Mascarpone krémszelet

Egy igazán finom krémszelet a kedvelt mascarpone sajtból lágy kakaós piskótában. Az elkészítése nagyon egyszerű, így semmit sem ronthat el, és kezdőknek is ajánlott, elegendő betartani a receptet utasításait :)
recept,recept fotó,mascarpone,habtejszín (30-33%),habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 50 251 | gramm kcal | |
habfixáló | 16 56 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
habtejszín (30-33%) | 1 47 | evőkanál kcal | |
kakaó | 35 108 | gramm kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramm kcal | |
porcukor | 275 1067 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 190 677 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 9 152 | darab kcal | |
tojássárgája | 9 513 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
víz | 75 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
tojássárgája 9 darab • porcukor 150 gramm • kakaó 35 gramm • víz 75 milliliter
A tojássárgáját cukorral és kakaóval összekeverjük, majd vizet öntünk hozzá és újra elkeverjük.



4.
A lisztet hozzákeverjük a sárgájához...

5.
...majd hozzákeverjük a fehérjéből készült habot is.

6.
A tésztát kétharmadra és egyharmadra osztjuk. A tészta kétharmadát egy sütőpapírral bélelt nagy sütőlapra (32x44cm) öntjük.

7.
Az egyharmadát sütőpapírral bélelt sütőlap felére.

8.
Előmelegített sütőben egymás után 12 percig sütjük 180°C-on. Hagyjuk kihűlni. A nagyobb lapot sütés után kettévágjuk.

9.
mascarpone 500 gramm • túró, sima,lágy 250 gramm • porcukor 125 gramm
A mascarpone sajtot túróval és cukorral keverjük ki.


11.
A tejszínhabot belekeverjük a mascarponehoz.

12.
Egy lapra sütőpapírt helyezünk, majd lágyan meghintjük porcukorral. Ráhelyezzük a piskótát, amelyet a fél sütőlapon sütöttünk. A tetejére ráhelyezzük a mascarpone krém harmadát.

13.
Majd ráhelyezzük az első sütőlapról a félbevágott piskótalap egyik felét és szintén megkenjük a krém másik harmadával.

14.
Az utolsó piskótalapot is ráhelyezzük és megkenjük a maradék krémmel. Legalább 12 órán át hűvös helyen pihentetjük.

15.
Másnap a süteményt tetszés szerinti porciókra szeleteljük.

16.
főzőcsokoládé 50 gramm • habtejszín (30-33%) 1 evőkanál
Vízfürdőben felolvasztjuk a tejszínbe rakott csokoládét.

17.
A csokoládéval díszítjük a felvágott sütemény szeleteket és még rövid időre hűtőbe helyezzük, amíg megkeményedik a csokoládé.

Jó étvágyat!