szakacsreceptek.hu

Fahéjas húsvéti keksz

Édes és ropogós keksz az öntözködők fogadására.

 

Adag: 40

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

finomliszt 250 g  porcukor 60 g  vaj 125 g  tyúk tojás 1 Ks

Lisztet, cukrot, puha vajat és tojást rakunk egy tálba.

2. 

Kidolgozzuk a tésztát majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. 

fahéj, őrölt 1.5 TK

A tésztához fahéjat adunk, majd újra átgyúrjuk.

4. 

A tésztát kb 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk és kis csirke formákat vágunk ki.

5. 

dió

Dióval díszítjük...

6. 

cukrász díszítések- színes  kókusz reszelék  napraforgómag  málna dzsem

...de használhatunk más díszítést is fantáziánk szerint. A díszítést lágyan belenyomkodjuk a tésztába.

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés