szakacsreceptek.hu

Olasz receptek

 

Tökkel töltött Cannelloni

Tökkel töltött Cannelloni

Cannelloni töktöltelékkel megtöltve és besamel mártással.

Főzőcske
Zuzka
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes

Rizottó sáfránnyal

Rizottó sáfránnyal

Lágy krémes csemege, ismertebb nevén Milánói rizottó (Risotto alla Milanese).

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony

Csirke Cacciatore

Csirke Cacciatore

Egy igazi olasz recept a Cacciatore [kacsatóre] csirkére szósszal, fűszernövényekkel, paprikával, paradicsommal és fekete olívával. Köretként tálalhatunk spagettit vagy rizst.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
közepes

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti

A Carbonara olasz tradicionális módja a tészta elkészítésének, amelyhez szalonnát, Pecorino sajtot és tojást használunk. A legmegfelelőbb tészta a Carbonara elkészítéséhez a spagetti.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
alacsony

Rizottó Pecorino sajttal

Rizottó Pecorino sajttal

Igazi ínyencség tipikus Pecorino juhsajt ízzel.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony

Fantozzi paradicsomos levese

Fantozzi paradicsomos levese

Paradicsom leves bazsalikommal és parmezán sajttal olasz módra.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony

Csirkegombás rizottó

Csirkegombás rizottó

Egy lágy krémes olasz rizottó friss csirkegombával.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony

Sajtos-sonkás makaróni

Sajtos-sonkás makaróni

Krémes tészta lágy sajtszószban sonkával.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes

Borsós rizottó

Borsós rizottó

Finom krémes rizottó borsóval

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony

Ossobuco - párolt borjú lábszár

Ossobuco - párolt borjú lábszár

Olasz specialitás Milánóból - erőlevesben párolt borjú lábszár zöldséggel.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
közepes

Vaníliás Panna Cotta

Vaníliás Panna Cotta

Tradicionális olasz krémes desszert.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes

Lasagne

Lasagne

Egy egyszerű recept az olasz tradicionális konyha remekművére, amelyet tésztából és sertéshúsból készítünk.

Főzőcske
Norika
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes

Medvehagymás pesto télire

Medvehagymás pesto télire

200 gr kiváló, sűrű és pikáns szósz. A Medvehagymás pesto teli van vitaminnal. A hűtőben több hónapon keresztül tárolható ha öntünk rá egy kevés olíva olajat. Ez egy remek, egyszerű medvehagyma pesto recept! Persze minden pesto egyszerű! :) Ételek mellé, vagy főtt tésztához keverve mennyei! De a reggeli pirítóssal is felülmúlhatatlan.

Főzőcske
Dada
Az elkészítés ideje
15 min.
Nehézség
alacsony

Csirke rizottó

Csirke rizottó

Könnyű és finom étel, amely mindenkinek ízlik.

Főzőcske
Jurgason
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
alacsony

Gnocchi Pecorino sajttal

Gnocchi Pecorino sajttal

Burgonyából készült "galuska" Pecorino sajtból és tejszínből készült öntettel. A Gnocchit megvásárolhatjuk boltban is, és néhány perc alatt megfőzzük vízben, vagy házilag elkészítjük a receptünk szerint, amelyet szintén ezen az oldalon megtalálható.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
15 min.
Nehézség
alacsony

Spagetti all'Amatriciana

Spagetti all'Amatriciana

Az Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] a népies elnevezése azon hagyományos olasz szószra, amely alapja a sózott szárított szalonna, paradicsom és a pecorino sajt. Más fajta tésztával is használható, mint a bucatini.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
közepes

Brokkolis fettuccine

Brokkolis fettuccine

Tészta párolt brokkolival és paradicsommal lágy bazsalikomos - petrezselymes szószban.

Főzőcske
Zuzka
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Egy a sok recept közül egy fincsi bolognai spagettire.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes

Marhapörkölt

Marhapörkölt

Lágy pörkölt borjú mócsingból kissé édeskés ízzel. Az egész alapja a húst és a zöldséget picit megsütni, majd együtt puhára megfőzni. Hagyományosan a húst szeletekre vágják és együtt a csonttal sütik meg.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
közepes

Olajbogyós crostini

Olajbogyós crostini

Olasz falatkák

Főzőcske
Zuzka
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony

Tészta rókagombával és lazaccal

Tészta rókagombával és lazaccal

Kiváló tészta rókagombával, főzőtejszínnel és füstölt lazac darabokkal. Egy maréknyi mentalevél igazi nyári könnyedséget és frissességet kölcsönöz a tésztának.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony

Zsályás pesto

Zsályás pesto

Pikáns sűrű szósz isteni illattal. A friss zöldfűszerek tartósításának nagyszerű módja a pestokészítés. A pesto mára szinte gyűjtőfogalommá vált a gasztronómiában - régen túlnőtt már az eredeti genovai alaprecepten. Pesto készülhet szinte bármilyen zöldfűszerből, zöld levélből (medvehagyma, zsálya, reteklevél, petrezselyem, koriander, stb.) - a választás ízlésünkre van bízva

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
Nehézség
alacsony

Besütött lazacos gnocchi

Besütött lazacos gnocchi

Burgonya "galuska" besütve lazaccal és besamel mártással.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
alacsony

Tonhalas tészta

Tonhalas tészta

Készítse el ezt a nagyszerű tonhalas tésztát, amelyhez szüksége lesz konzerv tonhalra, friss citromra, kapribogyóra. Varázsoljon egy ínyencfogást, mint ha profi szakács lenne valahol Olaszország szívében. A minőségi alapanyagok tökéletes ízvilágot kölcsönöznek.

Főzőcske
Michal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés