szakacsreceptek.hu

Házi vanília cukor

    

Így készítették el nagymamáink a vaníliacukrot... Egyszerűen elkészíthető házi vaníliacukor. A cukor igazi vaníliát tartalmaz, és nem csak ízesítve van.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
nádcukor200gramm
vaníliarúd2darab

1. 

nádcukor 200 gramm

A cukrot kávédarálón ledaráljuk, nem teljesen porszerűre, majd egy lezárható üvegpohárba helyezzük.
A receptben nádcukrot használunk, de használhatunk fehér kristálycukrot is. A nádcukor használata által nem csak vaníliás íze lesz, hanem lágyan mézízű is lesz.

2. 

vaníliarúd 2 darab

A vanília rudakat hosszában egy késsel szétvágjuk, és a belsejéből kikaparjuk a magokat. A magokat hozzáadjuk a cukorhoz, és jól összekeverjük.

3. 

Végül pohárba a cukorral hozzáadjuk az üres vanília rudakat is.

4. 

A poharat lezárjuk, és 2 hétig állni hagyjuk. Ez alatt a két hét alatt néha jól megrázogatjuk a poharat. A megadott idő után kivesszük a vanília rudakat, és kész a vaníliacukor,amelyet már használhatunk sütéshez a megadott mennyiségben. Egy süteményhez, vagy kalácshoz 1,5 - 2 kávéskanál vaníliacukrot használunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés