szakacsreceptek.hu

Túrómisu

    

Az ismert sütemény túróból készült változata.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fekete kávé200milliliter
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó1evőkanál
piskóta, hosszú300gramm
porcukor5evőkanál
túró, lágy500gramm
whisky20milliliter

1. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk.

2. 

túró, lágy 500 gramm  porcukor 5 evőkanál

A tejszínhabhoz túrót és cukrot keverünk.

3. 

piskóta, hosszú 150 gramm

Egy kevés krémet a tortaforma aljára kenünk, majd erre ráhelyezzük a piskótákat.

4. 

fekete kávé 200 milliliter  whisky 20 milliliter

Erős kávét főzünk, egy kevés alkohollal. Amikor kihűlt egy leveses kanál segítségével ráöntjük az első rétegre. A kávé másik felét majd a második piskótaréteghez használjuk.

5. 

A piskótákra rákenjük a maradék krém felét.

6. 

piskóta, hosszú 150 gramm

A krémre ráhelyezzük a piskóták második rétegét.

7. 

Majd ezeket is leöntjük kávéval.

8. 

A tetejére rákenjük a maradék krémet.

9. 

kakaó 1 evőkanál

A sütemény tetejére vékony rétegben egy szűrő segítségével kakaóport szórunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés