Részeges zselatin szelet
![Részeges zselatin szelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000498/img_hu_4x3/reszeges-zselatin-szelet_00180.jpg)
Kevés tészta, zselatin, sok gyümölcs és még több tejszínhab.
recept,recept fotó,átlátszó tortazselé-por,gyümölcs, különböző,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
finomliszt | - | ||
gyümölcs, különböző | 700 | gramm | |
habfixáló | 10 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
karamell likőr | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 130 | gramm | |
vaj | - | ||
víz | 300 | milliliter | |
vörösbor, száraz | 150 | milliliter | |
átlátszó tortazselé-por | 75 | gramm |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • porcukor 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 130 gramm • sütőpor 10 gramm
A lisztet cukorral, tojással, vajjal és sütőporral kikeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2773w.jpg)
2.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd a felét kinyújtjuk a zsiradékkal kikent, lisztel meghintett sütőlapra. 180 °C-on 15 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2775w.jpg)
3. Sütés
Szintén ugyanúgy megsütjük a tészta másik felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2776w.jpg)
4. Zselatin töltelék
átlátszó tortazselé-por 75 gramm • kristálycukor 100 gramm • víz 300 milliliter • vörösbor, száraz 150 milliliter
A kész zselatinport összekeverjük cukorral, vízzel és vörösborral, majd felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2778w.jpg)
5. Gyümölcs szeletelése
gyümölcs, különböző 700 gramm
A gyümölcsöt kisebb szeletekre felvágjuk, és tálkába tesszük. A gyümölcs 1/3-át félre tesszük a díszítéshez.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2780w.jpg)
6. A zselatin és a gyümölcs összedolgozása
A tálkában lévő gyümölcsre forró zselatin öntetet öntünk. Időnkénti kevergetés mellett hűlni hagyjuk. A tálkát hűtőbe tesszük, a zselatin lassan (időnkénti keveréssel) megkeményszik.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2785w.jpg)
7. A zselatint rárakjuk a piskótára
A kemény zselatint óvatosan rárakjuk a piskótalapra. A másik lappal letakarjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2787w.jpg)
8. Tejszínnel díszítjük
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm • karamell likőr 2 evőkanál
A tejszínből és fixálóból tejszínhabot készítünk. A tejszínhabba karamell likőrt öntünk. Az egészet rákenjük a felső lapra, és megszórjuk gyümölccsel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000498/small/IMG_2792w.jpg)
Jó étvágyat!