szakacsreceptek.hu

Tiramisu

Lágy olasz desszert.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tojásfehérje 4 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 4 db  porcukor 100 g  mascarpone 500 g  rum

A sárgáját cukorral forró vízfürdőben kikeverjük, majd lehűtjük és belekeverjük a mascarpone sajtot. A tojássárgájából szintén forró vízfürdőben kemény habot készítünk. Amikor kihűl, belekeverjük a mascarpones masszába. Hozzáadhatunk néhány csepp rumot.

3. 

piskóta, hosszú 300 g

Egy mély négyszögletes tálba piskótákat rakunk.

4. 

víz  őrölt szemes kávé  kávélikőr 30 ml

200 ml presszókávét főzünk és összekeverjük kávés vagy amaretto likőrrel ízlés szerint. A kávé egy részével kanál segítségével leöntjük a piskótákat, vagy gyorsan egymás után a piskótákat a kávéba mártjuk.

5. 

A mascarpone krém harmadát a piskótára kenjük, majd újra egy sor piskótát, amelyet leöntünk kávéval és még egyszer megismételjük.

6. 

Három réteget készítünk, az utolsó réteg a krém.

7. 

kakaó

A tetejét szitán keresztül kakaóporral szórjuk meg.

8. 

A kész süteményt néhány órára a hűtőbe rakjuk. Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés