Tőkehal holland szósszal

Lágy és frissítő fogás, friss fokhagymás spenóttal tálalva.
recept,recept fotó,spenótlevél, friss,tojássárgája,citromlé,Alaszkai tőkehal,Halak,,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 500 375 | gramm kcal | |
citromlé | ½ ?? | darab kcal | |
fehér bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 2 11 | kcal | |
olivaolaj | 2.5 330 | evőkanál kcal | |
spenótlevél, friss | 1 330 | kilogramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept
1. A spenót elkészítése
olivaolaj 1.5 evőkanál • fokhagyma 2 s
A serpenyőn olajon könnyedén megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát.

2.
spenótlevél, friss 1 kilogramm
Hozzáadjuk a megmosott spenótot és időnkénti keverés mellett megpirítjuk.

3.
A spenót a pirítás közben felveszi a fokhagyma jellegzetes ízét.

4. Holland szósz
vaj 125 gramm • tojássárgája 3 darab • citromlé ½ darab • só • fehér bors, őrölt
Párán felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és egy fél citrom levét. Levesszük a tűzről és sóval illetve őrölt fehérborssal ízesítjük.

5. A tőkehal sütése
Alaszkai tőkehal 500 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
A mirelit tőkehalat kiolvasztjuk, és papírtörlővel megszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk és néhány percig mindkét oldalról megpirítjuk.

Jó étvágyat!