szakacsreceptek.hu

Fahéjas húsvéti keksz

     

Édes és ropogós keksz az öntözködők fogadására.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 250 gramm  porcukor 60 gramm  vaj 125 gramm  tyúk tojás 1

Lisztet, cukrot, puha vajat és tojást rakunk egy tálba.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. 

fahéj, őrölt 1.5 teáskanál

A tésztához fahéjat adunk, majd újra átgyúrjuk.

4. 

A tésztát kb 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk és kis csirke formákat vágunk ki.

5. 

dió

Dióval díszítjük...

6. 

cukrász díszítések- színes  kókusz reszelék  napraforgómag  málna dzsem

...de használhatunk más díszítést is fantáziánk szerint. A díszítést lágyan belenyomkodjuk a tésztába.

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés