Suhajda- diós mazsolás csemege
Hagyományos karácsonyi édesség.
recept,recept fotó,fekete kávé,dió, darált,rum,Sütemények,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Sütemények
kategóriak
Sütemények Karácsony Sütés nélküli Gluténmentes Karácsonyi sütemények Sütés nélküli sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
fekete kávé | 0.05 | liter | |
kakaó | 80 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
mazsola | - | ||
porcukor | 180 | gramm | |
rum | 0.05 | liter | |
vaj | 250 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.05 | liter |
Recept
1. A csokoládé elkészítése
vaj 200 gramm • porcukor 180 gramm • kakaó 80 gramm
Gőzfürdőben felolvasztjuk a margarint, porcukrot és a kakaóport, ügyelünk, hogy ne forrjon fel.

2. A diós töltelék elkészítése
kristálycukor 200 gramm • fekete kávé 0.05 liter • zsírszegény tej 1,5% 0.05 liter • dió, darált 100 gramm • vaj 50 gramm • rum 0.05 liter • mazsola
A cukrot, fekete kávét és a tejet három percig főzzük, hozzáadjuk a diót, egy ideig főzzük, ezután hozzáadjuk a vajat, rumot és a mazsolát.

3.
A papírkosárkák aljára egy kis csokoládét öntünk.

4.
Ezután diós tölteléket helyezünk rá és leöntjük a megmaradt csokoládéval.

5.
Néhány órát hűvös helyen pihentetjük.

Jó étvágyat!