Sütés nélküli puding torta banánnal
![Sütés nélküli puding torta banánnal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002117/img_hu_4x3/sutes-nelkuli-puding-torta-banannal_00180.jpg)
Valami finomság a puding szerelmeseinek! Próbálja ki ezt a sütés nélküli kekszből, piskótából, pudingból, banánból, tejszínhabból és túróból készült desszertet! Ne felejtse el! Akkor ízlik a legjobban, ha jól hűtött!
recept,recept fotó,kakaós száraz keksz,piskóta, hosszú,banán,Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 1 | kilogramm | |
csokoládés puding- por | 37 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | - | ||
kakaós száraz keksz | 40 | darab | |
kristály cukor | 120 | gramm | |
lágy túró | 250 | gramm | |
piskóta, hosszú | 28 | darab | |
porcukor | 100 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1200 | milliliter | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% • kakaós száraz keksz 40 darab
Enyhén áztatjuk be a kekszet a tejbe és felváltva ...
![Enyhén áztatjuk be a kekszet a tejbe és...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1173.jpg?mtime=1728745137)
![...az enyhén áztatott piskótákkal rakjuk egy...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1175.jpg?mtime=1728745138)
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter • kristály cukor 60 gramm • finomliszt 25 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm
A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felében keverjük össze a lisztet és a pudingport. Öntsük forrásban lévő tejbe, és főzzük meg a pudingot.
![A tej felét cukorral felforraljuk. A másik...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1171.jpg?mtime=1728745131)
4.
A pudingot kenjük rá a piskótákra piskótákat (kekszek között).
![A pudingot kenjük rá a piskótákra...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1176.jpg?mtime=1728745138)
![Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1181.jpg?mtime=1728745139)
6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter • kristály cukor 60 gramm • finomliszt 25 gramm • csokoládés puding- por 37 gramm
A tej felét cukorral felforraljuk. A másik felébe keverjük össze a lisztet és a pudingport. Öntsük forrásban lévő tejbe, és főzzük meg a pudingot.
![A tej felét cukorral felforraljuk. A másik...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1183.jpg?mtime=1728745146)
7.
Csorgassuk le a banánt csokoládé pudinggal. Hagyjuk kihűlni.
![Csorgassuk le a banánt csokoládé pudinggal....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1184.jpg?mtime=1728745146)
8.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • porcukor 100 gramm • lágy túró 250 gramm
A tejszínhabot felverjük, belekeverjük a cukrot és a túrót. A desszerthez csak tejszínhabot is használhat.
![A tejszínhabot felverjük, belekeverjük a cukrot...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1188.jpg?mtime=1728745147)
9.
Kenjük a süteményre a túrós tejszínhabot.
![Kenjük a süteményre a túrós tejszínhabot....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1196.jpg?mtime=1728745154)
10.
A desszertre egyenlő távolságban papírcsíkokat helyezünk. Megszórjuk szitált kakaóval. A papírcsíkok óvatos áthelyezésével ...
![A desszertre egyenlő távolságban...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1198.jpg?mtime=1728745155)
11.
....és a kakaópor szórásával...
![....és a kakaópor szórásával......](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1199.jpg?mtime=1728745155)
12.
...a sütemény tetején egy dekoratív rácsot hozunk létre.
![...a sütemény tetején egy dekoratív rácsot...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1201.jpg?mtime=1728745156)
13.
Hagyjuk megkeményedni hűvös helyen. Ízlés szerint adagokra vágjuk.
![Hagyjuk megkeményedni hűvös helyen. Ízlés...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002117/small/IMG_1207.jpg?mtime=1728745162)
Jó étvágyat!