Csokis-epres csábítás

Nyári sütemény teli eperrel csokoládés piskótával, ropogós pörkölt dióval és túrós-tejfölös krémmel.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,eper,eper,dió,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 0 ?? | kcal | |
dió | 100 674 | gramm kcal | |
eper | 500 215 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 100 ?? | gramm kcal | |
habfixáló | 16 ?? | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 175 704 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 10 37 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
víz | 20 45 | milliliter kcal |
Recept

2.
vaj 125 gramm • főzőcsokoládé 100 gramm
Egy edényben vajat olvasztunk és hozzáadjuk a csokoládét, addig keverjük amíg teljesen el nem olvad.

3.
A csokoládét a vajjal hozzákeverjük a tojáshoz.

4.
finomliszt 200 gramm • sütőpor 1 teáskanál
A lisztet sütőporral keverjük össze, belekeverjük a csokoládés masszába, majd lágyra keverjük...

5.
...és sütőpapírral bélelt sütőlapra (25x35 cm) öntjük.

6.
20 percig 180°C fokon sütjük.



9.
kukoricakeményítő 10 gramm • víz 20 milliliter
Főzzük és vízben elkevert kukorica keményítővel sűrítjük.

10.
dió 100 gramm
A diót apróra vágjuk és egy tepsin szárazon megpirítjuk. Miután a dió kihűlt, konyharuhával megdörzsölve könnyen le tudjuk szedni a dió héját.

11.
A kihűlt piskótalapra rákenjük az epres krémet és megszórjuk dióval. Hűtőbe helyezzük pihentetni.



14.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 16 gramm
A tejszínt fixálóval habosra verjük, hozzákeverjük a túrót, majd hűtőbe helyezzük.

15.
eper 250 gramm
A piskótára rákenjük a túrós-tejszínes krémet, friss eperrel díszítjük. Szeleteljük, majd tálaljuk. A süteményt tálalhatjuk elosztva is, külön a ropogós epres piskótát és külön egy kis tálkában az eperkrémet.

Jó étvágyat!