szakacsreceptek.hu

Saláta leves csalánnal

     

Tejfölös- tejes tavaszi leveske. Kemény főt tojással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Burgonya250gramm
Citromlé
Ecet
Fejes saláta160gramm
Finomliszt30gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kristálycukor1teáskanál
Nagy csalán40gramm
1teáskanál
Víz600milliliter
Zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. 

burgonya 250 g  víz 600 ml   1 TK

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 350 ml  habtejszín (30-33%) 250 ml  finomliszt 30 g  kristálycukor 1 TK

Habarást készítünk tejből, tejfölből és lisztből. A habarást a krumplihoz öntjük és felforraljuk. Egy kevés cukrot adunk hozzá,

3. 

nagy csalán 40 g

A csalán leveleit megmossuk és apróra vágjuk.

4. 

Majd a leveshez adjuk őket és egy kicsit főzzük.

5. 

fejes saláta 160 g

A salátát folyó víz alatt tisztára mossuk, a saláta leveleit kézzel apróra tépjük.

6. 

citromlé  ecet

Hozzáadjuk a leveshez, megkeverjük, levesszük a tűzről és a levest citrom lével vagy ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés