RECEPTEK

Tőkehal holland szósszal

Tőkehal holland szósszal

Lágy és frissítő fogás, friss fokhagymás spenóttal tálalva.

recept,recept fotó,spenótlevél, friss,tojássárgája,citromlé,Alaszkai tőkehal,Halak,,Gluténmentes

Halak

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Alaszkai tőkehal500gramm
citromlé½darab
fehér bors, őrölt-
fekete bors, őrölt-
fokhagyma2
olivaolaj2.5evőkanál
spenótlevél, friss1kilogramm
0
tojássárgája3darab
vaj125gramm

 

Recept

1. A spenót elkészítése

olivaolaj 1.5 evőkanál  fokhagyma 2 s

A serpenyőn olajon könnyedén megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát.

2. 

spenótlevél, friss 1 kilogramm

Hozzáadjuk a megmosott spenótot és időnkénti keverés mellett megpirítjuk.

3. 

A spenót a pirítás közben felveszi a fokhagyma jellegzetes ízét.

4. Holland szósz

vaj 125 gramm  tojássárgája 3 darab  citromlé ½ darab    fehér bors, őrölt

Párán felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és egy fél citrom levét. Levesszük a tűzről és sóval illetve őrölt fehérborssal ízesítjük.

5. A tőkehal sütése

Alaszkai tőkehal 500 gramm  olivaolaj 1 evőkanál    fekete bors, őrölt

A mirelit tőkehalat kiolvasztjuk, és papírtörlővel megszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk és néhány percig mindkét oldalról megpirítjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés