Tejfölös-banános szelet
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ízletes sütemény. Az egyetlen hibája az, hogy az elkészítést követően sokáig kell várni, mire nekieshetünk :)
recept,recept fotó,banán,tejföl (14-18%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 350 | gramm | |
fehércsokoládé | - | ||
főzőcsokoládé | 150 | gramm | |
porcukor | 120 | gramm | |
porcukor | ½ | teáskanál | |
rétesliszt | 140 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sárgabarack lekvár | 4 | evőkanál | |
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 800 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 7 | evőkanál |
Recept
1. Piskóta
tojássárgája 6 darab • porcukor 120 gramm • víz 6 evőkanál
A sárgáját cukorral és vízzel habosra keverjük.
4.
Óvatosan hozzákeverjük a fehérjéből készült habot.
6.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
7.
sárgabarack lekvár 4 evőkanál • víz 1 evőkanál
Még a meleg tésztára rákenjük a dzsemet, amelyet vízzel hígítottunk.
9. Tejfeles-csokis töltelék
főzőcsokoládé 150 gramm • tejföl (14-18%) 800 gramm
Egy tálba öntjük a tejfelt. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. Miután félig felolvad, belekeverünk 2 kanál tejfölt.
10.
Majd az egész csokoládét beleöntjük a tejfölbe, és összekeverjük...
11.
... a tölteléket rákenjük a banánra, és 4-6 órára a hűtőbe helyezzük.
Jó étvágyat!