Vaníliás Panna Cotta
![Vaníliás Panna Cotta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000378/img_hu_4x3/vanilias-panna-cotta_00180.jpg)
Tradicionális olasz krémes desszert.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),vaníliarúd,zselatin sűrítő,Sütemények,Olasz receptek,Gluténmentes
Sütemények
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 600 | milliliter | |
málna | 100 | gramm | |
olivaolaj | - | ||
porcukor | 4.5 | evőkanál | |
vaníliarúd | 1 | darab | |
zselatin sűrítő | 150 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
habtejszín (30-33%) 600 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • porcukor 4 evőkanál
A tejszínt cukorral egy lábasban közepes hőfokon felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1115.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1118.jpg)
3.
A vanília belsejét hozzákeverjük a lábasban lévő tejhez. Felforraljuk és levesszük a tűzről.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1119.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1120.jpg)
5.
A zselatint hozzákeverjük a tejhez amíg az meleg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1122.jpg)
6.
A formákat, amelybe majd a panna cottat rakjuk hűlni előre olajjal kikenjük. A formákat csak akkor olajozzuk meg, ha az édességet ki akarjuk borítani a tányérra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1124.jpg)
7.
A formákat megtöltjük. Használhatunk kerámiát, poharakat, vagy tányért is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1125.jpg)
8. Forró málna
málna 100 gramm • porcukor ½ evőkanál
A díszítéshez és az érdekes ízvilág kedvéért használhatunk forró málnát is, amelyet cukorral főzünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000378/small/IMG_1161.jpg)
Jó étvágyat!