szakacsreceptek.hu

Krémes sütőtök szelet

     

Krémes sütőtök szelet.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés200gramm
dió0
fahéj cukor2evőkanál
kakaó1evőkanál
mézeskalács fűszerkeverék½teáskanál
napraforgó olaj80milliliter
porcukor160gramm
ribizli lekvár160gramm
rétesliszt125gramm
szódabikarbóna½teáskanál
sütőpor½teáskanál
sütőtök2.5kilogramm
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
túró, sima,lágy250gramm
víz160milliliter
étkezési zselatin12gramm

1. Sütőtök püré készítése

sütőtök 2.5 kilogramm

A tököt megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magokat és 1,5 órára (a mérettől függően) sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Sütés után hűlni hagyjuk.

Sütőtök püré készítése

2. 

A kihűlt tököt meghámozzuk, és egy tálba rakjuk.

3. 

Botmixerrel pépesítjük majd hűtőbe tesszük.

4. Mézeskalács tortalap 1

tojássárgája 3 darab  porcukor 80 gramm  kakaó 1 evőkanál  mézeskalács fűszerkeverék ½ teáskanál

Tojássárgáját cukorral, kakaóval és borssal kikeverünk.

Mézeskalács tortalap 1

5. 

napraforgó olaj 80 milliliter  víz 50 milliliter

Olajat majd vizet keverünk hozzá.

6. 

rétesliszt 125 gramm  sütőpor ½ teáskanál  szódabikarbóna ½ teáskanál

Lassanként sütőporral és szódabikarbónával kevert lisztet keverünk bele.

7. 

tojásfehérje 3 darab

A végén a kemény fehérjéből készült habot keverjük hozzá.

8. 

A tésztát egy teflonos alátéttel (vagy sütőpapírral bélelt) (42x32cm) rendelkező sütőlapra helyezzük. Egyenletesen elkenjük, úgy hogy a szélei kimaradjanak (kb 38x28 cm méret legyen). A tortalapot előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig.

9. Mézeskalács tortalap 2

Megsütjük úgy, mint a tortalap 1-et.

Mézeskalács tortalap 2

10. Sütőtök krém

porcukor 80 gramm

A tökpüréből elveszünk 600g-ot és belekeverjük a cukrot (a maradék pürét egy másik süteményhez használhatjuk, vagy lefagyaszthatjuk).

Sütőtök krém

11. 

étkezési zselatin 12 gramm  víz 50 milliliter

A zselatint meleg vízben (nem forróban) felolvasztjuk. Egy kiskanál tökpürét belekeverünk a zselatinba. Majd a zselatint belekeverjük a pürébe.

12. 

túró, sima,lágy 250 gramm

Túrót adunk hozzá és jól összekeverjük.

13. 

Kb négy kanál krémet beleteszünk cukrász zacskóba és hűtőbe helyezzük.

14. Tortalap megtöltése

ribizli lekvár 80 gramm  víz 30 milliliter

Az első tortalapot belerakjuk a sütőlapra, megkenjük ribizli lekvárral, amelyet előtte vízzel hígra kikevertünk.

Tortalap megtöltése

15. 

Rákenjük a tökkrémet.

16. 

A krém tetejére ráhelyezzük a második tortalapot, úgy hogy a tortalap alja felfelé nézzen. Majd eltávolítjuk az alátétet (sütőpapírt)

17. 

A sütemény széleit éles késsel levágjuk.

18. 

ribizli lekvár 80 gramm  víz 30 milliliter  cukrász öntet, csokoládés 200 gramm

A második tortalap tetejét újra megkenjük a ribizli lekvárunkkal. Amíg a lekvárt magába szívja, addig felolvasztjuk a csokoládét.

19. 

A csokoládé mázat ráöntjük a süteményre és szétkenjük. Ha a máz kicsit megkeményedik, kijelöljük rajta az egyes szeleteket (kockákat)

20. 

fahéj cukor 2 evőkanál

Ha teljesen megkeményedik a máz, akkor a krémmel, amelyet eltettünk, kidíszítjük. Fahéjas cukorral meghintjük...

21. 

dió

... és a krém tetejére fél dió szeleteket rakunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés