Mogyorós grillázs szelet.
Nagyon finom mogyoró ízű grillázs szelet .
recept,recept fotó,pörkölt földimogyoró nem sózott,kristálycukor,cukrozott sűrített tej,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli,Húsvéti receptek
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény Karácsony Sütés nélküli Húsvéti receptek Karácsonyi sütés nélküli desszertek Karácsonyi kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 397 | gramm | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 300 | gramm | |
tortaostya | 75 | gramm | |
vaj | 250 | gramm |
Recept

2.
Az egyik felét durvábbra a másikat viszont finomra aprítjuk.

3.
kristálycukor 250 gramm
A cukrot egyenletes rétegben a lábos aljára szórjuk. Kis lángon főzzük. Lassan olvasszuk meg a cukrot, a lábost mozgassuk, hogy a cukor egyenletesen olvadjon - a cukornak mozognia kell, különben az egyik oldala már barnulni kezd, amíg a másik még meg sem olvadt.



6.
Beleszórjuk a mogyorót. 10-15 percig hűlni hagyjuk , néha megkevergetjük. A massza jól kenhető legyen, ne legyen sem túl kemény, sem túl híg.

7.
tortaostya 75 gramm
Az ostyalapot( 28x15 cm) egy konyhai lapra helyezzük el, és egyenletesen szétkenünk rajta 4 kisebb merőkanál ( a merőkanál térfogata legyen kb. 50 ml) karamellás masszát.

8.
Majd rá helyezzük a másik ostyalapot, újra megtöltjük, folytatjuk a harmadik ostyalappal és a töltelékkel. Rá helyezzük a negyedik ostyalapot és 15 percre hűvös helyre rakjuk, és ezután az ostyalapra nehezéket rakunk ( kisebb lapra egy vízzel megtöltött kisebb lábost helyezzünk rá). Hűvös helyen egész éjszakára így hagyjuk.

9.
Egy éles kés segítségével felszeleteljük a grillázs szeleteket. Ezután tetszés szerint díszíthetjük.

10.
Hűvös helyen tároljuk

Jó étvágyat!