szakacsreceptek.hu

Mogyorós grillázs szelet.

    

Nagyon finom mogyoró ízű grillázs szelet .

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

pörkölt földimogyoró nem sózott 300 gramm

A mogyorót felaprítjuk a konyhai aprítógépben.

2. 

Az egyik felét durvábbra a másikat viszont finomra aprítjuk.

3. 

kristálycukor 250 gramm

A cukrot egyenletes rétegben a lábos aljára szórjuk. Kis lángon főzzük. Lassan olvasszuk meg a cukrot, a lábost mozgassuk, hogy a cukor egyenletesen olvadjon - a cukornak mozognia kell, különben az egyik oldala már barnulni kezd, amíg a másik még meg sem olvadt.

4. 

cukrozott sűrített tej 397 gramm

Hozzáadjuk az édes sűrített tejet is.

5. 

vaj 250 gramm

Ezután a vajat keverjük bele és alaposan összekeverjük.

6. 

Beleszórjuk a mogyorót. 10-15 percig hűlni hagyjuk , néha megkevergetjük. A massza jól kenhető legyen, ne legyen sem túl kemény, sem túl híg.

7. 

tortaostya 75 gramm

Az ostyalapot( 28x15 cm) egy konyhai lapra helyezzük el, és egyenletesen szétkenünk rajta 4 kisebb merőkanál ( a merőkanál térfogata legyen kb. 50 ml) karamellás masszát.

8. 

Majd rá helyezzük a másik ostyalapot, újra megtöltjük, folytatjuk a harmadik ostyalappal és a töltelékkel. Rá helyezzük a negyedik ostyalapot és 15 percre hűvös helyre rakjuk, és ezután az ostyalapra nehezéket rakunk ( kisebb lapra egy vízzel megtöltött kisebb lábost helyezzünk rá). Hűvös helyen egész éjszakára így hagyjuk.

9. 

Egy éles kés segítségével felszeleteljük a grillázs szeleteket. Ezután tetszés szerint díszíthetjük.

10. 

Hűvös helyen tároljuk

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés