szakacsreceptek.hu

Banános krémes

    

Fenséges finomság, amivel nem lehet betelni,

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

leveles tészta 400 gramm

A leveles tésztát félbe vágjuk. Mindkét félből 42x32 cm méretű tésztát nyújtunk ki egy lisztel meghintet gyúró lapon.Majd egy sütő papírral bélelt sütő lapon megsütjük. Az egyik megsült tésztát kivesszük a sütő lapról és 12 egyforma négyzetre szeleteljük. A másikat a sütő lapon hagyjuk.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  kristálycukor 60 gramm  vaníliás puding -por 80 gramm

Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.

3. 

banán 400 gramm

A banánokat meg hántjuk és botmixerrel turmixoljuk.

4. 

Majd belekeverjük a pudingba.

5. 

étkezési zselatin 10 gramm  víz 50 milliliter

Egy bögrében meleg vízben felengedjük a zselatint. A zselatinba belerakunk egy kanálnyi banános-pudingos krémet és összekeverjük és a bögre tartalmát hozzáöntjük a krémhez.Összekeverjük és a krémet egyenletesen rákenjük a sütő lapon lévő tésztára. Hűlni hagyjuk.

6. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag

Tejszínből kemény tejszínhabot készítünk, és a krém tetejérevisszük fel.

7. 

csokoládé

Ezután ráhelyezzük az elkészített négyzeteket és csokoládé mázzal díszítjük.

8. 

A süteményt 2-3 órára a hűtőbe helyezzük és ezután a négyzetek szerint szeleteljük fel és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés