szakacsreceptek.hu

Banános mandulás sütemény

    

Puha mandulás lapból, vaníliakrémből és tejszínből készül sütemény.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése

darált mandula 80 gramm  tojásfehérje 5 darab  kristálycukor 120 gramm  tojássárgája 3 darab  rétesliszt 3 evőkanál  sütőpor ½ csomag

Egy tálban darált mandulából, tojásfehérjéből készült sűrű habból, cukorból, tojássárgájából, lisztből és sütőporból sima tésztát gyúrunk.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. 180°C-on 15 percig sütjük.

3. 

A megsült lapot kiborítjuk.

4. 

saját választás szerinti lekvár

Lekvárral megkenjük.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaníliás puding -por 20 gramm  vaníliacukor 1 darab  tojássárgája 2 darab

A hideg tej egy részében pudingot, vanília cukrot és sárgáját keverünk ki.

6. 

Beleöntjük a maradék tejbe, amelyet közben felforralunk, és sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk.

7. 

vaj 125 gramm  porcukor 3 evőkanál  rum aroma 1 teáskanál

A kihűlt pudingba puha vajat keverünk. A krémet cukorral, és rummal ízesítünk.

8. 

banán 3 darab

A megkent lapra egyenletesen banánkarikákat rakunk.

9. 

A banánra rákenjük a maradék krémet.

10. 

habtejszín (30-33%) 200 gramm  vaníliacukor 1 darab

Tejszínt vaníliacukorral felverjük, és cukrász zacskó segítségével díszítjük a süteményt.

11. 

főzőcsokoládé 30 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál

Felolvasztott csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés