szakacsreceptek.hu

Tejfölös-banános szelet

     

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ízletes sütemény. Az egyetlen hibája az, hogy az elkészítést követően sokáig kell várni, mire nekieshetünk :)

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
Banán350gramm
Fehércsokoládé
Főzőcsokoládé150gramm
Porcukor120gramm
Porcukor½teáskanál
Rétesliszt140gramm
Rétesliszt
Sárgabarack lekvár4evőkanál
Sütőpor2teáskanál
Tejföl (14-18%)800gramm
Tojásfehérje6darab
Tojássárgája6darab
Vaj
Víz7evőkanál

1. Piskóta

tojássárgája 6 db  porcukor 120 g  víz 6 EK

A sárgáját cukorral és vízzel habosra keverjük.

Piskóta

2. 

tojásfehérje 6 db  porcukor ½ TK

A fehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

rétesliszt 140 g  sütőpor 2 TK

A sárgájához hozzáadjuk a sütőport.

4. 

Óvatosan hozzákeverjük a fehérjéből készült habot.

5. 

vaj  rétesliszt

A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett sütőlapra öntjük.

6. 

Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

7. 

sárgabarack lekvár 4 EK  víz 1 EK

Még a meleg tésztára rákenjük a dzsemet, amelyet vízzel hígítottunk.

8. 

banán 350 g

A banánt karikákra vágjuk és rárakjuk a dzsem tetejére.

9. Tejfeles-csokis töltelék

főzőcsokoládé 150 g  tejföl (14-18%) 800 g

Egy tálba öntjük a tejfelt. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. Miután félig felolvad, belekeverünk 2 kanál tejfölt.

Tejfeles-csokis töltelék

10. 

Majd az egész csokoládét beleöntjük a tejfölbe, és összekeverjük...

11. 

... a tölteléket rákenjük a banánra, és 4-6 órára a hűtőbe helyezzük.

12. 

fehércsokoládé

A kész süteményt felszeleteljük és fehér csokoládés reszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés