Csokis-epres csábítás
![Csokis-epres csábítás](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001461/img_hu_4x3/csokis-epres-csabitas_00180.jpg)
Nyári sütemény teli eperrel csokoládés piskótával, ropogós pörkölt dióval és túrós-tejfölös krémmel.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,eper,eper,dió,habtejszín (30-33%),Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | - | ||
dió | 100 | gramm | |
eper | 500 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 200 | gramm | |
főzőcsokoládé | 100 | gramm | |
habfixáló | 16 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 175 | gramm | |
kukoricakeményítő | 10 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 125 | gramm | |
víz | 20 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2787.jpg)
2.
vaj 125 gramm • főzőcsokoládé 100 gramm
Egy edényben vajat olvasztunk és hozzáadjuk a csokoládét, addig keverjük amíg teljesen el nem olvad.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2785.jpg)
3.
A csokoládét a vajjal hozzákeverjük a tojáshoz.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2788.jpg)
4.
finomliszt 200 gramm • sütőpor 1 teáskanál
A lisztet sütőporral keverjük össze, belekeverjük a csokoládés masszába, majd lágyra keverjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2789.jpg)
5.
...és sütőpapírral bélelt sütőlapra (25x35 cm) öntjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2790.jpg)
6.
20 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2791.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2792.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2794.jpg)
9.
kukoricakeményítő 10 gramm • víz 20 milliliter
Főzzük és vízben elkevert kukorica keményítővel sűrítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2803.jpg)
10.
dió 100 gramm
A diót apróra vágjuk és egy tepsin szárazon megpirítjuk. Miután a dió kihűlt, konyharuhával megdörzsölve könnyen le tudjuk szedni a dió héját.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2812.jpg)
11.
A kihűlt piskótalapra rákenjük az epres krémet és megszórjuk dióval. Hűtőbe helyezzük pihentetni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2815.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2816.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2817.jpg)
14.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 16 gramm
A tejszínt fixálóval habosra verjük, hozzákeverjük a túrót, majd hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2820.jpg)
15.
eper 250 gramm
A piskótára rákenjük a túrós-tejszínes krémet, friss eperrel díszítjük. Szeleteljük, majd tálaljuk. A süteményt tálalhatjuk elosztva is, külön a ropogós epres piskótát és külön egy kis tálkában az eperkrémet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001461/small/IMG_2821.jpg)
Jó étvágyat!