szakacsreceptek.hu

Holland mártás

    

Tradicionális mártás vajból és kikevert tojássárgájából. A francia konyha különlegessége.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

vaj 150 gramm

A vajat felolvasztjuk, esetleg a habot kanállal leszedjük.

2. 

tojássárgája 3 darab  citromlé

Gőzfürdőben egy edényben sűrű habot keverünk ki a tojássárgából, majd hozzáadjuk egy közepes citrom levét. A hőmérséklet nem lehet túl magas, mert akkor a tojás megfől.

3. 

fehérbor, száraz ¼ deciliter    fehér bors, őrölt

A tojást tovább keverjük, majd folyamatosan lassan hozzáöntjük a felolvadt vajat. Egy kis fehérborral, sóval és fűszerrel ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés