RECEPTEK

Csokis-epres csábítás

Csokis-epres csábítás

Nyári sütemény teli eperrel csokoládés piskótával, ropogós pörkölt dióval és túrós-tejfölös krémmel.

recept,recept fotó,főzőcsokoládé,eper,eper,dió,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citrom-
dió100gramm
eper500gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt200gramm
főzőcsokoládé100gramm
habfixáló16gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kristálycukor175gramm
kukoricakeményítő10gramm
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás3darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj125gramm
víz20milliliter

 

Recept

1. 

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojást cukorral kikeverjük.

2. 

vaj 125 gramm  főzőcsokoládé 100 gramm

Egy edényben vajat olvasztunk és hozzáadjuk a csokoládét, addig keverjük amíg teljesen el nem olvad.

3. 

A csokoládét a vajjal hozzákeverjük a tojáshoz.

4. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor 1 teáskanál

A lisztet sütőporral keverjük össze, belekeverjük a csokoládés masszába, majd lágyra keverjük...

5. 

...és sütőpapírral bélelt sütőlapra (25x35 cm) öntjük.

6. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

eper 250 gramm

A epret megmossuk, apróra vágjuk és beleszórjuk egy lábasba.

8. 

kristálycukor 50 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Cukrot és fahéjat adunk hozzá.

9. 

kukoricakeményítő 10 gramm  víz 20 milliliter

Főzzük és vízben elkevert kukorica keményítővel sűrítjük.

10. 

dió 100 gramm

A diót apróra vágjuk és egy tepsin szárazon megpirítjuk. Miután a dió kihűlt, konyharuhával megdörzsölve könnyen le tudjuk szedni a dió héját.

11. 

A kihűlt piskótalapra rákenjük az epres krémet és megszórjuk dióval. Hűtőbe helyezzük pihentetni.

12. 

túró, sima,lágy 250 gramm  kristálycukor 25 gramm

A túrót kikeverjük cukorral...

13. 

citrom

...hozzákeverjük reszelt citromhéjat.

14. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

A tejszínt fixálóval habosra verjük, hozzákeverjük a túrót, majd hűtőbe helyezzük.

15. 

eper 250 gramm

A piskótára rákenjük a túrós-tejszínes krémet, friss eperrel díszítjük. Szeleteljük, majd tálaljuk. A süteményt tálalhatjuk elosztva is, külön a ropogós epres piskótát és külön egy kis tálkában az eperkrémet.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit