RECEPTEK

Túrós császármorzsa

Túrós császármorzsa

Mikor sül a túrós tészta, mennyei illatok szállnak a levegőben... ilyenkor alig várja már az ember, hogy a szájában is érezhesse az ízeket..

recept,recept fotó,tojássárgája,tojásfehérje,túró, sima,lágy,Édes reggeli,Palacsinták

Édes reggeli

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj½teáskanál
napraforgó olaj-
rétesliszt50gramm
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj25gramm
vaníliacukor25gramm

 

Recept

1. 

tojássárgája 2 darab  vaníliacukor 25 gramm  vaj 25 gramm  tojásfehérje 2 darab

A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, és az olvasztott lehűlt vajjal, és jól elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük.

2. 

  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  túró, sima,lágy 250 gramm  rétesliszt 50 gramm  citromhéj ½ teáskanál

Hozzáadunk egy csipetnyi sót, tejet,túrót, lisztet és reszelt citrom héját.

3. 

A fehérje habot lazán a túrós masszához forgatjuk.

4. 

napraforgó olaj

Vajazott, serpenyőbe öntjük a tészta negyedét.Egymás után sütjük 4 felé osztva a tésztát.

5. 

A tészta mindkét oldalát átsütjük. Mikor átfordítjuk , félbe is vághatjuk.

6. 

Egy lapát kanállal összetördeljük, a serpenyőben.

7. 

Mikor kész, még melegen megszórjuk cukorral és baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés