Túrós rebarbarás sütemény
Könnyű és frissítő sütemény omlós tésztából, édes túróval és frissítő rebarbarával.
recept,recept fotó,darabos túró,rebarbara,tejföl (14-18%),Sütemények,,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | - | ||
darabos túró | 500 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kristálycukor | 10 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 60 | gramm | |
rebarbara | 500 | gramm | |
só | ¼ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaj 100 gramm • kristálycukor 50 gramm • só ¼ teáskanál
Lisztből, vajból, cukorból, és egy csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki.
2.
A tésztát fél órára hűtőbe helyezzük.
3.
tojásfehérje 2 darab • kristálycukor 1 evőkanál
A tojásfehérjéből és cukorból sűrű habot verünk fel.
4.
darabos túró 500 gramm • kristálycukor 5 evőkanál • citromhéj • kukoricakeményítő 60 gramm • tejföl (14-18%) 250 milliliter
A túrót, tejfölt, cukrot, citrom héját, és keményítőt összekeverjük. A végén óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
5.
A sütőtálat kivajazzuk.
6.
A tésztát 0,5 cm vastagra és a sütőtál formájára nyújtjuk.
7.
A tésztát a sütőtálba helyezzük, és a sütőtál széléig széthúzzuk.
8.
Ráöntjük a krém masszát.
9.
rebarbara 500 gramm • kristálycukor 4 evőkanál
A tetejére vékony rebarbara szeleteket rakunk, és megszórjuk cukorral.
10.
Előmelegített sütőben 60-80 percig sütjük 200°C-on, ameddig a tészta nem lesz aranyszínű. Az első negyven percben fedél alatt sütjük.
Jó étvágyat!