szakacsreceptek.hu

Borsó leves

     

Egyszerű borsó krémleves, burgonyával, tejföllel és bazsalikommal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

niska

 

kategóriak:   

 

 
 
Bazsalikom8levél
Borsó300gramm
Burgonya170gramm
Fekete bors, őröltg
Főzőtejszín100milliliter
Hagyma90gramm
g
Tyúkhúsleves600milliliter
Vaj15gramm

1. 

hagyma 90 g  burgonya 170 g  vaj 15 g

Egy fazékban vajat olvasztunk fel, és az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Kisebb kockákra vágott burgonyát adunk hozzá.

2. 

tyúkhúsleves 600 ml

Hozzáöntünk húsleves főzetet. Addig főzzük amíg a burgonya puha lesz.

3. 

borsó 300 g  bazsalikom 8 levél  főzőtejszín 100 ml

Ezután hozzáadunk egy marék friss esetleg mirelit borsót, friss bazsalikom leveleket, tejfölt és további 5 percig főzzük.

4. 

  fekete bors, őrölt

Levesszük a tűzről és botmixerrel jól összemixeljük. Sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés