyezzük a második tortalapot, úgy hogy a tortalap alja felfelé nézzen. Majd eltávolítjuk az alátétet (sütőpapírt)
17.
A sütemény széleit éles késsel levágjuk.
18.
ribizli lekvár 80 gramm • víz 30 milliliter • cukrász öntet, csokoládés 200 gramm
A második tortalap tetejét újra megkenjük a ribizli lekvárunkkal. Amíg a lekvárt magába szívja, addig felolvasztjuk a csokoládét.
19.
A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és szétkenjük. Ha a máz kicsit megkeményedik, kijelöljük rajta az egyes szeleteket (kockákat)
20.
fahéj cukor 2 evőkanál
Ha teljesen megkeményedik a máz, akkor a krémmel, amelyet eltettünk, kidíszítjük. Fahéjas cukorral meghintjük...
Jó étvágyat!