RECEPTEK

Csokis-epres csábítás

Csokis-epres csábítás

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Nyári sütemény teli eperrel csokoládés piskótával, ropogós pörkölt dióval és túrós-tejfölös krémmel.

recept,recept fotó,főzőcsokoládé,eper,eper,dió,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

citrom

0

??

kcal

dió

100

674

gramm

kcal

eper

500

215

gramm

kcal

fahéj, őrölt

1

13

teáskanál

kcal

finomliszt

200

694

gramm

kcal

főzőcsokoládé

100

??

gramm

kcal

habfixáló

16

??

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

kristálycukor

175

704

gramm

kcal

kukoricakeményítő

10

37

gramm

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

túró, sima,lágy

250

298

gramm

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

víz

20

45

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojást cukorral kikeverjük.

A tojást cukorral kikeverjük....

2. 

vaj 125 gramm  főzőcsokoládé 100 gramm

Egy edényben vajat olvasztunk és hozzáadjuk a csokoládét, addig keverjük amíg teljesen el nem olvad.

Egy edényben vajat olvasztunk és hozzáadjuk a...

3. 

A csokoládét a vajjal hozzákeverjük a tojáshoz.

A csokoládét a vajjal hozzákeverjük a...

4. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor 1 teáskanál

A lisztet sütőporral keverjük össze, belekeverjük a csokoládés masszába, majd lágyra keverjük...

A lisztet sütőporral keverjük össze,...

5. 

...és sütőpapírral bélelt sütőlapra (25x35 cm) öntjük.

...és sütőpapírral bélelt sütőlapra (25x35...

6. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

20 percig 180°C fokon sütjük....

7. 

eper 250 gramm

A epret megmossuk, apróra vágjuk és beleszórjuk egy lábasba.

A epret megmossuk, apróra vágjuk és...

8. 

kristálycukor 50 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Cukrot és fahéjat adunk hozzá.

Cukrot és fahéjat adunk hozzá....

9. 

kukoricakeményítő 10 gramm  víz 20 milliliter

Főzzük és vízben elkevert kukorica keményítővel sűrítjük.

Főzzük és vízben elkevert kukorica...

10. 

dió 100 gramm

A diót apróra vágjuk és egy tepsin szárazon megpirítjuk. Miután a dió kihűlt, konyharuhával megdörzsölve könnyen le tudjuk szedni a dió héját.

A diót apróra vágjuk és egy tepsin szárazon...

11. 

A kihűlt piskótalapra rákenjük az epres krémet és megszórjuk dióval. Hűtőbe helyezzük pihentetni.

A kihűlt piskótalapra rákenjük az epres...

12. 

túró, sima,lágy 250 gramm  kristálycukor 25 gramm

A túrót kikeverjük cukorral...

A túrót kikeverjük cukorral......

13. 

citrom

...hozzákeverjük reszelt citromhéjat.

...hozzákeverjük reszelt citromhéjat....

14. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

A tejszínt fixálóval habosra verjük, hozzákeverjük a túrót, majd hűtőbe helyezzük.

A tejszínt fixálóval habosra verjük,...

15. 

eper 250 gramm

A piskótára rákenjük a túrós-tejszínes krémet, friss eperrel díszítjük. Szeleteljük, majd tálaljuk. A süteményt tálalhatjuk elosztva is, külön a ropogós epres piskótát és külön egy kis tálkában az eperkrémet.

A piskótára rákenjük a túrós-tejszínes...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés