szakacsreceptek.hu

Tiramisu

    

Lágy olasz desszert.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 100 gramm  mascarpone 500 gramm  rum

A sárgáját cukorral forró vízfürdőben kikeverjük, majd lehűtjük és belekeverjük a mascarpone sajtot. A tojássárgájából szintén forró vízfürdőben kemény habot készítünk. Amikor kihűl, belekeverjük a mascarpones masszába. Hozzáadhatunk néhány csepp rumot.

3. 

piskóta, hosszú 300 gramm

Egy mély négyszögletes tálba piskótákat rakunk.

4. 

víz  őrölt szemes kávé  kávélikőr 30 milliliter

200 ml presszókávét főzünk és összekeverjük kávés vagy amaretto likőrrel ízlés szerint. A kávé egy részével kanál segítségével leöntjük a piskótákat, vagy gyorsan egymás után a piskótákat a kávéba mártjuk.

5. 

A mascarpone krém harmadát a piskótára kenjük, majd újra egy sor piskótát, amelyet leöntünk kávéval és még egyszer megismételjük.

6. 

Három réteget készítünk, az utolsó réteg a krém.

7. 

kakaó

A tetejét szitán keresztül kakaóporral szórjuk meg.

8. 

A kész süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk. Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés