RECEPTEK

Marcipános macskaszemek

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Karácsonyi csokoládéba mártogatott marcipános sütemény.

recept,recept fotó,marcipán,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

45

Adag tömege

29 g

Adag energiatartalma

118 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé

2

7

evőkanál

kcal

finomliszt

375

1302

gramm

kcal

főzőcsokoládé

75

376

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

50

156

milliliter

kcal

marcipán

150

678

gramm

kcal

mogyoró, darált

150

969

gramm

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

1

0

csipet

kcal

tejföl (14-18%)

75

120

gramm

kcal

tojásfehérje

1

17

darab

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 375 gramm  porcukor 100 gramm   1 csipet  tejföl (14-18%) 75 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaj 150 gramm

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk....

2. 

Kidolgozzuk a tésztát majd hűvös helyen legalább egy órán át pihentetjük.

Kidolgozzuk a tésztát majd hűvös helyen...

3. 

marcipán 150 gramm

A marcipánt egy tálba helyezzük.

A marcipánt egy tálba helyezzük....

4. 

citromlé 2 evőkanál  tojásfehérje 1 darab

Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojásfehérje 2/3-át, majd az egészet kikeverjük.

Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert...

5. 

mogyoró, darált 150 gramm

Hozzászórjuk a diót és elkeverjük.

Hozzászórjuk a diót és elkeverjük....

6. 

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 45x30 cm méretre nyújtjuk.

A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 45x30...

7. 

A tésztára egyenletesen rákenjük a tölteléket. A tésztát mindkét oldaláról betekerjük a közepe felé.

A tésztára egyenletesen rákenjük a...

8. 

A közepén megkenjük a felvert fehérje maradékával, majd összeillesszük. A dupla roládot két felé osztjuk (a könnyebb áthelyezés végett) és két órára a hűtőbe helyezzük.

A közepén megkenjük a felvert fehérje...

9. 

Vékonyabb, kb. 6-7 mm széles szeletekre vágjuk.

Vékonyabb, kb. 6-7 mm széles szeletekre vágjuk....

10. 

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire...

11. 

15 percig 190°C fokon sütjük.

15 percig 190°C fokon sütjük....

12. 

habtejszín (30-33%) 50 milliliter  főzőcsokoládé 75 gramm

Elkészítjük a csokoládés masszát tejszínből, amelyet vízfürdőben felmelegítünk és elkeverjük benne a csokoládé darabokat.

Elkészítjük a csokoládés masszát...

13. 

A mázba részben belemártjuk...

A mázba részben belemártjuk......

14. 

... és hagyjuk megkeményedni a csokoládét.

... és hagyjuk megkeményedni a csokoládét....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés