RECEPTEK

Holland mártás

Holland mártás

Tradicionális mártás vajból és kikevert tojássárgájából. A francia konyha különlegessége.

recept,recept fotó,vaj,tojássárgája,Falatkák,Francia receptek,Gluténmentes

Falatkák

Francia receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé-
fehér bors, őrölt-
fehérbor, száraz¼deciliter
-
tojássárgája3darab
vaj150gramm

 

Recept

1. 

vaj 150 gramm

A vajat felolvasztjuk, esetleg a habot kanállal leszedjük.

2. 

tojássárgája 3 darab  citromlé

Gőzfürdőben egy edényben sűrű habot keverünk ki a tojássárgából, majd hozzáadjuk egy közepes citrom levét. A hőmérséklet nem lehet túl magas, mert akkor a tojás megfől.

3. 

fehérbor, száraz ¼ deciliter    fehér bors, őrölt

A tojást tovább keverjük, majd folyamatosan lassan hozzáöntjük a felolvadt vajat. Egy kis fehérborral, sóval és fűszerrel ízesítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés