szakacsreceptek.hu

Vaníliás Panna Cotta

Tradicionális olasz krémes desszert.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Habtejszín (30-33%)600milliliter
Málna100gramm
Olivaolajl
Porcukor4.5evőkanál
Vaníliarúd1darab
Zselatin sűrítő150gramm
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

habtejszín (30-33%) 600 ml  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  porcukor 4 EK

A tejszínt cukorral egy lábasban közepes hőfokon felforraljuk.

2. 

vaníliarúd 1 db

A vanília rudat félbevágjuk, és késsel kiszedjük a belsejét.

3. 

A vanília belsejét hozzákeverjük a lábasban lévő tejhez. Felforraljuk és levesszük a tűzről.

4. 

zselatin sűrítő 150 g

A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.

5. 

A zselatint hozzákeverjük a tejhez amíg az meleg.

6. 

olivaolaj

A formákat, amelybe majd a panna cottat rakjuk hűlni előre olajjal kikenjük. A formákat csak akkor olajozzuk meg, ha az édességet ki akarjuk borítani a tányérra.

7. 

A formákat megtöltjük. Használhatunk kerámiát, poharakat, vagy tányért is.

8. Forró málna

málna 100 g  porcukor ½ EK

A díszítéshez és az érdekes ízvilág kedvéért használhatunk forró málnát is, amelyet cukorral főzünk.

Forró málna

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés