szakacsreceptek.hu

Hamis tiramisu

    

Mascarpone nélkül készült tiramisu, amely íze a hagyományos tiramisura hasonlít, mégis jobb, finomabb, érdemes megkóstolni!

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fekete kávé100milliliter
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor2evőkanál
krémpor- vaníliás60gramm
piskóta, hosszú200gramm
porcukor100gramm
rum30milliliter
vaj60gramm
vaníliacukor12gramm
zselatin sűrítő50gramm
zsírszegény tej 1,5%800milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter  krémpor- vaníliás 60 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

Tejből, vanília pudingporból és cukorból pudingot főzünk.

2. 

vaj 60 gramm  porcukor 100 gramm

Egy tálban vajat cukorral keverünk ki, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Mixereljük.

3. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  vaníliacukor 12 gramm

A pudinghoz tejszínből készített kemény habot adunk, majd vanília cukrot is hozzákeverünk.

4. 

zselatin sűrítő 50 gramm

Végül krémhez az elkészítési javallat alapján elkészített zselatint keverünk.

5. 

piskóta, hosszú 200 gramm  fekete kávé 100 milliliter  rum 30 milliliter

Erős kávét főzünk, rummal összekeverjük (ízlé szerinti mennyiséggel). Egy fecskendő segítségével a hosszú piskótákat megtöltjük a rumos kávéval. Amennyiben nincs kéznél fecskendő, úgy a piskótákat bele is mártogathatjuk a rumos kávéba.

6. 

Egy őzgerinc formát élelmiszer fóliával bélelünk, az aljára krémet öntünk, majd rárakunk egy réteg piskótát, ezt leöntjük krémmel, és így halmozzuk amíg a forma meg nem telik. Néhány órára lehűtjük, és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés