Marcipános kifli

Marcipános kifli, finom és mutatós apró süti az ünnepi asztalra! Adventi időszakban nagy hagyománya van az apró sütiknek,
recept,recept fotó,marcipán,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 50 251 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 20 125 | gramm kcal | |
marcipán | 100 452 | gramm kcal | |
porcukor | 40 156 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal |
Recept
1.
vaj 120 gramm • tojássárgája 2 darab • porcukor 40 gramm
A vajat a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a tojássárgákat. Összekeverjük.


3.
finomliszt 250 gramm • só
A végén a tésztához adjuk a lisztet és egy csipetnyi sót. Kidolgozzuk a tésztát és 30 percig hagyjuk a hűtőben pihentetni.

4.
A tésztát kifli formákba töltjük.

5.
10 percig 180°C fokon sütjük.

6.
főzőcsokoládé 50 gramm • mandulaszirom 20 gramm
A kifli végeit belemárthatjuk, gőz felet olvasztott csokiba és megszórhatjuk apróra vágott mandula szirmokkal.
Jó étvágyat!