Fahéjas húsvéti keksz

Édes és ropogós keksz az öntözködők fogadására.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Húsvéti receptek
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | 0 ?? | kcal | |
dió | 0 ?? | kcal | |
fahéj, őrölt | 1.5 19 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
kókusz reszelék | 0 ?? | kcal | |
málna dzsem | 0 ?? | kcal | |
napraforgómag | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • porcukor 60 gramm • vaj 125 gramm • tyúk tojás 1 Ks
Lisztet, cukrot, puha vajat és tojást rakunk egy tálba.

2.
Kidolgozzuk a tésztát majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük.


4.
A tésztát kb 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk és kis csirke formákat vágunk ki.


6.
cukrász díszítések- színes • kókusz reszelék • napraforgómag • málna dzsem
...de használhatunk más díszítést is fantáziánk szerint. A díszítést lágyan belenyomkodjuk a tésztába.

7.
10 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!