RECEPTEK

Részeges zselatin szelet

Részeges zselatin szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Kevés tészta, zselatin, sok gyümölcs és még több tejszínhab.

recept,recept fotó,átlátszó tortazselé-por,gyümölcs, különböző,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

300

1041

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

gyümölcs, különböző

700

386

gramm

kcal

habfixáló

10

35

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

karamell likőr

2

93

evőkanál

kcal

kristálycukor

100

402

gramm

kcal

porcukor

80

311

gramm

kcal

sütőpor

10

8

gramm

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

130

955

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

300

0

milliliter

kcal

vörösbor, száraz

150

123

milliliter

kcal

átlátszó tortazselé-por

75

285

gramm

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 300 gramm  porcukor 80 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 130 gramm  sütőpor 10 gramm

A lisztet cukorral, tojással, vajjal és sütőporral kikeverjük.

A lisztet cukorral, tojással, vajjal és...

2. 

vaj  finomliszt

A tésztát jól kidolgozzuk, majd a felét kinyújtjuk a zsiradékkal kikent, lisztel meghintett sütőlapra. 180 °C-on 15 percig sütjük.

A tésztát jól kidolgozzuk, majd a felét...

3. Sütés

Szintén ugyanúgy megsütjük a tészta másik felét.

Szintén ugyanúgy megsütjük a tészta másik...

4. Zselatin töltelék

átlátszó tortazselé-por 75 gramm  kristálycukor 100 gramm  víz 300 milliliter  vörösbor, száraz 150 milliliter

A kész zselatinport összekeverjük cukorral, vízzel és vörösborral, majd felforraljuk.

A kész zselatinport összekeverjük cukorral,...

5. Gyümölcs szeletelése

gyümölcs, különböző 700 gramm

A gyümölcsöt kisebb szeletekre felvágjuk, és tálkába tesszük. A gyümölcs 1/3-át félre tesszük a díszítéshez.

A gyümölcsöt kisebb szeletekre felvágjuk, és...

6. A zselatin és a gyümölcs összedolgozása

A tálkában lévő gyümölcsre forró zselatin öntetet öntünk. Időnkénti kevergetés mellett hűlni hagyjuk. A tálkát hűtőbe tesszük, a zselatin lassan (időnkénti keveréssel) megkeményszik.

A tálkában lévő gyümölcsre forró zselatin...

7. A zselatint rárakjuk a piskótára

A kemény zselatint óvatosan rárakjuk a piskótalapra. A másik lappal letakarjuk.

A kemény zselatint óvatosan rárakjuk a...

8. Tejszínnel díszítjük

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 10 gramm  karamell likőr 2 evőkanál

A tejszínből és fixálóból tejszínhabot készítünk. A tejszínhabba karamell likőrt öntünk. Az egészet rákenjük a felső lapra, és megszórjuk gyümölccsel.

A tejszínből és fixálóból tejszínhabot...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés