RECEPTEK

Kávés harangok

Kávés harangok

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Édes karácsonyi sütemény finom kávé ízzel.

recept,recept fotó,fekete kávé- instant,fekete kávé- instant,fehércsokoládé,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehércsokoládé200gramm
fekete kávé- instant5teáskanál
finomliszt300gramm
főzőcsokoládé50gramm
habtejszín (30-33%)50milliliter
mandula50gramm
porcukor70gramm
tyúk tojás1darab
vaj150gramm

 

Recept

1. 

fekete kávé- instant 3 teáskanál

A kávét forró vízzel leöntjük és hagyjuk kihűlni.

A kávét forró vízzel leöntjük és hagyjuk...

2. 

finomliszt 300 gramm  vaj 150 gramm  porcukor 70 gramm  tyúk tojás 1 darab

A liszthez hozzáadjuk a vajat, cukrot és a tojást.

A liszthez hozzáadjuk a vajat, cukrot és a...

3. 

Hozzáadunk 3 leveses kanál kihűlt kávét és kidolgozzuk a tésztát.

Hozzáadunk 3 leveses kanál kihűlt kávét és...

4. 

Cipó formát készítünk belőle és egy órára a hűtőbe helyezzük.

Cipó formát készítünk belőle és egy órára...

5. 

A kissé megkeményedett tésztát lisztezett deszkán 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk ki. Vágjunk ki a tésztából kis harangokat, amelyeket áthelyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A kissé megkeményedett tésztát lisztezett...

6. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

10 percig 180°C fokon sütjük....

7. 

habtejszín (30-33%) 50 milliliter  fekete kávé- instant 2 teáskanál  fehércsokoládé 200 gramm

Melegítsük fel a tejszínt egy edényben, és tegyük bele a kávét. Törjük a csokoládét a meleg kávékrémbe, és keverjük addig, amíg a csokoládé meg nem olvad.

Melegítsük fel a tejszínt egy edényben, és...

8. 

Mindig két-két harangot ragasztunk össze.

Mindig két-két harangot ragasztunk össze....

9. 

főzőcsokoládé 50 gramm  mandula 50 gramm

A csokoládét megolvasztjuk a gőz felett, és megfogatjuk benne a mandulát.

A csokoládét megolvasztjuk a gőz felett, és...

10. 

A harangokat a megmaradt krémmel és a csokoládés mandulával díszítjük.

A harangokat a megmaradt krémmel és a...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés