Tőkehal holland szósszal
![Tőkehal holland szósszal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000375/img_hu_4x3/tokehal-holland-szosszal_00830.jpg)
Lágy és frissítő fogás, friss fokhagymás spenóttal tálalva.
recept,recept fotó,spenótlevél, friss,tojássárgája,citromlé,Alaszkai tőkehal,Halak,,Szezonális receptek,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 500 | gramm | |
citromlé | ½ | darab | |
fehér bors, őrölt | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | ||
olivaolaj | 2.5 | evőkanál | |
spenótlevél, friss | 1 | kilogramm | |
só | 0 | ||
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1. A spenót elkészítése
olivaolaj 1.5 evőkanál • fokhagyma 2 s
A serpenyőn olajon könnyedén megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000375/small/IMG_1086.jpg)
2.
spenótlevél, friss 1 kilogramm
Hozzáadjuk a megmosott spenótot és időnkénti keverés mellett megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000375/small/IMG_1089.jpg)
3.
A spenót a pirítás közben felveszi a fokhagyma jellegzetes ízét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000375/small/IMG_1090.jpg)
4. Holland szósz
vaj 125 gramm • tojássárgája 3 darab • citromlé ½ darab • só • fehér bors, őrölt
Párán felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és egy fél citrom levét. Levesszük a tűzről és sóval illetve őrölt fehérborssal ízesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000375/small/IMG_1093.jpg)
5. A tőkehal sütése
Alaszkai tőkehal 500 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
A mirelit tőkehalat kiolvasztjuk, és papírtörlővel megszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk és néhány percig mindkét oldalról megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000375/small/IMG_1094.jpg)
Jó étvágyat!