Tojásos-zöldséges préssajt.
![Tojásos-zöldséges préssajt.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001216/img_hu_4x3/tojasos-zoldseges-pressajt_00180.jpg)
Közkedvelt húsvéti finomság.
recept,recept fotó,étkezési zselatin,tyúk tojás,Falatkák,Húsvéti receptek,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 100 | gramm | |
csemege uborka | 50 | gramm | |
ecet | 20 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
kristálycukor | 5 | gramm | |
majonéz | 100 | gramm | |
pepperóni konzerv | 5 | gramm | |
só | ¾ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 100 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 225 | milliliter | |
zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) | 100 | gramm | |
édes paprika konzerv | 75 | gramm | |
étkezési zselatin | 40 | gramm |
Recept
1.
brokkoli 100 gramm • tyúk tojás 4 darab
A brokkolit sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt apróra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, és megpucoljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3154.jpg)
2.
zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) 100 gramm • pepperóni konzerv 5 gramm • csemege uborka 50 gramm • édes paprika konzerv 75 gramm
Az uborkát és a kápia paprikát kockákra szeleteljük és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a leszűrt répát borsóval és az apróra vágott pfefferoni paprikát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3149.jpg)
3.
Hozzáadjuk a felszeletelt tojásokat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3152.jpg)
4.
tejföl (14-18%) 100 gramm • majonéz 100 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só ½ teáskanál
A tejfölt összekeverjük a majonézzel ,mustárral, sóval és a fűszerrel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3155.jpg)
5.
étkezési zselatin 40 gramm • víz 225 milliliter • ecet 20 milliliter • kristálycukor 5 gramm • só ¼ teáskanál
Az uborkáról leöntjük a lét 250 ml (vagy a megadott alapanyagokból készítünk öntetet) beleöntjük a zselatint,és a tasakon lévő útmutatás szerint főzzük meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3159.jpg)
6.
A tejfölös-majonézes mártáshoz hozzáadunk néhány kanál zselatint, majd hozzáadjuk az egészet.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3160.jpg)
7.
A mártást a zöldséghez öntjük, megkeverjük és hozza adjuk az apróra vágott brokkolit.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3158.jpg)
8.
A formákat élelmiszer fóliával béleljük ki és öntjük bele a masszát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3168.jpg)
9.
A töltött formát egy időre a hűtőbe rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3170.jpg)
10.
Ha a massza már elég kemény kiborítjuk a formából, eltávolítjuk a fóliát és kisebb szeletekre vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001216/small/IMG_3389.jpg)
Jó étvágyat!