Banános krémes
Fenséges finomság, amivel nem lehet betelni,
recept,recept fotó,leveles tészta,banán,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 400 | gramm | |
csokoládé | - | ||
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 | milliliter | |
vaníliás puding -por | 80 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
étkezési zselatin | 10 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 400 gramm
A leveles tésztát félbe vágjuk. Mindkét félből 42x32 cm méretű tésztát nyújtunk ki egy lisztel meghintet gyúró lapon.Majd egy sütő papírral bélelt sütő lapon megsütjük. Az egyik megsült tésztát kivesszük a sütő lapról és 12 egyforma négyzetre szeleteljük. A másikat a sütő lapon hagyjuk.
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • kristálycukor 60 gramm • vaníliás puding -por 80 gramm
Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
4.
Majd belekeverjük a pudingba.
5.
étkezési zselatin 10 gramm • víz 50 milliliter
Egy bögrében meleg vízben felengedjük a zselatint. A zselatinba belerakunk egy kanálnyi banános-pudingos krémet és összekeverjük és a bögre tartalmát hozzáöntjük a krémhez.Összekeverjük és a krémet egyenletesen rákenjük a sütő lapon lévő tésztára. Hűlni hagyjuk.
6.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 2 csomag
Tejszínből kemény tejszínhabot készítünk, és a krém tetejérevisszük fel.
8.
A süteményt 2-3 órára a hűtőbe helyezzük és ezután a négyzetek szerint szeleteljük fel és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!