szakacsreceptek.hu

Borsó leves

    

Egyszerű borsó krémleves, burgonyával, tejföllel és bazsalikommal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
bazsalikom8levél
borsó300gramm
burgonya170gramm
csirkeleves 600milliliter
fekete bors, őrölt-
főzőtejszín100milliliter
hagyma90gramm
-
vaj15gramm

1. 

hagyma 90 gramm  burgonya 170 gramm  vaj 15 gramm

Egy fazékban vajat olvasztunk fel, és az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Kisebb kockákra vágott burgonyát adunk hozzá.

2. 

csirkeleves  600 milliliter

Hozzáöntünk húsleves főzetet. Addig főzzük amíg a burgonya puha lesz.

3. 

borsó 300 gramm  bazsalikom 8 levél  főzőtejszín 100 milliliter

Ezután hozzáadunk egy marék friss esetleg mirelit borsót, friss bazsalikom leveleket, tejfölt és további 5 percig főzzük.

4. 

  fekete bors, őrölt

Levesszük a tűzről és botmixerrel jól összemixeljük. Sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés