Suhajda- diós mazsolás csemege
Hagyományos karácsonyi édesség.
recept,recept fotó,fekete kávé,dió, darált,rum,Sütemények,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Sütemények
kategóriak
Sütemények › Karácsony › Sütés nélküli › Gluténmentes › Sütés nélküli sütemények › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Karácsonyi sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
fekete kávé | 0.05 | liter | |
kakaó | 80 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
mazsola | - | ||
porcukor | 180 | gramm | |
rum | 0.05 | liter | |
vaj | 250 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.05 | liter |
Recept
1. A csokoládé elkészítése
vaj 200 gramm • porcukor 180 gramm • kakaó 80 gramm
Gőzfürdőben felolvasztjuk a margarint, porcukrot és a kakaóport, ügyelünk, hogy ne forrjon fel.
2. A diós töltelék elkészítése
kristálycukor 200 gramm • fekete kávé 0.05 liter • zsírszegény tej 1,5% 0.05 liter • dió, darált 100 gramm • vaj 50 gramm • rum 0.05 liter • mazsola
A cukrot, fekete kávét és a tejet három percig főzzük, hozzáadjuk a diót, egy ideig főzzük, ezután hozzáadjuk a vajat, rumot és a mazsolát.
3.
A papírkosárkák aljára egy kis csokoládét öntünk.
4.
Ezután diós tölteléket helyezünk rá és leöntjük a megmaradt csokoládéval.
5.
Néhány órát hűvös helyen pihentetjük.
Jó étvágyat!