szakacsreceptek.hu

Marcipános macskaszemek

    

Karácsonyi csokoládéba mártogatott marcipános sütemény.

Főzőcske

Adag

45

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromlé2evőkanál
finomliszt375gramm
főzőcsokoládé75gramm
habtejszín (30-33%)50milliliter
marcipán150gramm
mogyoró, darált150gramm
porcukor100gramm
1csipet
tejföl (14-18%)75gramm
tojásfehérje1darab
tyúk tojás2darab
vaj150gramm

1. 

finomliszt 375 gramm  porcukor 100 gramm   1 csipet  tejföl (14-18%) 75 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaj 150 gramm

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát majd hűvös helyen legalább egy órán át pihentetjük.

3. 

marcipán 150 gramm

A marcipánt egy tálba helyezzük.

4. 

citromlé 2 evőkanál  tojásfehérje 1 darab

Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojásfehérje 2/3-át, majd az egészet kikeverjük.

5. 

mogyoró, darált 150 gramm

Hozzászórjuk a diót és elkeverjük.

6. 

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 45x30 cm méretre nyújtjuk.

7. 

A tésztára egyenletesen rákenjük a tölteléket. A tésztát mindkét oldaláról betekerjük a közepe felé.

8. 

A közepén megkenjük a felvert fehérje maradékával, majd összeillesszük. A dupla roládot két felé osztjuk (a könnyebb áthelyezés végett) és két órára a hűtőbe helyezzük.

9. 

Vékonyabb, kb. 6-7 mm széles szeletekre vágjuk.

10. 

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

11. 

15 percig 190°C fokon sütjük.

12. 

habtejszín (30-33%) 50 milliliter  főzőcsokoládé 75 gramm

Elkészítjük a csokoládés masszát tejszínből, amelyet vízfürdőben felmelegítünk és elkeverjük benne a csokoládé darabokat.

13. 

A mázba részben belemártjuk...

14. 

... és hagyjuk megkeményedni a csokoládét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés