Vaníliás Panna Cotta
Tradicionális olasz krémes desszert.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),vaníliarúd,zselatin sűrítő,Sütemények,Olasz receptek,Gluténmentes
Sütemények
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 600 | milliliter | |
málna | 100 | gramm | |
olivaolaj | - | ||
porcukor | 4.5 | evőkanál | |
vaníliarúd | 1 | darab | |
zselatin sűrítő | 150 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
habtejszín (30-33%) 600 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • porcukor 4 evőkanál
A tejszínt cukorral egy lábasban közepes hőfokon felforraljuk.
3.
A vanília belsejét hozzákeverjük a lábasban lévő tejhez. Felforraljuk és levesszük a tűzről.
5.
A zselatint hozzákeverjük a tejhez amíg az meleg.
6.
A formákat, amelybe majd a panna cottat rakjuk hűlni előre olajjal kikenjük. A formákat csak akkor olajozzuk meg, ha az édességet ki akarjuk borítani a tányérra.
7.
A formákat megtöltjük. Használhatunk kerámiát, poharakat, vagy tányért is.
8. Forró málna
málna 100 gramm • porcukor ½ evőkanál
A díszítéshez és az érdekes ízvilág kedvéért használhatunk forró málnát is, amelyet cukorral főzünk.
Jó étvágyat!