Kávés harangok

Édes karácsonyi sütemény finom kávé ízzel.
recept,recept fotó,fekete kávé- instant,fekete kávé- instant,fehércsokoládé,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Főzőcske
Adag
25
Adag tömege
38 g
Adag energiatartalma
174 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 200 1078 | gramm kcal | |
fekete kávé- instant | 5 71 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 50 251 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 50 156 | milliliter kcal | |
mandula | 50 290 | gramm kcal | |
porcukor | 70 272 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept

2.
finomliszt 300 gramm • vaj 150 gramm • porcukor 70 gramm • tyúk tojás 1 darab
A liszthez hozzáadjuk a vajat, cukrot és a tojást.

3.
Hozzáadunk 3 leveses kanál kihűlt kávét és kidolgozzuk a tésztát.

4.
Cipó formát készítünk belőle és egy órára a hűtőbe helyezzük.

5.
A kissé megkeményedett tésztát lisztezett deszkán 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk ki. Vágjunk ki a tésztából kis harangokat, amelyeket áthelyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsire.

6.
10 percig 180°C fokon sütjük.

7.
habtejszín (30-33%) 50 milliliter • fekete kávé- instant 2 teáskanál • fehércsokoládé 200 gramm
Melegítsük fel a tejszínt egy edényben, és tegyük bele a kávét. Törjük a csokoládét a meleg kávékrémbe, és keverjük addig, amíg a csokoládé meg nem olvad.

8.
Mindig két-két harangot ragasztunk össze.

9.
főzőcsokoládé 50 gramm • mandula 50 gramm
A csokoládét megolvasztjuk a gőz felett, és megfogatjuk benne a mandulát.

10.
A harangokat a megmaradt krémmel és a csokoládés mandulával díszítjük.

Jó étvágyat!