Házi vanília cukor
Így készítették el nagymamáink a vaníliacukrot... Egyszerűen elkészíthető házi vaníliacukor. A cukor igazi vaníliát tartalmaz, és nem csak ízesítve van.
recept,recept fotó,nádcukor,vaníliarúd,További édességek,Gluténmentes ,Laktózmentes
További édességek
Recept
1.
nádcukor 200 gramm
A cukrot kávédarálón ledaráljuk, nem teljesen porszerűre, majd egy lezárható üvegpohárba helyezzük.
A receptben nádcukrot használunk, de használhatunk fehér kristálycukrot is. A nádcukor használata által nem csak vaníliás íze lesz, hanem lágyan mézízű is lesz.
2.
vaníliarúd 2 darab
A vanília rudakat hosszában egy késsel szétvágjuk, és a belsejéből kikaparjuk a magokat. A magokat hozzáadjuk a cukorhoz, és jól összekeverjük.
3.
Végül pohárba a cukorral hozzáadjuk az üres vanília rudakat is.
4.
A poharat lezárjuk, és 2 hétig állni hagyjuk. Ez alatt a két hét alatt néha jól megrázogatjuk a poharat. A megadott idő után kivesszük a vanília rudakat, és kész a vaníliacukor,amelyet már használhatunk sütéshez a megadott mennyiségben. Egy süteményhez, vagy kalácshoz 1,5 - 2 kávéskanál vaníliacukrot használunk.
Jó étvágyat!