szakacsreceptek.hu

Marcipános csiga

    

Kiváló édesség nem csak a Karácsonyi asztalra.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 200 gramm  vaj 100 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 50 gramm  tyúk tojás 1 darab  sütőpor ½ teáskanál

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a feldarabolt vajat, egy kis joghurtot, tojást és a sütőport.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát, majd 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.

3. 

kukoricakeményítő  marcipán 250 gramm

A gyúrólapot megszórjuk kukoricakeményítővel, és a marcipánt kb 30x35 cm nagy téglalap formára nyújtjuk. Ezt követően berakjuk a hűtőbe.

4. 

finomliszt  tojásfehérje 1 darab

A lisztel meghintett gyúrólapon 32x35cm nagy téglalap formára nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük felvert tojásfehérjével.

5. 

A tésztára ráhelyezzünk a megszilárdult marcipánt (alulról kb 2 cm szabad szél marad). újra megkenjük felvert fehérjével.

6. 

darált mandula 5 evőkanál

Megszórjuk őrölt mandulával és betekerjük rolád formára.

7. 

A roládból kb 0,8mm-1cm vastag karikákat vágunk. Óvatosan rakjuk át egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, ahol megigazítjuk (amennyiben vágás közben deformálódtak).

8. 

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük.

9. 

Amikor teljesen kihűlt, lezárható edénybe helyezzük, hogy ne száradjon ki. Hűvös helyen tárolandó.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés