RECEPTEK

Alaszkai tőkehal kari szósszal

Alaszkai tőkehal kari szósszal

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető könnyű ebéd, akár kezdő szakácsok számára is. Köretnek sült hokkaido tököt ajánlunk, de megfelel a főtt burgonya vagy a burgonyapüré is.

recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,curry fűszerkeverék,főzőtejszín (10-12%-os),Halak

Halak

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Halak  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Alaszkai tőkehal300gramm
bazsalikom-
curry fűszerkeverék1teáskanál
fehér bors, őrölt-
főzőtejszín (10-12%-os)150milliliter
hagyma60gramm
olivaolaj2evőkanál
rétesliszt1evőkanál
-

 

Recept

1. Tőkehal sütése

Alaszkai tőkehal 300 gramm  bazsalikom  fehér bors, őrölt 

A tőkehal filét harmadokra vágjuk és rövid ideig forró olajon pirítjuk, de csak annyi ideig, hogy a hús ne essen szét. Fűszerezzük bazsalikommal, fehér borssal és sóval.

2. Kari szósz

olivaolaj 2 evőkanál  hagyma 60 gramm  rétesliszt 1 evőkanál

A serpenyőben felforraljuk az olajat, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk liszttel és röviden pirítjuk.

3. 

curry fűszerkeverék 1 teáskanál  főzőtejszín (10-12%-os) 150 milliliter

Hozzáadjuk a karit, tejszínt és összekeverjük. Szükség szerint hígíthatjuk tejszínnel vagy tejjel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés