Túrós császármorzsa

Mikor sül a túrós tészta, mennyei illatok szállnak a levegőben... ilyenkor alig várja már az ember, hogy a szájában is érezhesse az ízeket..
recept,recept fotó,tojássárgája,tojásfehérje,túró, sima,lágy,Édes reggeli,Palacsinták
Édes reggeli
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
141 g
Adag energiatartalma
264 kcal
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ 2 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 10 90 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 50 178 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 64 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 25 184 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 25 91 | gramm kcal |
Recept
1.
tojássárgája 2 darab • vaníliacukor 25 gramm • vaj 25 gramm • tojásfehérje 2 darab
A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, és az olvasztott lehűlt vajjal, és jól elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük.

2.
só 1 csipet • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • túró, sima,lágy 250 gramm • rétesliszt 50 gramm • citromhéj ½ teáskanál
Hozzáadunk egy csipetnyi sót, tejet,túrót, lisztet és reszelt citrom héját.

3.
A fehérje habot lazán a túrós masszához forgatjuk.

4.
napraforgó olaj 10 milliliter
Vajazott, serpenyőbe öntjük a tészta negyedét.Egymás után sütjük 4 felé osztva a tésztát.

5.
A tészta mindkét oldalát átsütjük. Mikor átfordítjuk , félbe is vághatjuk.

6.
Egy lapát kanállal összetördeljük, a serpenyőben.

7.
Mikor kész, még melegen megszórjuk cukorral és baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!