Tojásos-zöldséges préssajt.

Közkedvelt húsvéti finomság.
recept,recept fotó,étkezési zselatin,tyúk tojás,Falatkák,Húsvéti receptek,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 100 33 | gramm kcal | |
csemege uborka | 50 6 | gramm kcal | |
ecet | 20 9 | milliliter kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 5 21 | gramm kcal | |
majonéz | 100 680 | gramm kcal | |
pepperóni konzerv | 5 2 | gramm kcal | |
só | ¾ 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 100 160 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 7 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
víz | 225 0 | milliliter kcal | |
zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) | 100 45 | gramm kcal | |
édes paprika konzerv | 75 40 | gramm kcal | |
étkezési zselatin | 40 142 | gramm kcal |
Recept
1.
brokkoli 100 gramm • tyúk tojás 4 darab
A brokkolit sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt apróra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, és megpucoljuk.

2.
zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) 100 gramm • pepperóni konzerv 5 gramm • csemege uborka 50 gramm • édes paprika konzerv 75 gramm
Az uborkát és a kápia paprikát kockákra szeleteljük és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a leszűrt répát borsóval és az apróra vágott pfefferoni paprikát.

3.
Hozzáadjuk a felszeletelt tojásokat.

4.
tejföl (14-18%) 100 gramm • majonéz 100 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só ½ teáskanál
A tejfölt összekeverjük a majonézzel ,mustárral, sóval és a fűszerrel.

5.
étkezési zselatin 40 gramm • víz 225 milliliter • ecet 20 milliliter • kristálycukor 5 gramm • só ¼ teáskanál
Az uborkáról leöntjük a lét 250 ml (vagy a megadott alapanyagokból készítünk öntetet) beleöntjük a zselatint,és a tasakon lévő útmutatás szerint főzzük meg.

6.
A tejfölös-majonézes mártáshoz hozzáadunk néhány kanál zselatint, majd hozzáadjuk az egészet.

7.
A mártást a zöldséghez öntjük, megkeverjük és hozza adjuk az apróra vágott brokkolit.

8.
A formákat élelmiszer fóliával béleljük ki és öntjük bele a masszát.

9.
A töltött formát egy időre a hűtőbe rakjuk.

10.
Ha a massza már elég kemény kiborítjuk a formából, eltávolítjuk a fóliát és kisebb szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!