szakacsreceptek.hu

Tojásos-zöldséges préssajt.

Közkedvelt húsvéti finomság.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

brokkoli 100 g

A brokkolit sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt apróra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, és megpucoljuk.

2. 

zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) 100 g  pepperóni konzerv 5 g  csemege uborka 50 g  édes paprika konzerv 75 g

Az uborkát és a kápia paprikát kockákra szeleteljük és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a leszűrt répát borsóval és az apróra vágott pfefferoni paprikát.

3. 

Hozzáadjuk a felszeletelt tojásokat.

4. 

tejföl (14-18%) 100 g  majonéz 100 g  teljes zsírtartalmú mustár 1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK   ½ TK

A tejfölt összekeverjük a majonézzel ,mustárral, sóval és a fűszerrel.

5. 

étkezési zselatin 40 g  víz 225 ml  ecet 20 ml  kristálycukor 5 g   ¼ TK

Az uborkáról leöntjük a lét 250 ml (vagy a megadott alapanyagokból készítünk öntetet) beleöntjük a zselatint,és a tasakon lévő útmutatás szerint főzzük meg.

6. 

A tejfölös-majonézes mártáshoz hozzáadunk néhány kanál zselatint, majd hozzáadjuk az egészet.

7. 

A mártást a zöldséghez öntjük, megkeverjük és hozza adjuk az apróra vágott brokkolit.

8. 

A formákat élelmiszer fóliával béleljük ki és öntjük bele a masszát.

9. 

A töltött formát egy időre a hűtőbe rakjuk.

10. 

Ha a massza már elég kemény kiborítjuk a formából, eltávolítjuk a fóliát és kisebb szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés