Fahéjas húsvéti keksz
Édes és ropogós keksz az öntözködők fogadására.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,fahéj, őrölt,Aprósütemény,Húsvéti receptek
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítések- színes | - | ||
dió | - | ||
fahéj, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
málna dzsem | - | ||
napraforgómag | - | ||
porcukor | 60 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | ||
vaj | 125 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • porcukor 60 gramm • vaj 125 gramm • tyúk tojás 1 Ks
Lisztet, cukrot, puha vajat és tojást rakunk egy tálba.
2.
Kidolgozzuk a tésztát majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük.
4.
A tésztát kb 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk és kis csirke formákat vágunk ki.
6.
cukrász díszítések- színes • kókusz reszelék • napraforgómag • málna dzsem
...de használhatunk más díszítést is fantáziánk szerint. A díszítést lágyan belenyomkodjuk a tésztába.
7.
10 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!