Mascarpone krémszelet
Egy igazán finom krémszelet a kedvelt mascarpone sajtból lágy kakaós piskótában. Az elkészítése nagyon egyszerű, így semmit sem ronthat el, és kezdőknek is ajánlott, elegendő betartani a receptet utasításait :)
recept,recept fotó,mascarpone,habtejszín (30-33%),habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
habfixáló | 16 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
habtejszín (30-33%) | 1 | evőkanál | |
kakaó | 35 | gramm | |
mascarpone | 500 | gramm | |
porcukor | 275 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 190 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 9 | darab | |
tojássárgája | 9 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
víz | 75 | milliliter |
Recept
1.
tojássárgája 9 darab • porcukor 150 gramm • kakaó 35 gramm • víz 75 milliliter
A tojássárgáját cukorral és kakaóval összekeverjük, majd vizet öntünk hozzá és újra elkeverjük.
4.
A lisztet hozzákeverjük a sárgájához...
5.
...majd hozzákeverjük a fehérjéből készült habot is.
6.
A tésztát kétharmadra és egyharmadra osztjuk. A tészta kétharmadát egy sütőpapírral bélelt nagy sütőlapra (32x44cm) öntjük.
7.
Az egyharmadát sütőpapírral bélelt sütőlap felére.
8.
Előmelegített sütőben egymás után 12 percig sütjük 180°C-on. Hagyjuk kihűlni. A nagyobb lapot sütés után kettévágjuk.
9.
mascarpone 500 gramm • túró, sima,lágy 250 gramm • porcukor 125 gramm
A mascarpone sajtot túróval és cukorral keverjük ki.
11.
A tejszínhabot belekeverjük a mascarponehoz.
12.
Egy lapra sütőpapírt helyezünk, majd lágyan meghintjük porcukorral. Ráhelyezzük a piskótát, amelyet a fél sütőlapon sütöttünk. A tetejére ráhelyezzük a mascarpone krém harmadát.
13.
Majd ráhelyezzük az első sütőlapról a félbevágott piskótalap egyik felét és szintén megkenjük a krém másik harmadával.
14.
Az utolsó piskótalapot is ráhelyezzük és megkenjük a maradék krémmel. Legalább 12 órán át hűvös helyen pihentetjük.
15.
Másnap a süteményt tetszés szerinti porciókra szeleteljük.
16.
főzőcsokoládé 50 gramm • habtejszín (30-33%) 1 evőkanál
Vízfürdőben felolvasztjuk a tejszínbe rakott csokoládét.
17.
A csokoládéval díszítjük a felvágott sütemény szeleteket és még rövid időre hűtőbe helyezzük, amíg megkeményedik a csokoládé.
Jó étvágyat!