Marcipános csiga
Kiváló édesség nem csak a Karácsonyi asztalra.
recept,recept fotó,marcipán,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
darált mandula | 5 | evőkanál | |
finomliszt | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
kukoricakeményítő | - | ||
marcipán | 250 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 50 | gramm | |
sütőpor | ½ | teáskanál | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • vaj 100 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 50 gramm • tyúk tojás 1 darab • sütőpor ½ teáskanál
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a feldarabolt vajat, egy kis joghurtot, tojást és a sütőport.
2.
Kidolgozzuk a tésztát, majd 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
3.
kukoricakeményítő • marcipán 250 gramm
A gyúrólapot megszórjuk kukoricakeményítővel, és a marcipánt kb 30x35 cm nagy téglalap formára nyújtjuk. Ezt követően berakjuk a hűtőbe.
4.
finomliszt • tojásfehérje 1 darab
A lisztel meghintett gyúrólapon 32x35cm nagy téglalap formára nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük felvert tojásfehérjével.
5.
A tésztára ráhelyezzünk a megszilárdult marcipánt (alulról kb 2 cm szabad szél marad). újra megkenjük felvert fehérjével.
7.
A roládból kb 0,8mm-1cm vastag karikákat vágunk. Óvatosan rakjuk át egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, ahol megigazítjuk (amennyiben vágás közben deformálódtak).
8.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük.
9.
Amikor teljesen kihűlt, lezárható edénybe helyezzük, hogy ne száradjon ki. Hűvös helyen tárolandó.
Jó étvágyat!