szakacsreceptek.hu

Suhajda- diós mazsolás csemege

     

Hagyományos karácsonyi édesség.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
dió, darált100gramm
fekete kávé0.05liter
kakaó80gramm
kristálycukor200gramm
mazsola0
porcukor180gramm
rum0.05liter
vaj250gramm
zsírszegény tej 1,5%0.05liter

1. A csokoládé elkészítése

vaj 200 gramm  porcukor 180 gramm  kakaó 80 gramm

Gőzfürdőben felolvasztjuk a margarint, porcukrot és a kakaóport, ügyelünk, hogy ne forrjon fel.

A csokoládé elkészítése

2. A diós töltelék elkészítése

kristálycukor 200 gramm  fekete kávé 0.05 liter  zsírszegény tej 1,5% 0.05 liter  dió, darált 100 gramm  vaj 50 gramm  rum 0.05 liter  mazsola

A cukrot, fekete kávét és a tejet három percig főzzük, hozzáadjuk a diót, egy ideig főzzük, ezután hozzáadjuk a vajat, rumot és a mazsolát.

A diós töltelék elkészítése

3. 

A papírkosárkák aljára egy kis csokoládét öntünk.

4. 

Ezután diós tölteléket helyezünk rá és leöntjük a megmaradt csokoládéval.

5. 

Néhány órát hűvös helyen pihentetjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés