Kávés harangok
Édes karácsonyi sütemény finom kávé ízzel.
recept,recept fotó,fekete kávé- instant,fekete kávé- instant,fehércsokoládé,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 200 | gramm | |
fekete kávé- instant | 5 | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 50 | milliliter | |
mandula | 50 | gramm | |
porcukor | 70 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
2.
finomliszt 300 gramm • vaj 150 gramm • porcukor 70 gramm • tyúk tojás 1 darab
A liszthez hozzáadjuk a vajat, cukrot és a tojást.
3.
Hozzáadunk 3 leveses kanál kihűlt kávét és kidolgozzuk a tésztát.
4.
Cipó formát készítünk belőle és egy órára a hűtőbe helyezzük.
5.
A kissé megkeményedett tésztát lisztezett deszkán 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk ki. Vágjunk ki a tésztából kis harangokat, amelyeket áthelyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
6.
10 percig 180°C fokon sütjük.
7.
habtejszín (30-33%) 50 milliliter • fekete kávé- instant 2 teáskanál • fehércsokoládé 200 gramm
Melegítsük fel a tejszínt egy edényben, és tegyük bele a kávét. Törjük a csokoládét a meleg kávékrémbe, és keverjük addig, amíg a csokoládé meg nem olvad.
8.
Mindig két-két harangot ragasztunk össze.
9.
főzőcsokoládé 50 gramm • mandula 50 gramm
A csokoládét megolvasztjuk a gőz felett, és megfogatjuk benne a mandulát.
10.
A harangokat a megmaradt krémmel és a csokoládés mandulával díszítjük.
Jó étvágyat!