szakacsreceptek.hu

Fahéjas cheesecake

     

Karácsonyi illatokat idéző cheesecake.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Fahéj cukor
Fahéj, őrölt1teáskanál
Fahéjas szárazkeksz250gramm
Mascarpone200gramm
Porcukor125gramm
Tejföl (14-18%)250milliliter
Tyúk tojás3darab
Túró, sima,lágy250gramm
Vaj125gramm
Vaníliacukor30gramm

1. 

fahéjas szárazkeksz 250 g

A háztartási kekszet apróra daráljuk. A fahéjas keksz helyett használhatunk sima vajasat is, amelyekhez hozzáadunk 1-2 kanál őrölt fahéjat.

2. 

vaj 125 g

Felolvasztjuk a vajat majd amikor kihűlt, hozzáöntjük a háztartási kekszhez. Kézzel kidolgozzuk a tésztát, amely kissé morzsolódik.

3. 

A tésztát egyenletesen szétkenjük a tortaforma alján és egy pohár segítségével alaposan lenyomkodjuk.

4. 

mascarpone 200 g  tejföl (14-18%) 250 ml  túró, sima,lágy 250 g  porcukor 125 g  vaníliacukor 30 g  fahéj, őrölt 1 TK  tyúk tojás 3 db

A lágy krémsajtot, tejfölt, túrót, cukrokat és a fahéjat felverjük. Habosítás közben fokozatosan egyenként belerakjuk a tojást.

5. 

A folyékony masszát ráöntjük a tésztára.

6. 

A sütőt előmelegítjük és a legalulra egy vízzel teli tepsit teszünk. A süteményt a felette lévő sütősínre tolja be. Az ilyen vízfürdő mellett a süteményt 160-170°C-on 60 percig sütjük. Sütés után a süteményt nem vesszük ki. A sütőt lekapcsoljuk, az ajtót félig lenyitjuk és 2 órán hagyjuk, hogy a sütő melegén tovább süljön.

7. 

A 2 óra elteltével kivesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

8. Javaslat a díszítéshez

fahéj cukor

Egy 3 x 3 cm-es papírt félbehajtunk és egy kis szívecskét vágunk ki belőle. A papír szétnyitásakor egy szép sablon jön létre, amelyet minden szeletre ráhelyezünk, és a rajta lévő nyílásba fahéjas cukrot szórunk, majd óvatosan levesszük a papírt, hogy a rajta lévő cukor ne szóródjon a süteményre.

Javaslat a díszítéshez

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés