Mogyorós grillázs szelet.
![Mogyorós grillázs szelet.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001558/img_hu_4x3/mogyoros-grillazs-szelet_00180.jpg)
Nagyon finom mogyoró ízű grillázs szelet .
recept,recept fotó,pörkölt földimogyoró nem sózott,kristálycukor,cukrozott sűrített tej,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli,Húsvéti receptek
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény Karácsony Sütés nélküli Húsvéti receptek Karácsonyi sütés nélküli desszertek Karácsonyi kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 397 | gramm | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 300 | gramm | |
tortaostya | 75 | gramm | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6713.jpg)
2.
Az egyik felét durvábbra a másikat viszont finomra aprítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6715.jpg)
3.
kristálycukor 250 gramm
A cukrot egyenletes rétegben a lábos aljára szórjuk. Kis lángon főzzük. Lassan olvasszuk meg a cukrot, a lábost mozgassuk, hogy a cukor egyenletesen olvadjon - a cukornak mozognia kell, különben az egyik oldala már barnulni kezd, amíg a másik még meg sem olvadt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6717.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6720.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6722.jpg)
6.
Beleszórjuk a mogyorót. 10-15 percig hűlni hagyjuk , néha megkevergetjük. A massza jól kenhető legyen, ne legyen sem túl kemény, sem túl híg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6724.jpg)
7.
tortaostya 75 gramm
Az ostyalapot( 28x15 cm) egy konyhai lapra helyezzük el, és egyenletesen szétkenünk rajta 4 kisebb merőkanál ( a merőkanál térfogata legyen kb. 50 ml) karamellás masszát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6727.jpg)
8.
Majd rá helyezzük a másik ostyalapot, újra megtöltjük, folytatjuk a harmadik ostyalappal és a töltelékkel. Rá helyezzük a negyedik ostyalapot és 15 percre hűvös helyre rakjuk, és ezután az ostyalapra nehezéket rakunk ( kisebb lapra egy vízzel megtöltött kisebb lábost helyezzünk rá). Hűvös helyen egész éjszakára így hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6730.jpg)
9.
Egy éles kés segítségével felszeleteljük a grillázs szeleteket. Ezután tetszés szerint díszíthetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6734.jpg)
10.
Hűvös helyen tároljuk
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001558/small/IMG_6741.jpg)
Jó étvágyat!