Banános mandulás sütemény

Puha mandulás lapból, vaníliakrémből és tejszínből készül sütemény.
recept,recept fotó,darált mandula,banán,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 3 257 | darab kcal | |
darált mandula | 80 ?? | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 30 ?? | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | gramm kcal | |
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
porcukor | 3 117 | evőkanál kcal | |
rum aroma | 1 ?? | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 3 161 | evőkanál kcal | |
saját választás szerinti lekvár | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | ½ ?? | csomag kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 2 145 | darab kcal | |
vaníliás puding -por | 20 ?? | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
darált mandula 80 gramm • tojásfehérje 5 darab • kristálycukor 120 gramm • tojássárgája 3 darab • rétesliszt 3 evőkanál • sütőpor ½ csomag
Egy tálban darált mandulából, tojásfehérjéből készült sűrű habból, cukorból, tojássárgájából, lisztből és sütőporból sima tésztát gyúrunk.

2.
A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. 180°C-on 15 percig sütjük.

3.
A megsült lapot kiborítjuk.


5.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliás puding -por 20 gramm • vaníliacukor 1 darab • tojássárgája 2 darab
A hideg tej egy részében pudingot, vanília cukrot és sárgáját keverünk ki.

6.
Beleöntjük a maradék tejbe, amelyet közben felforralunk, és sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk.

7.
vaj 125 gramm • porcukor 3 evőkanál • rum aroma 1 teáskanál
A kihűlt pudingba puha vajat keverünk. A krémet cukorral, és rummal ízesítünk.


9.
A banánra rákenjük a maradék krémet.

10.
habtejszín (30-33%) 200 gramm • vaníliacukor 1 darab
Tejszínt vaníliacukorral felverjük, és cukrász zacskó segítségével díszítjük a süteményt.


Jó étvágyat!