szakacsreceptek.hu

Kávés macaron

Egyszerű és finom házi macaron, forma nélkül sütve.

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete kávé- instant2teáskanál
Kókusz reszelék150gramm
Porcukor200gramm
Tojásfehérje4darab
Vaj150gramm
Vaníliacukor20gramm
Vaníliás puding -por40gramm
Víz30milliliter
Zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Macaron

tojásfehérje 4 db  porcukor 120 g  kókusz reszelék 150 g

Fehérjéből kemény habot készítünk. A habba cukrot és a végén kókuszreszeléket keverünk.

Macaron

2. 

Cukrász csöves nyomózsák segítségével az elkészült habot sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. A macaront ne túl magasra formáljuk. A macaron formáját elő is rajzolhatjuk a sütőpapírra, hogy a szélei ne érjenek egymáshoz. A legegyszerűbb macaron formát használni.

3. 

Sütjük, vagyis inkább szárítjuk, kb 35-45 percig legkisebb fokozaton. A sütő ajtaját egy fakanál segítségével kitámasszuk, hogy félig nyitva maradjon. Így nem fog odasülni.

4. Kávékrém

fekete kávé- instant 2 TK  víz 30 ml

A kávét forróvízzel keverjük, és hűlni hagyjuk.

Kávékrém

5. 

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  vaníliás puding -por 40 g  vaníliacukor 20 g

Tejben vanília pudingot, és vaníliacukrot keverünk szét. Sűrű pudingot főzünk, és hűlni hagyjuk.

6. 

vaj 150 g  porcukor 80 g

Vajat cukorral keverünk ki.

7. 

A vajat a pudinggal és a kávéval összekeverjük.

8. 

A megsült karikák felére krémet kenünk, majd összeragasztjuk, és enyhén összenyomjuk. A macaront hűtőben 2-3 órára lehűtjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés