Marcipános macskaszemek
Karácsonyi csokoládéba mártogatott marcipános sütemény.
recept,recept fotó,marcipán,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
45
Adag tömege
29 g
Adag energiatartalma
118 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 7 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 375 1302 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 75 376 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 50 156 | milliliter kcal | |
marcipán | 150 678 | gramm kcal | |
mogyoró, darált | 150 969 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tejföl (14-18%) | 75 120 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 375 gramm • porcukor 100 gramm • só 1 csipet • tejföl (14-18%) 75 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaj 150 gramm
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2.
Kidolgozzuk a tésztát majd hűvös helyen legalább egy órán át pihentetjük.


4.
citromlé 2 evőkanál • tojásfehérje 1 darab
Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojásfehérje 2/3-át, majd az egészet kikeverjük.


6.
A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 45x30 cm méretre nyújtjuk.

7.
A tésztára egyenletesen rákenjük a tölteléket. A tésztát mindkét oldaláról betekerjük a közepe felé.

8.
A közepén megkenjük a felvert fehérje maradékával, majd összeillesszük. A dupla roládot két felé osztjuk (a könnyebb áthelyezés végett) és két órára a hűtőbe helyezzük.

9.
Vékonyabb, kb. 6-7 mm széles szeletekre vágjuk.

10.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

11.
15 percig 190°C fokon sütjük.

12.
habtejszín (30-33%) 50 milliliter • főzőcsokoládé 75 gramm
Elkészítjük a csokoládés masszát tejszínből, amelyet vízfürdőben felmelegítünk és elkeverjük benne a csokoládé darabokat.

13.
A mázba részben belemártjuk...

14.
... és hagyjuk megkeményedni a csokoládét.

Jó étvágyat!