Túrós császármorzsa
Mikor sül a túrós tészta, mennyei illatok szállnak a levegőben... ilyenkor alig várja már az ember, hogy a szájában is érezhesse az ízeket..
recept,recept fotó,tojássárgája,tojásfehérje,túró, sima,lágy,Édes reggeli,Palacsinták
Édes reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
rétesliszt | 50 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 25 | gramm | |
vaníliacukor | 25 | gramm |
Recept
1.
tojássárgája 2 darab • vaníliacukor 25 gramm • vaj 25 gramm • tojásfehérje 2 darab
A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, és az olvasztott lehűlt vajjal, és jól elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük.

2.
só • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • túró, sima,lágy 250 gramm • rétesliszt 50 gramm • citromhéj ½ teáskanál
Hozzáadunk egy csipetnyi sót, tejet,túrót, lisztet és reszelt citrom héját.

3.
A fehérje habot lazán a túrós masszához forgatjuk.

4.
Vajazott, serpenyőbe öntjük a tészta negyedét.Egymás után sütjük 4 felé osztva a tésztát.

5.
A tészta mindkét oldalát átsütjük. Mikor átfordítjuk , félbe is vághatjuk.

6.
Egy lapát kanállal összetördeljük, a serpenyőben.

7.
Mikor kész, még melegen megszórjuk cukorral és baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!