szakacsreceptek.hu

Húsvéti perec

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Finomliszt750gramm
Friss élesztő42gramm
Kristálycukor1teáskanál
Köménymag, őröltg
Margarin180gramm
Mákg
Szezámmagg
1teáskanál
g
Tyúk tojás2darab
Zsírszegény tej 1,5%450milliliter

1. Tészta elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 450 ml  friss élesztő 42 g  kristálycukor 1 TK  finomliszt 750 g   1 TK  tyúk tojás 1 db  margarin 180 g

A tejet felmelegítjük, hozzáöntjük az élesztőhöz, hozzáadunk egy teáskanál cukrot és egy teáskanállal a kimért lisztből. Kovászt készítünk. A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojást, sót, olvasztott vajat, és az elkészített kovászt. A tésztát simára dolgozzuk ki.

Tészta elkészítése

2. 

Egy lezárt edényben kb egy fél órán át meleg helyen kelesztjük.

3. 

finomliszt

A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapra helyezzük. Henger formát készítünk belőle, melyet több darabra vágunk szét.

4. 

Az egyes darabokat még hengereljük, esetleg óvatosan 30 cm hosszúra nyújtjuk.

5. 

Majd ezekből perec formát készítünk, és a gyúrólapon tovább hagyjuk kelni.

6. 

tyúk tojás 1 db    köménymag, őrölt  mák  szezámmag

A pereceket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Minden perecet megkenünk felvert tojással, és megszórunk sóval. Ízlés szerint megszórhatjuk őrölt köménnyel, mákkal, illetve szezámmaggal. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 25 percig sütjük.

7. 

A kihűlt pereceket lezárt edényben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés