Részeges zselatin szelet

Kevés tészta, zselatin, sok gyümölcs és még több tejszínhab.
recept,recept fotó,átlátszó tortazselé-por,gyümölcs, különböző,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
gyümölcs, különböző | 700 386 | gramm kcal | |
habfixáló | 10 35 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
karamell likőr | 2 93 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 130 955 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
vörösbor, száraz | 150 123 | milliliter kcal | |
átlátszó tortazselé-por | 75 285 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • porcukor 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 130 gramm • sütőpor 10 gramm
A lisztet cukorral, tojással, vajjal és sütőporral kikeverjük.

2.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd a felét kinyújtjuk a zsiradékkal kikent, lisztel meghintett sütőlapra. 180 °C-on 15 percig sütjük.

3. Sütés
Szintén ugyanúgy megsütjük a tészta másik felét.

4. Zselatin töltelék
átlátszó tortazselé-por 75 gramm • kristálycukor 100 gramm • víz 300 milliliter • vörösbor, száraz 150 milliliter
A kész zselatinport összekeverjük cukorral, vízzel és vörösborral, majd felforraljuk.

5. Gyümölcs szeletelése
gyümölcs, különböző 700 gramm
A gyümölcsöt kisebb szeletekre felvágjuk, és tálkába tesszük. A gyümölcs 1/3-át félre tesszük a díszítéshez.

6. A zselatin és a gyümölcs összedolgozása
A tálkában lévő gyümölcsre forró zselatin öntetet öntünk. Időnkénti kevergetés mellett hűlni hagyjuk. A tálkát hűtőbe tesszük, a zselatin lassan (időnkénti keveréssel) megkeményszik.

7. A zselatint rárakjuk a piskótára
A kemény zselatint óvatosan rárakjuk a piskótalapra. A másik lappal letakarjuk.

8. Tejszínnel díszítjük
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm • karamell likőr 2 evőkanál
A tejszínből és fixálóból tejszínhabot készítünk. A tejszínhabba karamell likőrt öntünk. Az egészet rákenjük a felső lapra, és megszórjuk gyümölccsel.

Jó étvágyat!