Banános mandulás sütemény
Puha mandulás lapból, vaníliakrémből és tejszínből készül sütemény.
recept,recept fotó,darált mandula,banán,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 3 | darab | |
darált mandula | 80 | gramm | |
főzőcsokoládé | 30 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | gramm | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
rum aroma | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 3 | evőkanál | |
saját választás szerinti lekvár | - | ||
sütőpor | ½ | csomag | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | darab | |
vaníliás puding -por | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
darált mandula 80 gramm • tojásfehérje 5 darab • kristálycukor 120 gramm • tojássárgája 3 darab • rétesliszt 3 evőkanál • sütőpor ½ csomag
Egy tálban darált mandulából, tojásfehérjéből készült sűrű habból, cukorból, tojássárgájából, lisztből és sütőporból sima tésztát gyúrunk.
2.
A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. 180°C-on 15 percig sütjük.
3.
A megsült lapot kiborítjuk.
5.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliás puding -por 20 gramm • vaníliacukor 1 darab • tojássárgája 2 darab
A hideg tej egy részében pudingot, vanília cukrot és sárgáját keverünk ki.
6.
Beleöntjük a maradék tejbe, amelyet közben felforralunk, és sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk.
7.
vaj 125 gramm • porcukor 3 evőkanál • rum aroma 1 teáskanál
A kihűlt pudingba puha vajat keverünk. A krémet cukorral, és rummal ízesítünk.
9.
A banánra rákenjük a maradék krémet.
10.
habtejszín (30-33%) 200 gramm • vaníliacukor 1 darab
Tejszínt vaníliacukorral felverjük, és cukrász zacskó segítségével díszítjük a süteményt.
Jó étvágyat!