szakacsreceptek.hu

Saláta leves csalánnal

     

Tejfölös- tejes tavaszi leveske. Kemény főt tojással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya250gramm
citromlé0
ecet0
fejes saláta160gramm
finomliszt30gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor1teáskanál
nagy csalán40gramm
1teáskanál
víz600milliliter
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. 

burgonya 250 gramm  víz 600 milliliter   1 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  finomliszt 30 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

Habarást készítünk tejből, tejfölből és lisztből. A habarást a krumplihoz öntjük és felforraljuk. Egy kevés cukrot adunk hozzá,

3. 

nagy csalán 40 gramm

A csalán leveleit megmossuk és apróra vágjuk.

4. 

Majd a leveshez adjuk őket és egy kicsit főzzük.

5. 

fejes saláta 160 gramm

A salátát folyó víz alatt tisztára mossuk, a saláta leveleit kézzel apróra tépjük.

6. 

citromlé  ecet

Hozzáadjuk a leveshez, megkeverjük, levesszük a tűzről és a levest citrom lével vagy ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés