szakacsreceptek.hu

Hamis tiramisu

Mascarpone nélkül készült tiramisu, amely íze a hagyományos tiramisura hasonlít, mégis jobb, finomabb, érdemes megkóstolni!

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete kávé100milliliter
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kristálycukor2evőkanál
Krémpor- vaníliás60gramm
Piskóta, hosszú200gramm
Porcukor100gramm
Rum30milliliter
Vaj60gramm
Vaníliacukor12gramm
Zselatin sűrítő50gramm
Zsírszegény tej 1,5%800milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 800 ml  krémpor- vaníliás 60 g  kristálycukor 2 EK

Tejből, vanília pudingporból és cukorból pudingot főzünk.

2. 

vaj 60 g  porcukor 100 g

Egy tálban vajat cukorral keverünk ki, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Mixereljük.

3. 

habtejszín (30-33%) 250 ml  vaníliacukor 12 g

A pudinghoz tejszínből készített kemény habot adunk, majd vanília cukrot is hozzákeverünk.

4. 

zselatin sűrítő 50 g

Végül krémhez az elkészítési javallat alapján elkészített zselatint keverünk.

5. 

piskóta, hosszú 200 g  fekete kávé 100 ml  rum 30 ml

Erős kávét főzünk, rummal összekeverjük (ízlé szerinti mennyiséggel). Egy fecskendő segítségével a hosszú piskótákat megtöltjük a rumos kávéval. Amennyiben nincs kéznél fecskendő, úgy a piskótákat bele is mártogathatjuk a rumos kávéba.

6. 

Egy őzgerinc formát élelmiszer fóliával bélelünk, az aljára krémet öntünk, majd rárakunk egy réteg piskótát, ezt leöntjük krémmel, és így halmozzuk amíg a forma meg nem telik. Néhány órára lehűtjük, és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés