RECEPTEK

Hamis tiramisu

Hamis tiramisu

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Mascarpone nélkül készült tiramisu, amely íze a hagyományos tiramisura hasonlít, mégis jobb, finomabb, érdemes megkóstolni!

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,piskóta, hosszú,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

141 g

Adag energiatartalma

284 kcal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete kávé

100

4

milliliter

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

kristálycukor

2

121

evőkanál

kcal

krémpor- vaníliás

60

228

gramm

kcal

piskóta, hosszú

200

764

gramm

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

rum

30

72

milliliter

kcal

vaj

60

441

gramm

kcal

vaníliacukor

12

44

gramm

kcal

zselatin sűrítő

50

180

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

800

384

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter  krémpor- vaníliás 60 gramm  kristálycukor 2 evőkanál

Tejből, vanília pudingporból és cukorból pudingot főzünk.

Tejből, vanília pudingporból és cukorból...

2. 

vaj 60 gramm  porcukor 100 gramm

Egy tálban vajat cukorral keverünk ki, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Mixereljük.

Egy tálban vajat cukorral keverünk ki, majd...

3. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  vaníliacukor 12 gramm

A pudinghoz tejszínből készített kemény habot adunk, majd vanília cukrot is hozzákeverünk.

A pudinghoz tejszínből készített kemény habot...

4. 

zselatin sűrítő 50 gramm

Végül krémhez az elkészítési javallat alapján elkészített zselatint keverünk.

Végül krémhez az elkészítési javallat...

5. 

piskóta, hosszú 200 gramm  fekete kávé 100 milliliter  rum 30 milliliter

Erős kávét főzünk, rummal összekeverjük (ízlé szerinti mennyiséggel). Egy fecskendő segítségével a hosszú piskótákat megtöltjük a rumos kávéval. Amennyiben nincs kéznél fecskendő, úgy a piskótákat bele is mártogathatjuk a rumos kávéba.

Erős kávét főzünk, rummal összekeverjük...

6. 

Egy őzgerinc formát élelmiszer fóliával bélelünk, az aljára krémet öntünk, majd rárakunk egy réteg piskótát, ezt leöntjük krémmel, és így halmozzuk amíg a forma meg nem telik. Néhány órára lehűtjük, és tálalhatjuk is.

Egy őzgerinc formát élelmiszer fóliával...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés