szakacsreceptek.hu

Kávés macaron

    

Egyszerű és finom házi macaron, forma nélkül sütve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
fekete kávé- instant2teáskanál
kókusz reszelék150gramm
porcukor200gramm
tojásfehérje4darab
vaj150gramm
vaníliacukor20gramm
vaníliás puding -por40gramm
víz30milliliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Macaron

tojásfehérje 4 darab  porcukor 120 gramm  kókusz reszelék 150 gramm

Fehérjéből kemény habot készítünk. A habba cukrot és a végén kókuszreszeléket keverünk.

Macaron

2. 

Cukrász csöves nyomózsák segítségével az elkészült habot sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. A macaront ne túl magasra formáljuk. A macaron formáját elő is rajzolhatjuk a sütőpapírra, hogy a szélei ne érjenek egymáshoz. A legegyszerűbb macaron formát használni.

3. 

Sütjük, vagyis inkább szárítjuk, kb 35-45 percig legkisebb fokozaton. A sütő ajtaját egy fakanál segítségével kitámasszuk, hogy félig nyitva maradjon. Így nem fog odasülni.

4. Kávékrém

fekete kávé- instant 2 teáskanál  víz 30 milliliter

A kávét forróvízzel keverjük, és hűlni hagyjuk.

Kávékrém

5. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  vaníliacukor 20 gramm

Tejben vanília pudingot, és vaníliacukrot keverünk szét. Sűrű pudingot főzünk, és hűlni hagyjuk.

6. 

vaj 150 gramm  porcukor 80 gramm

Vajat cukorral keverünk ki.

7. 

A vajat a pudinggal és a kávéval összekeverjük.

8. 

A megsült karikák felére krémet kenünk, majd összeragasztjuk, és enyhén összenyomjuk. A macaront hűtőben 2-3 órára lehűtjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés