Tiramisu

Lágy olasz desszert.
recept,recept fotó,tojássárgája,mascarpone,piskóta, hosszú,Sütemények,Olasz receptek
Sütemények
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
kakaó | 0 ?? | kcal | |
kávélikőr | 30 99 | milliliter kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramm kcal | |
piskóta, hosszú | 300 1146 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
rum | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
őrölt szemes kávé | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
tojássárgája 4 darab • porcukor 100 gramm • mascarpone 500 gramm • rum
A sárgáját cukorral forró vízfürdőben kikeverjük, majd lehűtjük és belekeverjük a mascarpone sajtot. A tojássárgájából szintén forró vízfürdőben kemény habot készítünk. Amikor kihűl, belekeverjük a mascarpones masszába. Hozzáadhatunk néhány csepp rumot.


4.
víz • őrölt szemes kávé • kávélikőr 30 milliliter
200 ml presszókávét főzünk és összekeverjük kávés vagy amaretto likőrrel ízlés szerint. A kávé egy részével kanál segítségével leöntjük a piskótákat, vagy gyorsan egymás után a piskótákat a kávéba mártjuk.

5.
A mascarpone krém harmadát a piskótára kenjük, majd újra egy sor piskótát, amelyet leöntünk kávéval és még egyszer megismételjük.

6.
Három réteget készítünk, az utolsó réteg a krém.


8.
A kész süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk. Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!