RECEPTEK

Amerikai kocka

Amerikai kocka

Finom amerikai kockák tejszínhabbal, és lágy csokoládékrémmel édes diós piskóta alapon. Mit is mondhatnánk? Egyszerűen fenséges :)

recept,recept fotó,dió,habtejszín (30-33%),csokoládé 70%-os,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 70%-os80gramm
dió150gramm
habfixáló16gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
porcukor180gramm
rétesliszt-
tojásfehérje8darab
tojássárgája6darab
vaj-
zsemlemorzsa180gramm

 

Recept

1. Diós piskóta

tojássárgája 6 darab  porcukor 120 gramm

A tojássárgáját cukorral habosra verünk.

2. 

tojásfehérje 6 darab

A fehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

dió 150 gramm  zsemlemorzsa 180 gramm

A diót ledaráljuk, és hozzáadjuk a sárgájához, finom zsemlemorzsát is adunk hozzá.

4. 

A végén óvatosan belerakjuk a tésztába a kemény habot.

5. 

vaj  rétesliszt

Egy kisebb tepsit kikenünk zsiradékkal, liszttel meghintjük, és beleöntjük az egész tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni.

6. Tejszínhab

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

A tejszínhabot fixálóval elkészítjük és a piskótalapra kenjük.

7. Csokoládékrém

csokoládé 70%-os 80 gramm  tojásfehérje 2 darab  porcukor 60 gramm

A csokoládét pára felett felolvasztjuk. Tojásfehérjéből és cukorból kemény habot készítünk és hozzáadjuk a csokoládéhoz.

8. 

A krémet a tejszínhabra öntjük ...

9. 

... és szétkenjük. A süteményt néhány órára hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt kockákra szeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit