RECEPTEK

Miso leves zöldbabbal

Miso leves zöldbabbal

Japánban nehezen elképzelhető elkezdeni egy étkezést miso leves nélkül. Ez a könnyű, egyszerű leves csökkenti az éhséget, egyszersmint serkenti is az étvágyat a következő fogáshoz.

recept,recept fotó,tyúk tojás,zöldbab,miso paszta,Levesek hüvelyesekből,Japán konyha receptjei,Gluténmentes ,Laktózmentes

Levesek hüvelyesekből

Japán konyha receptjei

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Awase Dashi recept1liter
Iriko Dashi recept-
Kombu Dashi recept-
miso paszta2evőkanál
tyúk tojás5darab
zöldbab100gramm

 

Recept

1. 

Awase Dashi recept 1 liter  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

A miso leves alapanyaga - dashi alaplé.Több alternatívából lehet válogatni, beleértve a vegánt is.

2. 

zöldbab 100 gramm

Alaplében megfőzzük a zöldbabot, kb 10 percig.

3. 

miso paszta 2 evőkanál

A miso pasztát szűrőn keresztül a levesbe öntjük.

4. 

A levest felforraljuk és levesszük a tűzről.

5. 

tyúk tojás 5 darab

A tojásokat forró vízbe 6 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és hideg vizet öntünk a tojásokra és 2 percig benne hagyjuk. Ezután könnyedén tudjuk a tojásokat megpucolni.

6. 

Egy fél tojással tálaljuk a levest.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit