szakacsreceptek.hu

Krémes sütőtök szelet

Krémes sütőtök szelet.

 

Adag: 24

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Cukrász öntet, csokoládés200gramm
Dió
Fahéjas cukor2evőkanál
Kakaó1evőkanál
Mézeskalács fűszerkeverék½teáskanál
Napraforgó olaj80milliliter
Porcukor160gramm
Ribizli lekvár160gramm
Rétesliszt125gramm
Szódabikarbóna½teáskanál
Sütőpor½teáskanál
Sütőtök2.5kilogramm
Tojásfehérje3darab
Tojássárgája3darab
Túró, sima,lágy250gramm
Víz160milliliter
Étkezési zselatin12gramm

1. Sütőtök püré készítése

sütőtök 2.5 kg

A tököt megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magokat és 1,5 órára (a mérettől függően) sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Sütés után hűlni hagyjuk.

Sütőtök püré készítése

2. 

A kihűlt tököt meghámozzuk, és egy tálba rakjuk.

3. 

Botmixerrel pépesítjük majd hűtőbe tesszük.

4. Mézeskalács tortalap 1

tojássárgája 3 db  porcukor 80 g  kakaó 1 EK  mézeskalács fűszerkeverék ½ TK

Tojássárgáját cukorral, kakaóval és borssal kikeverünk.

Mézeskalács tortalap 1

5. 

napraforgó olaj 80 ml  víz 50 ml

Olajat majd vizet keverünk hozzá.

6. 

rétesliszt 125 g  sütőpor ½ TK  szódabikarbóna ½ TK

Lassanként sütőporral és szódabikarbónával kevert lisztet keverünk bele.

7. 

tojásfehérje 3 db

A végén a kemény fehérjéből készült habot keverjük hozzá.

8. 

A tésztát egy teflonos alátéttel (vagy sütőpapírral bélelt) (42x32cm) rendelkező sütőlapra helyezzük. Egyenletesen elkenjük, úgy hogy a szélei kimaradjanak (kb 38x28 cm méret legyen). A tortalapot előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig.

9. Mézeskalács tortalap 2

Megsütjük úgy, mint a tortalap 1-et.

Mézeskalács tortalap 2

10. Sütőtök krém

porcukor 80 g

A tökpüréből elveszünk 600g-ot és belekeverjük a cukrot (a maradék pürét egy másik süteményhez használhatjuk, vagy lefagyaszthatjuk).

Sütőtök krém

11. 

étkezési zselatin 12 g  víz 50 ml

A zselatint meleg vízben (nem forróban) felolvasztjuk. Egy kiskanál tökpürét belekeverünk a zselatinba. Majd a zselatint belekeverjük a pürébe.

12. 

túró, sima,lágy 250 g

Túrót adunk hozzá és jól összekeverjük.

13. 

Kb négy kanál krémet beleteszünk cukrász zacskóba és hűtőbe helyezzük.

14. Tortalap megtöltése

ribizli lekvár 80 g  víz 30 ml

Az első tortalapot belerakjuk a sütőlapra, megkenjük ribizli lekvárral, amelyet előtte vízzel hígra kikevertünk.

Tortalap megtöltése

15. 

Rákenjük a tökkrémet.

16. 

A krém tetejére ráhelyezzük a második tortalapot, úgy hogy a tortalap alja felfelé nézzen. Majd eltávolítjuk az alátétet (sütőpapírt)

17. 

A sütemény széleit éles késsel levágjuk.

18. 

ribizli lekvár 80 g  víz 30 ml  cukrász öntet, csokoládés 200 g

A második tortalap tetejét újra megkenjük a ribizli lekvárunkkal. Amíg a lekvárt magába szívja, addig felolvasztjuk a csokoládét.

19. 

A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és szétkenjük. Ha a máz kicsit megkeményedik, kijelöljük rajta az egyes szeleteket (kockákat)

20. 

fahéjas cukor 2 EK

Ha teljesen megkeményedik a máz, akkor a krémmel, amelyet eltettünk, kidíszítjük. Fahéjas cukorral meghintjük...

21. 

dió

... és a krém tetejére fél dió szeleteket rakunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés