szakacsreceptek.hu

Túrós rebarbarás sütemény

    

Könnyű és frissítő sütemény omlós tésztából, édes túróval és frissítő rebarbarával.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
citromhéj-
darabos túró500gramm
finomliszt250gramm
kristálycukor50gramm
kristálycukor10evőkanál
kukoricakeményítő60gramm
rebarbara500gramm
¼teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
tojásfehérje2darab
tyúk tojás2darab
vaj100gramm

1. Tészta elkészítése

finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaj 100 gramm  kristálycukor 50 gramm   ¼ teáskanál

Lisztből, vajból, cukorból, és egy csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki.

Tészta elkészítése

2. 

A tésztát fél órára hűtőbe helyezzük.

3. 

tojásfehérje 2 darab  kristálycukor 1 evőkanál

A tojásfehérjéből és cukorból sűrű habot verünk fel.

4. 

darabos túró 500 gramm  kristálycukor 5 evőkanál  citromhéj  kukoricakeményítő 60 gramm  tejföl (14-18%) 250 milliliter

A túrót, tejfölt, cukrot, citrom héját, és keményítőt összekeverjük. A végén óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

5. 

A sütőtálat kivajazzuk.

6. 

A tésztát 0,5 cm vastagra és a sütőtál formájára nyújtjuk.

7. 

A tésztát a sütőtálba helyezzük, és a sütőtál széléig széthúzzuk.

8. 

Ráöntjük a krém masszát.

9. 

rebarbara 500 gramm  kristálycukor 4 evőkanál

A tetejére vékony rebarbara szeleteket rakunk, és megszórjuk cukorral.

10. 

Előmelegített sütőben 60-80 percig sütjük 200°C-on, ameddig a tészta nem lesz aranyszínű. Az első negyven percben fedél alatt sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés