Hamis tiramisu
![Hamis tiramisu](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000403/img_hu_4x3/hamis-tiramisu_00180.jpg)
Mascarpone nélkül készült tiramisu, amely íze a hagyományos tiramisura hasonlít, mégis jobb, finomabb, érdemes megkóstolni!
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,piskóta, hosszú,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé | 100 | milliliter | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
krémpor- vaníliás | 60 | gramm | |
piskóta, hosszú | 200 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
rum | 30 | milliliter | |
vaj | 60 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
zselatin sűrítő | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 800 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter • krémpor- vaníliás 60 gramm • kristálycukor 2 evőkanál
Tejből, vanília pudingporból és cukorból pudingot főzünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000403/small/IMG_1322.jpg)
2.
vaj 60 gramm • porcukor 100 gramm
Egy tálban vajat cukorral keverünk ki, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Mixereljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000403/small/IMG_1320.jpg)
3.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • vaníliacukor 12 gramm
A pudinghoz tejszínből készített kemény habot adunk, majd vanília cukrot is hozzákeverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000403/small/IMG_1323.jpg)
4.
zselatin sűrítő 50 gramm
Végül krémhez az elkészítési javallat alapján elkészített zselatint keverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000403/small/IMG_1328.jpg)
5.
piskóta, hosszú 200 gramm • fekete kávé 100 milliliter • rum 30 milliliter
Erős kávét főzünk, rummal összekeverjük (ízlé szerinti mennyiséggel). Egy fecskendő segítségével a hosszú piskótákat megtöltjük a rumos kávéval. Amennyiben nincs kéznél fecskendő, úgy a piskótákat bele is mártogathatjuk a rumos kávéba.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000403/small/IMG_1329.jpg)
6.
Egy őzgerinc formát élelmiszer fóliával bélelünk, az aljára krémet öntünk, majd rárakunk egy réteg piskótát, ezt leöntjük krémmel, és így halmozzuk amíg a forma meg nem telik. Néhány órára lehűtjük, és tálalhatjuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000403/small/IMG_1330.jpg)
Jó étvágyat!